Baletnice. Mała buntowniczka

Okładka książki Baletnice. Mała buntowniczka autora Elisabeth Barféty, 9788324075287
Okładka książki Baletnice. Mała buntowniczka
Elisabeth Barféty Wydawnictwo: Znak emotikon Cykl: Baletnice (tom 4) literatura dziecięca
literatura dziecięca

Oceny książki Baletnice. Mała buntowniczka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Baletnice. Mała buntowniczka

Przeczytałam całą serię serdecznie polecam 💜

Przeczytałam całą serię serdecznie polecam 💜

Kolejny już tom serii o grupce przyjaciół, którzy kochają taniec. Uczęszczają do szkoły baletowej, która jest wymagająca, ale też jest ich spełnieniem marzeń i pasją. Zuzia czyta serię z zainteresowaniem od pierwszego tomu.

"Mała buntowniczka" Elizabeth Barfety, seria "Baletnica"

Witajcie w świecie tańca, ale nie takiego zwyczajnego... witajcie w świecie BALETU! W szkole tego klasycznego tańca, który możecie poznać od podstaw, dzięki grupie nierozłącznych przyjaciół, uczniów pierwszego roku: Mai, Sofii, Zoi, Constance, Colina i Bruna.

Przedstawia perypetie młodych tancerzy, wśród których prym wiedzie i główną bohaterką jest Zoya. To dzięki jej pomysłom w szkole rozlegają się salwy śmiechu ale również odbywane są kary dyscyplinarne. Dzięki ogromnemu poczuciu humoru wpada w tarapaty tak często jak nikt! I jeszcze do tego nudzi ją matematyka.
Z drugiej strony jako najmłodsza uczennica szkoły, która dostała się do niej jako ośmiolatka potrafi zadziwić swoimi umiejętnościami i talentem.
Zoya czyli Ruda jest koleżeńska, miła i zadziwiająca. Potrafi zjednywać sobie przyjaciół i narozrabiać w jednej chwili. Ma nieokiełznany temperament, mnóstwo pomysłów i artystyczną duszę. Ale o tym musicie przeczytać już sami!
Pięknie wydana książka w twardej oprawie. Ozdobiona jest biało- czarnymi ilustracjami. Książka dla małych czytelniczek w wieku 6+

"Mała buntowniczka" Elizabeth Barfety, seria "Baletnica"

Przedstawia perypetie młodych tancerzy, wśród...

51 użytkowników ma tytuł Baletnice. Mała buntowniczka na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Baletnice. Mała buntowniczka na półkach dodatkowych