Wonder Woman: Prawda

Okładka książki Wonder Woman: Prawda autora Bilquis Evely, Renato Guedes, Laura Martin, Greg Rucka, Liam Sharp, 9788328134317
Okładka książki Wonder Woman: Prawda
Bilquis EvelyRenato Guedes Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Wonder Woman DC Rebirth (tom 3) Seria: Odrodzenie komiksy
komiksy
Wonder Woman DC Rebirth (tom 3)
Odrodzenie
Wonder Woman: The Truth
2018-07-25
2018-07-25
Tomasz Kłoszewski

Kup Wonder Woman: Prawda w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wonder Woman: Prawda

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wonder Woman: Prawda

Ładna grafika. Fabuła przyjemna w odbiorze.
6.5/10

Ładna grafika. Fabuła przyjemna w odbiorze.
6.5/10

Jak zwykle zgrabne połączenie komiksu z mitologią sprawiło, że ten tom przeczytałem z ciekawością. Zresztą, niełatwo portretować problemy półbogini, a w tym przypadku jej konflikt wewnętrzny jest świetnie napisany i przekonujący.

Zawędrowałem tutaj dzięki kolekcji Chachette. Tom "Kłamstwa" tak bardzo mnie zaciekawił, iż musiałem sięgnąć po kontynuację i poznać "Prawdę" ;)

Muszę przyznać, że spodziewałem się chyba nieco więcej - też proszę mnie źle nie zrozumieć, komiks jest bardzo dobry, rysunki piękne, akcja wartka, postaci intrygujące, ale jakby fabularnie trochę zabrakło mi jakiegoś efektu wow, twistu na koniec, bądź jakiegoś mocniejszego, bardziej niespodziewanego akcentu. Mimo to lekturę oczywiście polecam, cała seria Rucki bardzo mnie wciągnęła - porządny kawał superhero, który czyta się z dziecięcym uśmiechem i ciekawością, a nie zażenowaniem.

7/10 uczciwa ocena

80 użytkowników ma tytuł Wonder Woman: Prawda na półkach głównych
65 użytkowników ma tytuł Wonder Woman: Prawda na półkach dodatkowych

Okładka książki Wonder Woman - Dawn Before Darkness Greg Rucka, Nicola Scott, Gail Simone
Wonder Woman - Dawn Before Darkness Greg Rucka, Nicola Scott, Gail Simone
Okładka książki Marvel Knights: Czarna Wdowa Devin Grayson, Scott Hampton, J.G. Jones, Igor Kordey, Greg Rucka
Okładka książki Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra (Tom 7) Jim Balent, Chuck Dixon, Dale Eaglesham, Dennis O'Neil, Greg Rucka
Okładka książki Lois Lane: Wróg publiczny Mike Perkins, Greg Rucka
Lois Lane: Wróg publiczny Mike Perkins, Greg Rucka
Okładka książki Batwoman: Elegy J.H. Williams III, Greg Rucka
Batwoman: Elegy J.H. Williams III, Greg Rucka
Okładka książki Batman. Ziemia niczyja. Owoce ziemi (Tom 5) Chuck Dixon, Staz Johnson, Dan Jurgens, Scott McDaniel, Dennis O'Neil, Greg Rucka
Okładka książki Black Widow Modern Era Epic Collection. The Itsy-Bitsy Spider Devin Grayson, Scott Hampton, Jeffrey G. Jones, Igor Kordey, Richard K. Morgan, Goran Parlov, Sean Phillips, Greg Rucka, Bill Sienkiewicz

Okładka książki Green Arrow: Wyspa blizn Stephen Byrne, Juan Ferreyra, Benjamin Percy, Otto Schmidt
Okładka książki Batman - Detective Comics: Powstanie Batmanów Eddy Barrows, Alvaro Martinez, James Tynion IV
Okładka książki Hal Jordan i Korpus Zielonych Latarni: Prawo Sinestro Rafa Sandoval, Ethan Van Sciver, Robert Venditti
Okładka książki Harley Quinn: Umrzeć ze śmiechem Amanda Conner, Chad Hardin, Jimmy Palmiotti, John Timms
Okładka książki Nastoletni Tytani: Damian wie lepiej Jonboy Meyers, Diógenes Neves, Benjamin Percy, Khoi Pham
Okładka książki Nightwing: Blüdhaven Tim Seeley, Marcus To
Nightwing: Blüdhaven Tim Seeley, Marcus To
Okładka książki Wonder Woman: Rok pierwszy Romulo Fajardo Jr., Greg Rucka, Nicola Scott
Wonder Woman: Rok pierwszy Romulo Fajardo Jr., Greg Rucka, Nicola Scott

Cytaty z książki Wonder Woman: Prawda