Okładka książki Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy autora Thomas Erikson, 9788380322776
Thomas Erikson Wydawnictwo: Wielka Litera poradniki
poradniki
Omgiven av daliga chefer
2018-10-03
2018-01-01
Diana Hasooni-Abood

Kup Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy

Świetna kontynuacja pierwszej książki z cyklu. Tym razem przenosimy się już tylko w środowisko pracy i przyglądamy się motywacjom, sposobom działania i rozumowania poszczególnych kolorów. Czerwonego szefa choleryka, któremu w mailu można napisać tylko 3 zdania, bo więcej na pewno nie przeczyta, niebieskiego fetyszystę liczbami i szczegółami, któremu zawsze będzie mało instrukcji obsługi i konkretów, towarzyskiego żółtego, gawędziarza i zestrachanego zielonego, który kisi wszystko w sobie niczym ogórki. Książka, po której naprawdę można zrozumieć rzeczy, które dotąd wydawały się niepojęte.

Poradnik posłusznego korposzczura.

Poradnik posłusznego korposzczura.

Wbrew tytułowi, książka nie obraża wszystkich szefów na około. Jest to raczej analiza zachowania i osobowości na podstawie Analizy DISC - czyli kolorów odpowiadających typom zachowania. Na tym modelu autor opiera wszystkie swoje książki.

Książka napisana dość ciekawie. Każe czytelnikowi inaczej spojrzeń zarówno na współpracowników (w końcu nie wiemy co kogo motywuje do pracy, co go napędza) jak i na szefa, kierownika.

Nie każdy z nas może się dogadywać ze wszystkimi na około - warto mieć to na uwadze. Po co marnować życie na złego szefa czy niedopasowanych współpracowników.

1009 użytkowników ma tytuł Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy na półkach głównych
169 użytkowników ma tytuł Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy

Thomas Erikson Mój szef jest idiotą. Jak poradzić sobie z szefem, aby nie przeszkadzał nam w pracy Zobacz więcej