Skończ z tym sh*tem!

- Stop Doing That Sh*t. End Self-Sabotage and Demand Your Life Back
- 2019-09-18
- 2019-09-18
- Olga Siara
Wiesz, że nie powinieneś, ale to robisz. Wiesz, że powinieneś, ale tego nie robisz. I tak w kółko.
Nieważne, czy popadłeś w rutynę codzienności, czy nuży cię praca, czy nie możesz znaleźć swojej idealnej połówki, czy masz problemy z oszczędzaniem lub kłopoty z dbaniem o zdrowie, wszystko sprowadza się do jednego: autosabotażu. I na pewno masz już tego dość.
Jeśli chcesz, by twoje życie było choć trochę niezwykłe, nie możesz reagować na wszystko w swój zwykły sposób. Skończ z tym sh*tem! pozwoli ci przejąć kontrolę nad najskrytszymi mechanizmami podświadomości i da ci moc, dzięki której przeobrazisz swoje negatywne myśli i złe przyzwyczajenia w życie, o jakim zawsze marzyłeś, choć nie wiedziałeś, jak je osiągnąć. Przygotuj się, że wszystko, co o sobie wiesz, stanie na głowie
Kup Skończ z tym sh*tem! w ulubionej księgarni
Oceny książki Skończ z tym sh*tem!
635 użytkowników ma tytuł Skończ z tym sh*tem! na półkach głównych- Przeczytane 414
- 2019 10
- Psychologia 8
- 2020 8
- Poradniki 6
- 2020 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Skończ z tym sh*tem!
12/32 w 2026
Moja opinia o niej nie wiele będzie się różnić od tych tutaj w serwisie. Już wiem, dlaczego taką słaba ocenę ma ten autor. Do mnie nie przemawia, czysty chłam, szkoda czasu. Mam wrażenie, że jest strasznie toksyczną osobowością i sprzedaję tylko swój produkt. Z drugiej strony jest bardzo "wszechwiedzący" ciężko mi się czytało kiedyś "napraw się" naprawdę zmęczyłam się, dużo słów nie rozumiałam, ale cytaty dawały do myślenia. Ja bym się z nim nie dogadała. 🙂↔️dobrnęłam ledwo do końca, ale tylko w związku z moją samodyscypliną i determinacją.
12/32 w 2026
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja opinia o niej nie wiele będzie się różnić od tych tutaj w serwisie. Już wiem, dlaczego taką słaba ocenę ma ten autor. Do mnie nie przemawia, czysty chłam, szkoda czasu. Mam wrażenie, że jest strasznie toksyczną osobowością i sprzedaję tylko swój produkt. Z drugiej strony jest bardzo "wszechwiedzący" ciężko mi się czytało kiedyś "napraw się" naprawdę...
Strasznie się męczyłem. Autor robi na siłę z czytelnika z czytelnika nieudacznika, wmawiając mu jaki to wszystko co robi - robi źle. O ile pierwsza część była wartościowa - tę polecam omijać. Zaryzykuję nawet stwierdzenie że ta książka jest bardziej szkodliwa niż pomocna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChwyciłam za tę pozycję, ponieważ polecała ją jedna z celebrytek. Szczerze mówiąc, cieszyłam się, że cudem dobrnęłam do jej końca. Nie podobała mi się jej narracja, jakby autor książki wiedział, co myślę lepiej niż ja sama. Odniosłam również wrażenie, że próbuje stawiać jakieś tezy, nie poparte wiedzą psychologiczną, czy badaniami. Jak dla mnie nie ma żadnej wartości, poza umieszczanymi w niej cytatami. Zdecydowanie jestem na nie.
Chwyciłam za tę pozycję, ponieważ polecała ją jedna z celebrytek. Szczerze mówiąc, cieszyłam się, że cudem dobrnęłam do jej końca. Nie podobała mi się jej narracja, jakby autor książki wiedział, co myślę lepiej niż ja sama. Odniosłam również wrażenie, że próbuje stawiać jakieś tezy, nie poparte wiedzą psychologiczną, czy badaniami. Jak dla mnie nie ma żadnej wartości, poza...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć tytuł obiecuje mocne przebudzenie, treść szybko okazuje się powtarzalna i nużąca. Dużo krzyku, mało konkretów – chwilowy zastrzyk motywacji, który jednak nie zostaje na dłużej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię czasami przeczytać sobie jakieś poradnik, coś z gatunku rozwoju osobistego i psychologii. No i kiedyś na kiermaszu w Biedronce kupiłam „Skończ z tym sh*tem!”.
Czytałam „Unf*ck yourself. Napraw się!” I podobało mi się 💪🏻
A jak było z tą książką? 🤔📚
No powiem Wam, że się zmęczyłam. Książka trochę o niczym, nie wyciągnęłam z niej nic dla siebie. Od połowy to już tylko czytałam, aby ją skończyć. A po przeczytaniu odczułam ulgę, że to już za mną. Ja jestem na nie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam „Unf*ck yourself. Napraw się!” I podobało mi się 💪🏻
A jak było z tą książką? 🤔📚
Jeśli się w nią zagłebic to ma sens, ale i tak czegoś mi tu brakuje
Jeśli się w nią zagłebic to ma sens, ale i tak czegoś mi tu brakuje
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrędzej dokonasz eutanazji albo dostaniesz depresji zanim dobrniesz do końca. Tragedia poradnik...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Skończ z tym sh*tem!" to książka, która demaskuje nasze wnętrze sabotażysty. Bishop nie owija w bawełnę, a jego prosta, bezpośrednia mowa może początkowo szokować. Jednak to właśnie ta szczerość sprawia, że książka może stać się dla niektórych skuteczna.
Autor bez ogródek zwraca uwagę na nasze negatywne przekonania, które często sami sobie wbijamy do głowy. Pokazuje, jak te przekonania wpływają na nasze życie i jak możemy je zmienić. Bishop nie oferuje łatwych rozwiązań, ale za to dostarcza konkretnych narzędzi i wskazówek, które pozwalają przejąć kontrolę nad własnym życiem.
Książka może być kopniakiem dla niektórych, który obudzi w nich potrzebę zmian. Do mojego życia ta książka jednak totalnie nic nie wniosła.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor bez ogródek zwraca uwagę na nasze negatywne przekonania, które często sami sobie wbijamy do głowy. Pokazuje, jak...
Miałam kilka podejść do tej książki. Na pewno jest prowokująca i trochę daje do myślenia. Jednak sam styl na dłuższą metę jest męczący. Niestety jest też treść, która nie wnosi nic nowego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka. Całkiem wartościowa ale też dość przeciętna. Cieszę się że autor tej książki używa w treści bezpośredniego języka. Polecam 👍.