Port nad zatoką

- literatura obyczajowa, romans
- 2020-06-17
- 2020-06-17
Wzruszająca opowieść o szukaniu własnej drogi przez życie
Adrianna wierzy, że szczęście w końcu się do niej uśmiechnęło – po trwającej ponad rok separacji udaje jej się porozumieć z mężem i Radek wraca do domu. Niestety, idylla nie trwa długo, a los brutalnie odbiera kobiecie to, co jej podarował.
Gdy Adrianna znów zostaje sama, czuje, że musi zostawić swoje dawne życie, bo wszystko w nim przypomina jej o Radku. Spontanicznie podejmuje decyzję o zakupie podupadającego domu na Półwyspie Helskim. Szybko wsiąka w lokalną społeczność, zaprzyjaźnia się z małżeństwem z sąsiedztwa i starym rybakiem. Wydaje się jej, że w sercu nie ma już miejsca dla żadnego mężczyzny. Ale czy na pewno? Czy w życiu prawdziwie kocha się tylko raz?
Kup Port nad zatoką w ulubionej księgarni
Oceny książki Port nad zatoką
525 użytkowników ma tytuł Port nad zatoką na półkach głównych- Przeczytane 350
- 2020 19
- 2020 16
- 2021 13
- Legimi 10
- Przeczytane w 2020 6
- Przeczytane 2021 5
Tagi i tematy do książki Port nad zatoką
Cytaty z książki Port nad zatoką
Każdy człowiek wnosi coś do naszego życia, nawet jeśli był w nim tylko przez chwilę.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Port nad zatoką
dobra
dobra
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria prosta, mówiąca o stracie ukochanej osoby i nowym starcie. Brzmi dobrze (chodzi mi tu stricte o emocje jakie może wywołać),ale nie dla mnie. Myślałam, że ta pozycja wywoła we mnie jakieś emocje ale takowe się nie pojawiły. Czegoś mi w niej zabrakło, chociażby jakieś większej rozmowy głównej bohaterki z córką (okey była jedna na sam koniec, ale brakowało mi większego rozwinięcia),jakiegoś mocniejszego zaangażowania emocjonalnego czytelnika w proces żałoby, więcej myśli głównej bohaterki (powtarzanie stałych myśli a ich rozwinięcie to jednak jest duża różnica). Nie jestem też fanką samego zakończenia oraz stylu pisania autorki. Ale najbardziej brakowało mi w tej historii emocji bo czytając ją niekiedy miałam wrażenie, że niby jest tu poruszony trudny temat, a nie do końca jest on rozwinięty.
Historia prosta, mówiąca o stracie ukochanej osoby i nowym starcie. Brzmi dobrze (chodzi mi tu stricte o emocje jakie może wywołać),ale nie dla mnie. Myślałam, że ta pozycja wywoła we mnie jakieś emocje ale takowe się nie pojawiły. Czegoś mi w niej zabrakło, chociażby jakieś większej rozmowy głównej bohaterki z córką (okey była jedna na sam koniec, ale brakowało mi...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka porusza trudną stronę kobiecych emocji (utrata męża, adoptowane dziecko, próba odnalezienia się w rzeczywistości po tych sytuacjach)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, łatwa i przyjemna. Lektura idealna do zrelaksowana się w przerwie pomiędzy thrillerami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAdrianna, po śmierci męża stawia wszystko na jedną kartę i kupuje dom nad morzem. Dużo spaceruje z pieskiem po plaży, który się przybłąkał i został na dłużej. Bardzo tęskni za Radkiem i córką, przed którą ukrywali z mężem fakt, że Malwina jest adoptowana. Czy córka wybaczy mamie i w końcu odwiedzi ją w nowym miejscu? Czy Adrianna spotka szczęście nad morzem?
Jak zawsze książki Magdaleny Majcher budzą dużo emocji i poruszają trudne tematy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zawsze...
Po raz kolejny Magdalena Majcher mnie nie zawiodła a przeczytałam już prawie wszystkie jej ksiązki (prawie 30 :-) Wzruszająca, dającą do myślenia książka o życiu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę bardzo fajnie się czytało szybko i fabuła płynęła,. zapowiadała się fajna historia. Niestety jakoś fabuła mnie nie porwała. Strasznie długo i zmęczyła mnie treść dotycząca żałoby. Rozumiem, że owszem było to ukazanie bólu i niesprawiedliwości, ale musiałam odłożyć książkę na jakiś czas i gdy już zaczęło znowu być obiecująco treść mnie nie porwała i raczej zawiodła. Mimo tego książka ukazuje ciepłe relacje i daje to myślenia o życiu. Można wyciągać z tej książki z pewnością myśl, aby korzystać z każdej chwili, bo nic jej jest nam dane na zawsze.
Książkę bardzo fajnie się czytało szybko i fabuła płynęła,. zapowiadała się fajna historia. Niestety jakoś fabuła mnie nie porwała. Strasznie długo i zmęczyła mnie treść dotycząca żałoby. Rozumiem, że owszem było to ukazanie bólu i niesprawiedliwości, ale musiałam odłożyć książkę na jakiś czas i gdy już zaczęło znowu być obiecująco treść mnie nie porwała i raczej zawiodła....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo książka na niedzielne, leniwe popołudnie. To książka, która zaprasza do lenistwa, zanurzenia się w lekturze w towarzystwie kubka dobrej i ciepłej herbaty.
Ada i Radek to para po przejściach. Rozstali się, ale los dał im drugą szansę. Czerpią z życia każdą chwilę, ale to szczęście nie trwa zbyt długo. Ada zostaje sama, ze wścibską matką i córką, która nie bardzo ma ochotę na kontakty z matką. Ada wsiada w auto i jedzie z siostrą na Hel. Te kilka dni spędzone na krańcu Półwyspu dają jej tak potrzebne ukojenie i szansę na nowy początek, gdzieś naprawdę daleko.
To książka, która przypomina o kruchości życia i tego, że toczy się ono tu i teraz, i należy doceniać każdy jego moment. To historia o miłości, rozpaczy, żałobie i próbie ułożenia sobie życia na nowo. Naprawdę pięknie się czytało tę opowieść. Mam nadzieję, że autorka pokusi się o ciąg dalszy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAda i Radek to para po przejściach. Rozstali się, ale los dał im drugą szansę. Czerpią z życia każdą chwilę, ale to szczęście nie trwa zbyt długo. Ada zostaje sama, ze wścibską matką i córką, która nie bardzo ma...
Prosta, obyczajowa opowieść. Niby nic szczególnego, szybko się czytało, ale jednak trochę szkoda, że nie trwało dłużej. Bardzo kibicowałam głównej bohaterce. Książka pokazuje, że naprawdę warto cieszyć się każdą chwilą, bo nigdy nie wiadomo co przyniesie kolejny dzień.