Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego.

Okładka książki Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego. autora Jane Austen, Marta Fihel, Dariusz Jemielniak, Grzegorz Komerski, 9788375617634
Grzegorz KomerskiDariusz Jemielniak Wydawnictwo: Poltext klasyka
klasyka
2017-09-15
2017-09-15

Kup Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego. w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego.

Muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że czytanie książki w innym języku może być tak trudne. Na szczęście w tym wydaniu można się też cieszyć audiobookiem i czytać jednocześnie z lektorem.

Co do samej fabuły, to ile razy bym nie czytała tej książki, zawsze zadziwia mnie, jak bardzo różni się od niej film. Muszę też przyznać, że uwielbiam pana Benneta, mimo jego zachowania w stosunku do małżonki. Ma naprawdę ciekawe poczucie humoru.

Co do reszty bohaterów, to w sumie nie rozumiem czemu Elizabeth jest taka wyjątkowa. Owszem, może i jest mądrzejsza niż jej dwie młodsze siostry (co, szczerze mówiąc, wcale nie jest takie trudne) i nie jest tak przemądrzała jak Mary (w sumie ta dziewczyna mnie zastanawia. Że też jej się chce tyle uczyć?) a jednak i tak mogłaby trochę popracować nad swoim charakterem.

Sama powieść- 9/10
Dodatki do nauki- 7/10 - prawdą jest, że historia tak mnie wciągnęła, że ćwiczenia mijałam, byle jak najszybciej dowiedzieć się, co działo się dalej.
No nic, ćwiczenia będzie trzeba nadrobić ;)

Sama powieść- 9/10
No nic, ćwiczenia będzie trzeba nadrobić ;)

Dostałam na 23-cie urodziny od moich bliskich.
Mówię sobie - moja ukochana historia + poziom C1 = może być ciekawie!
No i faktycznie było!
Ta książka utwierdza mnie w przekonaniu, że czasami nie ma nic lepszego niż czytanie w oryginale i że wciąż mam co nieco do nauki. Mało tego! Przekonuje, że nie ma nic strasznego w tym, że się czegoś nie wie, nie zna, nie potrafi - od tego jest ta książka, by poznać nieznane słówka oraz zapisać sobie nowe zwroty.
Ja jestem na tak! Podobne pomysły całkowicie mnie cieszą. Oby tak dalej!
Będę czytała <3

Dostałam na 23-cie urodziny od moich bliskich.
Mówię sobie - moja ukochana historia + poziom C1 = może być ciekawie!
No i faktycznie było!

220 użytkowników ma tytuł Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego. na półkach głównych
75 użytkowników ma tytuł Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego. na półkach dodatkowych

Okładka książki Winnie-the-Pooh. Kubuś Puchatek do czytania po angielsku Marta Fihel, Marcin Jażyński, Dariusz Jemielniak, Grzegorz Komerski, Alan Alexander Milne
Okładka książki Wielka księga gramatyki angielskiej w 400 ćwiczeniach Elżbieta Bujnowicz, Marta Fihel, Zuzanna Hryciuk, Dariusz Jemielniak, Marianna Laskowska, Paweł Rutkowski
Okładka książki AI w strategii. Rewolucja sztucznej inteligencji w zarządzaniu Dariusz Jemielniak, Aleksandra Przegalińska
Okładka książki 1984. Rok 1984 w wersji do nauki angielskiego Marta Fihel, Marcin Jażyński, Dariusz Jemielniak, Grzegorz Komerski, George Orwell
Okładka książki Animal Farm. Folwark zwierzęcy w wersji do nauki angielskiego Marta Fihel, Marcin Jażyński, Dariusz Jemielniak, Grzegorz Komerski, George Orwell

Cytaty z książki Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego.

Dodaj cytat z książki Pride and Prejudice. Duma i uprzedzenie w wersji do nauki angielskiego.