Zemsta to za mało

Okładka książki Zemsta to za mało autora Izabela Szolc, 9788366630314
Okładka książki Zemsta to za mało
Izabela Szolc Wydawnictwo: HARDE Wydawnictwo Cykl: Śledztwa nadkomisarz Anny Wilk (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Śledztwa nadkomisarz Anny Wilk (tom 1)
2021-07-01
2021-07-01

Kup Zemsta to za mało w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zemsta to za mało

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zemsta to za mało

Próbowałam przebrnąć, wznawiałam lekturę kilka razy, ale nie warto się meczyc skoro jest tylu dobrych i swietnych autorów.

Pierwsze spotkanie z autorką. Przeczytałam ale czuję niedosyt . Sposób pisania trochę inny niż dotąd się spotkałam przy czytaniu kryminału z elementami życia codziennego, czy problemami naszej policji. Może następna pozycja z Panią Wilk bardziej mnie porwie.

"Zemsta to za mało" to moje pierwsze spotkanie z twórczością pani Izabeli Szolc. Jak wypadło? O tym już za chwilę.
Na okładce tej książki dojrzałam nagłówek "Historia napisana gniewem" - mocne.
Anna, Katarzyna i Ewa - 3 siostry które od zawsze miały problem żeby się ze sobą dogadać. Anna jest nadkomisarzem , Kasia ćpunką a Ewa psychologiem. Każda z nich zmaga się z demonami z przeszłości.
W szkolnej toalecie zostają znalezione zwłoki noworodka. Na miejsce zostaje wezwana Anna. Ma mnóstwo pytań ale chętnych żeby na nie odpowiedzieć brakuje. Ania sama kiedyś straciła dziecko więc zrobi wszystko aby wyjaśnić tę sprawę. Natrafia na zmowę milczenia. Sprawa robi się coraz bardziej zawiła. Komuś bardzo zależy na tym, aby szybko zakończyć śledztwo.Nadkomisarz Anna drąży i poznaje nowe fakty i okoliczności które szokują. W sprawę zostaje zaangażowana również jej siostra Ewa. Chociaż siostry za sobą nie przepadają postanawiają połączyć siły i znaleźć odpowiedzi na nurtujące je pytania. Okazuje się, że ta sprawa ma drugie dno i tutaj robi się bardzo ciekawie. Anna codziennie walczy ze sprawiedliwością, nieprzychylnością kolegów policjantów, z samotnością.

Książka nie należy do lekkich i łatwych w odbiorze. Niecałe 300 stron ale trzeba się skupić podczas czytania. Zakończenie zaskakuje. Cieszę się ,że posiadam drugą część.

Polecam!

Za możliwość przeczytania tej książki dziękuję Wydawnictwu Harde.

Na okładce tej książki dojrzałam nagłówek "Historia napisana gniewem" - mocne.

72 użytkowników ma tytuł Zemsta to za mało na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Zemsta to za mało na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zemsta to za mało

Okładka książki Siostry. Eseje Justyna Bargielska, Marika Krajniewska, Izabela Szolc
Siostry. Eseje Justyna Bargielska, Marika Krajniewska, Izabela Szolc
Okładka książki Zimno, zimniej, zbrodnia Wojciech Chmielarz, Ryszard Ćwirlej, Robert Ostaszewski, Anna Rozenberg, Magda Stachula, Bartosz Szczygielski, Izabela Szolc, Marcin Wroński

Cytaty z książki Zemsta to za mało

Dodaj cytat z książki Zemsta to za mało