Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę

Okładka książki Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę autora Lawrence J. Cohen, 9788366329942
Okładka książki Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę
Lawrence J. Cohen Wydawnictwo: Mamania poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
Anna Rogozińska

Kup Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę

Książka porusza wiele ciekawych i wartościowych tematów związanych z budowaniem relacji z dzieckiem poprzez zabawę. Autor przedstawia różne podejścia i przykłady, które mogą pomóc rodzicom lepiej zrozumieć emocje dziecka oraz wprowadzić więcej bliskości i lekkości do codziennych sytuacji wychowawczych.

Niestety, mimo interesujących treści, książkę czytało mi się dość trudno. Jest bardzo obszerna, a w trakcie lektury miałam wrażenie, że wiele wątków i przykładów jest często powtarzanych. Momentami sprawiało to, że najważniejsze myśli ginęły w dużej ilości tekstu i nie zawsze łatwo było wyłapać konkretne wskazówki.

Dopiero ostatnie rozdziały czytało mi się znacznie lepiej – były bardziej konkretne i uporządkowane, dzięki czemu łatwiej było zrozumieć główne przesłanie książki.

Podsumowując, „Rodzicielstwo przez zabawę” zawiera wartościowe pomysły i inspiracje dla rodziców, jednak wymaga cierpliwości w czytaniu. W moim odczuciu książka mogłaby być krótsza i bardziej skondensowana, aby najważniejsze treści były łatwiejsze do wychwycenia.

Niestety, mimo interesujących treści, książkę czytało mi się dość...

Ciekawa, ale spodziewałam się po niej o wiele więcej. Nie sprawdziła się u nas.

Ciekawa, ale spodziewałam się po niej o wiele więcej. Nie sprawdziła się u nas.

To jest najlepsza książka o rodzicielstwie jaką miałam okazję czytać. Rewolucjonizuje podejście do dziecka i relacji z nim, dotykając wszystkich istotnych punktów - w tym także stanu rodzica. Zmieniła moje patrzenie na dziecko i, co chyba najważniejsze, widzę, że te metody naprawdę DZIAŁAJĄ. Będę polecać ją każdemu rodzicowi i jestem przekonana, że w trudnych rodzicielskich momentach do niej wrócę.

745 użytkowników ma tytuł Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę na półkach głównych
92 użytkowników ma tytuł Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę

Cytaty z książki Playful Parenting. Rodzicielstwo przez zabawę