Jesteś tylko dla mnie

- 7 Grzechów Głównych (tom 4)
- 2018-06-05
- 2018-06-05
Najgorszym rodzajem zazdrości jest ta najgłębiej skrywana.
Opowieść o granicach miłości, za którą czai się już tylko obsesja.
Kaja przylatuje z Londynu na pogrzeb swojej ukochanej młodszej siostry Soni. To z myślą o niej podjęła pracę za granicą, chcąc zapewnić jej dobry start w dorosłe życie. W tym czasie w życiu nieśmiałej, skromnej Soni wiele się zmieniło, a Kaja żyje w przekonaniu, że jej siostrzyczka jest szczęśliwa, pod dobrą opieką męża i jego rodziny. Dlatego wiadomość o jej nagłej śmierci spada na nią jak grom z jasnego nieba. Postanawia zostać w kraju i dowiedzieć się, co tak naprawdę się stało. Pewne niezwykłe zbiegi okoliczności podsuwają jej pomysł na doskonały jej zdaniem fortel: postanawia się zbliżyć do szwagra – z którym osobiście się nigdy wcześniej nie poznała – i poznać szczegóły małżeńskiego życia siostry.
Jak daleko można się posunąć, żeby poznać prawdę o drugim człowieku? Ile można zrobić z miłości? I czy zazdrość to najsilniejsze uczucie?
Książka jest czwartą powieścią z serii Siedem grzechów głównych, poprzednie to "Zła miłość" – pycha, "Futra, perły i łzy jak piołun gorzkie" – chciwość, "Nieświęta rodzina" – rozwiązłość. Teraz kolej na zazdrość.
Kup Jesteś tylko dla mnie w ulubionej księgarni
Oceny książki Jesteś tylko dla mnie
299 użytkowników ma tytuł Jesteś tylko dla mnie na półkach głównych- Przeczytane 177
- 2018 9
- 2019 6
- 2023 5
- 2020 3
- Ebook 3
Tagi i tematy do książki Jesteś tylko dla mnie
Cytaty z książki Jesteś tylko dla mnie
Komuś, kto nie ma nic, wystarczy do szczęścia, gdy jest syty, a ktoś, kto ma wszystko, nigdy nie bywa syty...

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jesteś tylko dla mnie
Nie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNasza bohaterka przyjeżdża do kraju na pogrzeb młodszej siostry. Postanawia się dowiedzieć co takiego się stało, a zarazem wplątuje się ... Do czego zdolna jest miłość, a może zazdrość co potrafi zdziałać ( zazdrość to kolejny grzech) Bardzo ciekawa opowieść
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZauroczyła mnie od pierwszego zdania i potem czas tak szybko minął, że okazało się że koniec. Kaja przyjeżdża do kraju na pogrzeb siostry która popełniła samobójstwo. Jednak Kaja nie wierzy że Sonia się zabiła i postanawia swoim sposobem dotrzeć do prawdy. Na drodze dziewczyny staje Adam, jej szwagier. Polecam
#WyzwanieLC2025
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#WyzwanieLC2025
Historia miała potencjał, ale opisana jakoś nieciekawie.
Historia miała potencjał, ale opisana jakoś nieciekawie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"JESTEŚ TYLKO DLA MNIE" - Cykl: 7 Grzechów Głównych (tom 4) - DANUTA NOSZCZYŃSKA
Podtytuł tomu to: Zazdrość
Kolejność tomów
"Zła miłość" tom 1
"Futra, perły i łzy jak piołun gorzkie" tom 2
"Nieświęta rodzina" tom 3
"Jesteś tylko dla mnie" tom 4
"Wszystkiemu winni są faceci" tom 5
Kolejna część cyklu, czwarta już opowiada o losach dwóch sióstr. Jedna młodsza mieszka w Polsce, druga pojechała do Anglii by podreperować budżet i by siostry miały swoje mieszkania, a nie jedno na pół po rodzicach. Kaja wraca do Polski w dość smutnych okolicznościach, dostaje telefon co się stało z Sonią.
Kiedy próbuje się dowiedzieć co i jak, po wizycie
w salonie kosmetyczno - fryzjerskim, w którym pracowała Sonia, spotyka Adama, męża Soni, I tu rozpoczyna się opowieść, zagmatwana, nietypowa.
Wszystkie cienie i blaski miłości i jego cień: Zazdrość.
Zazdrość to emocja czasem od nas niezależna, ale można pozwolić jej na różne kolory i odcienie. Na lekkie ukłucie tzw zazdrości, aż do zazdrości obsesyjnej, chcącej wszystko kontrolować, a nawet przyjmując kontrolę nad cudzym życiem. Kto i co zrobił, do czego się posunął w imię miłości i co tu kryć chorej zazdrości. Przeczytajcie sami, warto.
Tę książkę nie można ocenić ot tak sobie.
Serie mają to do siebie, że czytając je po kolei powinno się oceniać je dopiero po przeczytaniu całego cyklu, wtedy będą oceny sprawiedliwy.
Ta jest ponad tę ocenę. Uważam najlepsza, jak dotąd książka autorki i także z tej serii. Historia przedstawiona opiera się w dużej mierze na psychologii i nie jest ot tak zwykłą opowieści o życiu.
Lektorka także- jak w poprzednich częściach - na plus
OCENA 10/10
54/24 ( 09/04)/ OBYCZAJ 43/24 (Psychologiczne tło)
ilość stron: 400
DATA I wyd: 05.06.2018
DATA WYD: 01.01.2022
czas przewidziany czytania: 6 h 40 min.
Czas słuchania: 09 h 04 min
"Futra, perły i łzy jak piołun gorzkie" tom 2
"Nieświęta rodzina" tom 3
"Jesteś tylko dla mnie" tom 4
"Wszystkiemu winni są faceci" tom 5
Bardzo dobra, chociaż był moment, że po połowie zaczęła mi się dłużyć i dopiero pod koniec nabrała tempa. Ciekawa historia jak można drugim manipulować wykorzystując uczucia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByła przewidywalna, już od początku wiedziałam że Kaja i Adam będą razem, ale bardzo ciekawiło mnie to co stało się z Sonią.
Nie dowierzałam kim była Helenka i Radek
SZOK
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie dowierzałam kim była Helenka i Radek
SZOK
Dobrnęłam do jakiejś 150 strony i się poddałam. Historia nie specjalnie mnie pochłonęła, wydała mi się zbyt rozwleczona, a styl autorki też niespecjalnie do mnie przemówił...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNoszczyńska potrafi w obyczajówki. Ta też była udana. Lekka, ale z przesłaniem.
Noszczyńska potrafi w obyczajówki. Ta też była udana. Lekka, ale z przesłaniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka napisana w stylu dzisiejszej literatury kobiecej: bez należytej głębi, pełna prostych dialogów. Opowiedziana historia trochę wciąga ale i też odstrasza wielością dziwnych zbiegów okoliczności, które w życiu się nie zdarzają. Powieść może być doskonałą lekturą na wakacje czytaną na kocyku na plaży.