Nocna runda

- 2021-05-12
- 2018-04-04
- 2017-11-07
- Jan Kraśko
Wysiadł na postoju, żeby rozprostować kości, i na wystawie lombardu zobaczył znajomo wyglądający sygnet. Takie nosili kadeci West Point, kiedy tam studiował. Ten, sądząc po wielkości, należał do kadetki. Jak to się stało, że trafił do lombardu w jakiejś dziurze? Chęć odkrycia tej historii to wystarczający powód, by nie wsiadać z powrotem do autobusu. A jest jeszcze inny: informacje o sygnecie musi wyciągać tak, że pytane osoby pożałują, że kiedykolwiek go spotkały. Co tym bardziej podsyca determinację Reachera.
Pozna historię właścicielki sygnetu, nawet jeśli będzie musiał stanąć sam przeciwko bandzie harleyowców, spacyfikować miejscowego mafiosa, sprzymierzyć się z dziwnym człowieczkiem w garniturze i przemierzać dzikie pustkowia Wyoming.
Kup Nocna runda w ulubionej księgarni
Oceny książki Nocna runda
- Jack Reacher 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nocna runda
Nie wciągnęła mnie.
Nie wciągnęła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część w której Reacher bawi się w detektywa, a nie Rambo i rozwiązuje zagadkę. Po 22 częściach zastanawiam się czy seria nie stanie się Modą na Sukces i czy jest jakiś cel wędrówce głównego bohatera. Tego mi brakuje - dążenia do czegoś, a nie ciągłej wędrówki i zaczepiania wszystkiego co żyje, żeby kogoś sprać. Książką trzyma poziom i przyjemnie się ją czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna pozycja, wartka akcja, krótkie, treściwe dialogi.
Bardzo fajna pozycja, wartka akcja, krótkie, treściwe dialogi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to8/10
8/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajny pomysł fabularny, żeby opowieść skoncentrowana była wokół czegoś tak małego jak pierścionek. Historie i tło postaci są świetne, wątki bardzo dobrze się splatają, a finał robi wrażenie. A Reachera jak zwykle nie da się nie lubić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to👍
👍
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziwna część...niby zapowiada się ciekawie,
a potem szpadlujemy śnieg.
Poza samą akcją w pralni nic ciekawego nie ma w tej części.
Dziwna część...niby zapowiada się ciekawie,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toa potem szpadlujemy śnieg.
Poza samą akcją w pralni nic ciekawego nie ma w tej części.
Jedna z najlepszych z serii. Reacher widzi sygnet z West Point i postanawia poznać jego historię, bo tak.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnajdzie ludzi przez których ręce przeszedł ten pierścień, zada im kilka pytań, a oni mu odpowiedzą.
Książki z Reacherem lubię od dawna. Od czasu do czasu chętnie sięgam po następny tom, żeby zanurzyć się w Jego świat. Świat wolności, uczciwości, dążenia do prawdy za wszelką cenę, wiary w ludzi. Lubię te tomy w których autor wiernie opisuje amerykańską prowincję, stosunki międzyludzkie tam panujące, a także niezmierzone połacie pustej, ciągnącej się czasami kilometrami ziemi. Tutaj tak jest. Jak zwykle Reacher zupełnie bezinteresownie dąży do odkrycia prawdy o sygnecie z West Point z roku 2005 i jego właścicielce. Końcówka trochę zwalnia ale całość generalnie udana, zatem ode mnie 6.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak Reacher to czytam hurtem ;)
Pękł kolejny tom - Nocna Runda.
Ojjj podobał mi się bardzo.
Reacher (chciałem napisać Jack ale on przecież preferuje po prostu Reacher) tym razem zajmuje się poszukiwaniem absolwentki West Point której sygnet przypadkowo znajduje w pewnym lombardzie.
Wielokrotnie wspominałem na przestrzeni tych 20 paru tomów które już przeczytałem co mi się u Pana Child podoba i podtrzymuje to nadal.
Każda z tych książek jest niby taka sama a jednak inna, oferuje czytelnikowi coś nowego. Jakiś większy lub mniejszy detal, rys fabularny, styl czy klimat. Tak powinna działać dobra seria i ta zdecydowanie to dla mnie robi.
I gdzieś w tym wszystkim jest esencja książek o Reacherze - iż sprawiedliwości stanie się zadość. W mniej lub bardziej szczęśliwy sposób i dlatego to działa tak dobrze. Moim skromnym zdaniem.
Jak w poprzednim tomie. Mniej wybuchowej akcji, więcej śledztwa, trochę pochylenia się nad naturą ludzką i klimat prowincji w USA.
Jak dla mnie -> 8/10.
Jak Reacher to czytam hurtem ;)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPękł kolejny tom - Nocna Runda.
Ojjj podobał mi się bardzo.
Sprawa idzie w zupełnie nieoczekiwanym kierunku aż do całkiem sympatycznego końca....