Miłośnicy czterech kółek 2

Okładka książki Miłośnicy czterech kółek 2 autora Michał Jesionowski, 9788324057771
Okładka książki Miłośnicy czterech kółek 2
Michał Jesionowski Wydawnictwo: Znak Horyzont poradniki
poradniki
2019-10-07
2019-10-07

Kup Miłośnicy czterech kółek 2 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miłośnicy czterech kółek 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłośnicy czterech kółek 2

Szybko się czytało. Ale chyba nie o to chodziło. Spodziewałem się naprawdę czegoś więcej. Takie luźne pogadanki.
Fajny rozdział 10."Diesel czy benzyna? A może hybryda?" Temat na czasie, szkoda że tylko 9 stron. Każdy rozdział to jakby zajawką tematu.

Książka posiada wiele błędów w pisowni, interpunkcja czy same składnie zdań często są błędne. Podwójne kropki, stwierdzenia że cena samochodu jest "do kwoty X do kwoty Y". Podczas czytania spotkałem się także z jednym lub dwoma błędami merytorycznymi. Sama książka posiada swoją objętość głównie za sprawą dużej ilości grafik często wstawionych jedynie po to by były, dużych marginesów zewnętrzych i wstawek z cytatami z tekstu, chyba imitującymi złote myśli autora. Zawiodłem się dość mocno bo większość książki to oczywistości, do których wystarczy posiadać minimum wiedzy na temat poruszany w książce, nie ma tu mowy o "bezkompromisowym sposobie rozprawiania się z mitami" o jakim zapewnia okładka tylna. Książka jednak posiada ciekawe informacje, które kompletnym laiką pozwolą na wstęp do tematu i może skłonią do dodatkowej edukacji w poruszanym temacie jednak cena 44,99 zł jest mocno zawyżona.

Książka dla laików którzy samochód traktują jako środek służący do przemieszczania, czyli tak jak ja. Taki trochę poradnik - jak kupować auto i jak nie dać się oszukać. Dla fanów dłubania pod maską - raczej nie odkryjecie tą książką Ameryki ;-)

90 użytkowników ma tytuł Miłośnicy czterech kółek 2 na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Miłośnicy czterech kółek 2 na półkach dodatkowych