Napij się i zadzwoń do mnie

Okładka książki Napij się i zadzwoń do mnie autora Penelope Ward, 9788328347557
Okładka książki Napij się i zadzwoń do mnie
Penelope Ward Wydawnictwo: Editio Seria: Editio Red literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Editio Red
Drunk Dial
2019-02-19
2019-02-19
2017-08-21
Wojciech Białas

Kup Napij się i zadzwoń do mnie w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Napij się i zadzwoń do mniei

Powiedz mi coś zabawnego

2023 73 85

Oceny książki Napij się i zadzwoń do mnie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Napij się i zadzwoń do mnie

Moim zdaniem, mimo kilku wad to bardzo przyjemna książka. Landon to na prawdę świetny charakter i zaskoczyło mnie jego backstory, spodziewałam się kompletnie innej opowieści. Momentami było zbyt słodko, szczególnie pod koniec, niemniej na prawdę fajna lektura, żeby się odprężyć i wyłączyć myślenie. Żałuję też, że nie było więcej informacji o współlokatorze Rany, ale końcówka z nim związana mnie rozbawiła 😅

Ta książka jest momentami bardzo wzruszająca, porusza trudne i ważne tematy, ale jednocześnie jest okropnie infantylna i niektóre sceny są tak cringowe, że szkoda słów. Cały czas wpada ze skrajności w skrajność, przez co trudno to ocenić. Bo pomijając te momenty, kiedy bohaterowie zachowują się i rzucają teksty godne piętnastolatków, to naprawdę mi się to podobało. Ale wiem, że autorka ma o wiele lepsze książki i w większości nie trafiałam na takie dziwne połączenie i nie rozumiem, dlaczego do tego doszło.

Tę oraz inne recenzje przeczytasz na http://blog.czyt.am

"Czasem mam wrażenie, że bezzasadnie zrównujesz słoneczną pogodę ze szczęściem. Słońce zawsze zachodzi, Rana. Nie da się nim wszystkiego zakryć."

"Napij się i zadzwoń do mnie" to pełna emocji i zmysłowości powieść, której główną bohaterką jest Rana Saloomi - utalentowana tancerka brzucha, o niezapomnianym dzieciństwie spędzonym obok swojego adoratora, Landona Rodericka. Penelope Ward w mistrzowski sposób wprowadza czytelnika w świat miłosnych tajemnic, niedopowiedzeń i nostalgii.

Fabuła rozpoczyna się w momencie, gdy dorosła już Rana, będąc pod wpływem wina, decyduje się na impulsywne działanie i kontaktuje się z Landonem po latach rozłąki. W miarę jak historia ożywa, odkrywamy wielowymiarową relację między bohaterami, a także ukrywane przez nich sekrety, które dodają opowieści niezwykłego smaku.

Napięcie emocji między Raną a Landonem rośnie z każdą rozmową, a autorka zręcznie operuje napięciem seksualnym, które wypełnia kartki powieści. Czytelnik zostaje wciągnięty w wir ich uczuć, a niewyrażane emocje dodają tej historii autentycznego charakteru.

Penelope Ward kreuje bohaterów, którzy są prawdziwi i wielowymiarowi. Rana, piękna i inteligentna, ale jednocześnie zraniona przez życie, staje się postacią łatwo wywołującą empatię. Landon, tajemniczy i czarujący, również posiada swoje słabości, co sprawia, że są dla siebie idealnym uzupełnieniem.

Wątki przeszłości splatają się z teraźniejszością, tworząc intrygującą mieszankę zagadek, które zachęcają do kontynuowania lektury, by odkryć kolejne tajemnice, jakie skrywają bohaterowie.

"Napij się i zadzwoń do mnie" to nie tylko romans, ale również historia o odnajdywaniu samego siebie i pokonywaniu przeszłości. Autorka porusza także temat zaufania i szczerości w relacjach międzyludzkich, co nadaje książce głębszy wymiar.

Podsumowując, Penelope Ward stworzyła znakomitą powieść, która porusza serce czytelnika i zapewnia niezapomniane emocje. "Napij się i zadzwoń do mnie" to opowieść o miłości, zaufaniu i odwadze, której nie sposób się oderwać. Gorąco polecam tę książkę wszystkim miłośnikom romantycznych i wzruszających historii.

Tę oraz inne recenzje przeczytasz na http://blog.czyt.am

Książka należąca do tych "w sam raz na jeden deszczowy wieczór pod kocem". Ciekawy pomysł na fabułę. Lekki romans z nutką tajemniczości i radzenia sobie z błędami popełnionymi w przeszłości.

Książkę czytało się szybko i przyjemnie. Autorka nie zawodzi. Jedna niedziela wystarczy na pochłonięcie tej historii 😊

Jakoś nie przypadła mi do gustu ta książka , czegoś w niej zabrakło .

Jakoś nie przypadła mi do gustu ta książka , czegoś w niej zabrakło .

Historia na jeden wieczór, nie specjalnie wymagająca. Dużo fajnych historii zostało nie wykorzystanych w dobrym stopniu. Brakowało mi jednak historii z jej matka, czy też współlokatora rozwinięcia. Fakt taki, że nam sam koniec, gdy zjawiła się mała to się sama popłakałam.

Zdecydowanie ogromny zawód - większość tekstu czytało się przyjemnie, ale niektóre teksty??? WTF, ledwo mogłam uwierzyć na co ja patrzyłam. Wujowe dialogi, seksistowskie podteksty i ogółem z mojej strony żałość, że w ogóle to przeczytałam. A tak w przypadku tej autorki być nie powinno...

Hm.. Mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że to taka lekka i przyjemna książka do poczytania w wannie. Wszystko dosyć szybko układa się pomyślnie, nie ma jakichś większych dramatów, nawet wątek z Laną jest totalnie niewykorzystany. Ta książka miała potencjał, jednak okazała się.. no taka ok. Miło się ją czytało, ale nie ma opcji żeby została z nami na dłużej. Już nawet podczas czytania miałam myśli, że niby nie lubię jak się komplikuje, ale w książkach jednak chyba to jest potrzebne :D

Miło spędziłam czas z tą książką. Obyczajówka dla dorosłych. Początek mnie zachęcił, tajemnice, które prędko chciałam odkryć wciągały mnie z każdą kolejną stroną. Główni bohaterowie z bolesną przeszlością. Ale czegoś mi tu zabraklo, być może samego dreszczyku, niebezpieczeństwa. Na jeden wieczór polecam

1957 użytkowników ma tytuł Napij się i zadzwoń do mnie na półkach głównych
316 użytkowników ma tytuł Napij się i zadzwoń do mnie na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Napij się i zadzwoń do mnie