Zapomniany mężczyzna

- literatura obyczajowa, romans
- 2021-08-10
- 2021-08-10
Keylynn Soyer wyjechała z Doomcreck jako nastolatka. Musiała uciekać, odseparować się od tragedii, która zniszczyła jej świat. Dziś jest pewną siebie, silną kobietą. Spełnioną zawodowo pisarką z pięknym domem i gronem oddanych przyjaciół. Do pełni szczęścia brakuje jej jedynie wielkiej miłości, o której pisze w swoich powieściach. Pytanie tylko, co zrobić, jeśli wszelkie próby randkowania kończą się fiaskiem? Sytuację zaogniają niezwykłe realistyczne sny. Sny o tamtym życiu. Sny, w których pewien znajomy głos błaga ją o powrót do domu…
Kaprys losu sprawia, że Keylynn nie ma wyboru. Musi wrócić do miejsca, gdzie jeden mężczyzna zmienił jej życie w piekło, a drugi ofiarował jej własny zakątek raju. Jednak to było piętnaście lat temu, a ostatnią pamiątką po tamtej historii są połówki srebrnego klucza, zawieszone na szyjach dwóch osób, które już zdążyły o sobie zapomnieć…
Kup Zapomniany mężczyzna w ulubionej księgarni
Oceny książki Zapomniany mężczyzna
473 użytkowników ma tytuł Zapomniany mężczyzna na półkach głównych- Przeczytane 290
- 2021 17
- Legimi 6
- 2023 4
- Romanse 4
- 2024 4
- 2022 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zapomniany mężczyzna
Niektóre książki czyta się oczami, inne sercem – „Zapomniany mężczyzna” zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii. Już od pierwszych linijek czułam, że wciąga mnie w świat pełen emocji, które trudno nazwać słowami.
Styl I.M. Darkess jest hipnotyzujący – surowy, a jednocześnie niezwykle subtelny. Każde zdanie pulsuje wewnętrznym napięciem, a atmosfera, którą tworzy autor, zostaje w człowieku na długo po odłożeniu książki. To nie jest lektura na chwilę – to doświadczenie, które dotyka duszy.
Czyta się ją powoli, smakując każdy fragment, bo każdy akapit ma w sobie ciężar uczuć, które nieraz trudno wyrazić. Smutek, tęsknota, ulotna nadzieja – wszystko to miesza się tu w sposób, który sprawia, że książka wnika w człowieka jak echo.
Nie znajdziecie tu typowych zwrotów akcji ani prostych odpowiedzi. Zamiast tego I.M. Darkess zostawia w nas pytania, refleksje i uczucie, że coś istotnego wymknęło się z codzienności i pozostało tylko w słowach.
To lektura, która zostaje w sercu, nawet gdy kończy się ostatnia strona. Nie da się jej zapomnieć – choćby się chciało.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStyl I.M. Darkess jest hipnotyzujący – surowy, a jednocześnie niezwykle subtelny. Każde zdanie pulsuje wewnętrznym napięciem, a atmosfera, którą tworzy...
Nie szło mi czytanie tej książki, motyw główny fajny ,ale czegoś zabrakło. Za dużo seksu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUrocza opowieść na lato. Taka idealna na jeden wieczór.
Urocza opowieść na lato. Taka idealna na jeden wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka i przyjemna historia . Świetnie się czyta 😊
Lekka i przyjemna historia . Świetnie się czyta 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to👍
👍
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPezyjemny romans, lekki i z tajemnicą w tle. Nietuzinkową nastolatką i dawną miłością.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW ramach wyzwania czytelniczego postanowiłam przeczytać książkę powiązaną z jeździectwem. Miałam do wyboru "Przeznaczenii" autorstwa
Emilii Szelest czy "Zapomniany mężczyzna" od I.M. Darkss. Zdecydowałam się na tą drugą lekturę. To było moje pierwsze spotkanie z piórem polskiej pisarki i nawet udane. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do stylu autorki, ale potem mogłam spokojnie czytać.
"Zapomniany mężczyzna" to bardzo ciekawa historia, która pokazuje ze los nam daje drugą szansę. Nie zabraknie w niej gorącego kowboja, bo nim był oczywiście Nate. Mamy też uroczą nastolatkę, która lubi wtrącać się w nie swoje sprawy i połączyć ojca na wszelkie sposoby z Keylynn. W książce pojawiają się gorące sceny, a przy nich muszę przyznać to autorka postarała się. Miałam nadzieję, że relacja pomiędzy Keylynn a Nate'm będzie stopniowa, ale jednak tak nie było i szybko ponownie ulegli swojemu urokowi. Zdecydowanie nie podobało mi się to, że po pół roku po śmierci żony, bohater już interesował się innymi kobietami. Uważam, że pisarka mogła dać większy okres na żałobę i na powrót Keylynn do Doomcreck, po śmierci Sky. Przynajmniej rok lub ciut więcej.
Jeżeli lubicie takie powieści, które szybko się czyta i nadają się na lekką lekturę, to polecam najbardziej przeczytać tę książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmilii Szelest czy "Zapomniany mężczyzna" od I.M. Darkss. Zdecydowałam się na tą drugą lekturę. To było moje pierwsze spotkanie z piórem polskiej pisarki i nawet udane. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do stylu autorki, ale potem mogłam...
Czyta się szybko, ale nie urzekła mnie w jakiś szczególny sposób. Fajny pomysł na książkę, ale więcej przewinelam a i tak wiedziałam o co chodzi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiesc czyta sie dosc szybko,została napiana lekkim i prostym językiem.Niestety o ile początek mnie zaciekawił i załapalam tzw bakcyla na dalszy rozwoj historii to z kazda kolejna stroną moje rozczarowanie rosło.Odniosłam wrażenie że autorka chciała jak najszybciej zakończyc historię Keylynn i Nathaniela a szkoda bo zapowiadało sie dośc dobrze...
Polecam jeżeli ktos lubi proste nieskomplikowane relacje,ja natomiast szukam w ksiązkach czegoś co mnie poruszy i zapadnie w serducho...Tutaj zdecydowanie mi tego zabrakło..
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam jeżeli ktos lubi...