Mister Romance

- Masters of Love (tom 1)
- 2017-04-30
- 2017-04-30
- angielski
- 099538472X
Max Riley is the man of your dreams. Or at least he will be, for a price. As his alter-ego Mister Romance, Max is a drop-dead gorgeous escort who makes romantic fantasies come to life. No sex, just swoon-worthy dates to die for, and the cream of New York's socialites can't get enough. Whether they want a dominating billionaire, bad boy with a heart of gold, hot geek, sexy biker, or best friend who loves them from afar, Max can make it all happen, but he's careful to keep his real identity a secret. Enter investigative journalist Eden Tate. Having caught wind of the urban legend of Mister Romance from a lovestruck client, Eden is determined to publish a scathing expose on Max and his ability to swindle lonely society women out of their fortunes. Desperate to protect his anonymity and his clients, Max challenges Eden to give him three dates. If she doesn't fall in love with him, she can run her story with his blessing. If she succumbs to his charms, the story dies. Cynical Eden has no doubt she can resist his fake romance personas, but when the real Max admits he’s falling for her, she has to decide if the professional liar is telling the truth, or if the passionate man with the mysterious past is just one more character designed to con her out of her career-making story. Don’t miss this sizzling new standalone from the internationally best selling author of Bad Romeo, Broken Juliet, and Wicked Heart.
Kup Mister Romance w ulubionej księgarni
Oceny książki Mister Romance
2158 użytkowników ma tytuł Mister Romance na półkach głównych- Przeczytane 1 500
- 2019 71
- 2020 41
- 2020 32
- Legimi 26
- E-book 24

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mister Romance
Pierwszy tom tej trylogii jest gorszy od drugiego, który przeczytałam jakiś czas temu (zaciekawiła mnie wówczas postać Pana Romantycznego).
Niestety, bohaterowie są mało wiarygodni (także ich motywy i traumy przeszłości),a Max jawi mi się jako kompletnie papierową postać. Eden także nie ma w sobie iskry, bo wszystko wokół czego się kręci to brak szacunku do samej siebie (upijanie się i wybieranie przeciętnych facetów aby ją zaliczali + alkohol jako lekarstwo na stresy, zmartwienia i radości).
Do tego jeszcze wyluzowana babcia hipiska mieszkająca z kaczką... I to niby miało być zabawne? Jak dla mnie raczej męczące. A jeśli o męce mowa, to było tym właśnie ostatnie 100 stron.
Jeśli musisz, to czytaj, jeśli nie - daruj sobie, a nic nie stracisz.
Moja ocena to maksymalnie naciągane 4 gwiazdki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety, bohaterowie są mało wiarygodni (także ich motywy i traumy przeszłości),a Max jawi mi się jako kompletnie papierową postać. Eden także nie ma w sobie iskry, bo wszystko wokół czego się kręci to brak szacunku do samej siebie...
Ależ mam problem z oceną tej pozycji. Pierwszą połowę wyciągnęłam z prędkością światła. Była po prostu nieodkładalna i idealna w swojej dziedzinie, choć lekko przewidywalna w tej prostocie. Intrygująca, pełna chemii, świetnych, lekkich dialogów i charyzmatycznych bohaterów. Spędziłam bardzo miło czas.
Ale coś w jej połowie się popsuło. Pękł balonik, który chyba sama napompowałam. Całość zrobiła się nieco ckliwa i już boleśnie przewidywalna. Liczyłam na plot twist, ale odczuwalnie się rozczarowałam. Wiele wątków nie zostało zakończonych ani rozwiązanych, końcówka spłaszczona i chyba terminy goniły, bo zabrakło luzu, chemii i tej energii z początku. A "Centrala Romansu" na koniec? Muszę przyznać, że pozostawiła niesmak.
To wszystko nie zmienia jednak faktu, że to moja pierwsza przeprawa z tą autorką i muszę przyznać, że jej styl jest totalnie "mój". Z ciekawości wrócę po kolejne pozycje :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle coś w jej połowie się popsuło. Pękł balonik, który chyba sama...
Przyjemnie się to czytało. Pomysł na historię całkiem nietuzinkowy, ale co najważniejsze naprawdę dobrze zrealizowany. Polubiłam Maxa. Podobały mi się dialogi i w większości też sam przebieg zdarzeń. Mam ochotę przeczytać kolejna ksiazke z tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawne dialogi, nieoczywista historia bohaterów. Moze naiwny romans. Jednak jak sie dowiadujemy trzeba złapać dystans. I czasem pozwolic sobie na naiwność. Chociażby w postaci chwycenia tej książki. :)
Główna bohaterka, pragmatyczna, szczera realistką. Kobieta,która zna rzeczywistość. Jak się okazuje musi zweryfikować swoje podejście pod wpływem spotkania osoby o całkiem przeciwnych poglądach.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka, pragmatyczna, szczera realistką. Kobieta,która zna rzeczywistość. Jak się okazuje musi zweryfikować swoje podejście pod wpływem spotkania osoby o całkiem...
Zabawna, sympatyczni bohaterowie i nietuzinkowa historia. Bardzo ciekawy pomysł, każda postać Maxa bardzo zaskakująca. Można nie akceptować konceptu zawodu głównego bohatera, ale to fikcja literacka, więc powinniśmy być otwarci na nietypowe historie, w końcu coś innego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPan romantyczny
"Cała gromada kobiet uważa tego gościa za romantycznego wybawcę.(...)
jego gra aktorska jest niezwykła. Sprawił, iż wierzę w każde słowo, mimo że nie chcę. Mogę sobie tylko wyobrażać, jak działa na kobiety, które chcą się bawić w całe te romantyczne szopki. To miłe choć przez chwilę czuć się mniej nieistotną.(...)
Może różni się od wszystkich mężczyzn, których poznałam, jednak to nie znaczy, że jest dobrym człowiekiem. Facet, który czerpie radość z tego, że kobiety rozpuszczają się na jego widok, nie może być normalny."
Dlaczego ten mężczyzna jest kim jest i robi to co robi?
"Każdy ma swoje problemy, panno Tate – informuje. – Wszyscy chcą czuć się wyjątkowi, czy są gotowi się do tego przyznać, czy nie. A w życiu chodzi o kochanie bez ograniczeń oraz pozwolenie, żeby ktoś kochał nas w zamian. W każdym razie o to powinno chodzić. Reszta jest drugorzędna."
Eden jest dziennikarką i musi odkryć kim tak naprawdę jest Pan romantyczny i dlaczego uwodzi kobiety. Kobieta jest cyniczką i nie wierzy w miłość. Trzy randki. Na tyle się zgadza aby mężczyzna pokazał jej co daje innym kobietom, aby ona się w nim zakochała i zrezygnowała z artykułu. Kto wygra ten zakład?
Uczciwie przyznaję że historia jest fajnie napisana ale.... no właśnie to ale. Zajęcie Maksa dla mnie totalnie nie do zaakceptowania. Nawet nie jestem w stanie zrozumieć jego pobudek. Nie kupuje tego. Jak również tego jak kobieta może zaakceptować aby jej ukochany miał taką "prace" w ramach której daje romans I szczęście innym kobietom.
Zdecydowanie motyw przewodni nie w moim klimacie....
"Seks jest dla ciała, natomiast romans dla duszy"
Pan romantyczny
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Cała gromada kobiet uważa tego gościa za romantycznego wybawcę.(...)
Może różni się...
Historia spójna,niesamowita.
Polubiłam Eden i pokochałam Maxa świetni bohaterowie byli.
Cudowny,śmieszny romans z dobrym humorem.
Historia spójna,niesamowita.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolubiłam Eden i pokochałam Maxa świetni bohaterowie byli.
Cudowny,śmieszny romans z dobrym humorem.
"Pan romantyczny" miło mnie zaskoczył.
Jest to historia o mężczyźnie, który w swojej "pracy" jest niezawodny.
Czym się zajmuje?
Ładnie mówiąc jest facetem do wynajęcia.
Wynajmują go panie z wyższych sfer. Kobiety, które nie są dowartościowane przez swoich mężów, partnerów, albo są samotne. Panie te czują się nic nie warte, a Max czyli pan romantyczny odgrywając różne role sprawia, iż te kobiety czują się piękne, kobiece, seksowne, coś warte. Zaczynają wierzyć w siebie i swoją wartość, a przez to ich relacje małżeńskie ulegają poprawie.
Wszystko to odbywa się w tajemnicy. Panie o panu romantycznym dowiadują się drogą pantoflową.
Czy Max spotka się z chętną na randkę z nim kandydatką zależy od tego jak wypełni przygotowany przez niego formularz.
Oczywiście mężczyzna ma swoje zasady- nie pozwala dotykać siebie po miejscach intymnych oraz nie uprawia seksu z klientkami. Jeżeli któraś z pań złamie zasadę, randka dobiega końca i nie ma szans na koleje spotkanie.
Kiedy o Panu romantycznym dowiaduje się Eden- dziennikarka, która pragnie wybić się i zyskać lepszą posadę postanawia napisać o nim artykuł, który ma nadzieję otworzy jej drzwi do kariery.
Żeby jednak doszło do spotkania między nią, a Maxem dziewczyna musi zostać jego klientką.
"Romeo" proponuje jej 3 randki. Jeżeli Eden nie zakocha się z nim będzie mogła napisać o nim wszystko, jeżeli jednak poczuje "to coś" do niego i zrozumie co daje tym kobietom, "samotnym kobietom" zrezygnuje z napisania tego artykułu.
Eden zgadza się, ponieważ wierzy, że bezproblemu oprze się jego urokowi.
Będzie miała na uwadze, iż to tylko gra, że mężczyzna odgrywa przy niej swoją rolę oraz, że jest oszustem, który wyłudza pieniądze od bogatych dam.
Jak się zakończy ten krótki romans?
Książka mnie oczarowała. Każdą postać graną przez Maxa hmmm lubię 😉
Historia inna, przyjemna, lekka. Szybko się ją czytało.
"Pan romantyczny" miło mnie zaskoczył.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to historia o mężczyźnie, który w swojej "pracy" jest niezawodny.
Czym się zajmuje?
Ładnie mówiąc jest facetem do wynajęcia.
Max Riley jest facetem z twoich snów. A przynajmniej będzie nim za odpowiednią cenę. Jego alter ego, Pan Romantyczny, to zabójczo przystojny mężczyzna do towarzystwa, który realizuje romantyczne fantazje – randki, które potrafią zawrócić w głowie. Nowojorska śmietanka nie może się nim nasycić. Nieważne, czy kobiety pragną dominującego milionera, niegrzecznego chłopca o złotym sercu, gorącego kujona, seksownego motocyklisty czy najlepszego przyjaciela – Max odegra każdą rolę, ale własną tożsamość pragnie zachować w sekrecie.
Eden Tate to dziennikarka śledcza. Gdy od rozkochanej klientki docierają do niej słuchy o miejskiej legendzie, jaką jest Pan Romantyczny, Eden postanawia napisać zjadliwy artykuł demaskujący Maksa oraz jego zdolność do wyłudzania pieniędzy od samotnych, bogatych dam. Ale czy to jest tak naprawdę ? Czy Pan Romantyczny wyłudza pieniądze od bogatych kobiet ,a może sprawia, że czują się kochane, pożądane i wcale nie czują się pokrzywdzone, płacąc mu?
"Pan Romantyczny" to romans, który pokazuje, że każdy potrzebuje miłości, zrozumienia, osoby, którą może nazwać swoim domem. Zarówno Maks, jak i Eden w swoim życiu przeszli wiele. Eden nie wierzy w związki, nie wierzy, że ktoś jest jej potrzebny do szczęścia, wystarczy jej przygoda na jedną noc, aby rozładować napięcie. Maks wierzy, że miłość gdzieś jest, że kobiety powinny czuć się kochane, dbać o nie ,a nie traktować jak obiekt pożądania.
Przez książkę się płynie, bardzo spodobał mi się styl pisania autorki. Bohaterowie są bardzo fajnie wykreowani, panna Tate to niezależna kobieta, stwarzająca pozory, że jest samowystarczalna ale w głębi duszy jest wrażliwa, czuje potrzebę miłości, zrozumienia. Max do końca pozostaje tajemniczy, tak naprawdę do samego końca nie wiemy, czy to są jego prawdziwe emocje, uczucia, czy to kolejna postać w jaką się wciela. Końcówka pokazuje nam jak wygląda miłość,dla miłości swojego życia jesteśmy w stanie poświęcić wiele ale czy zawsze musimy coś poświęcać ? Może znajdzie się jakieś rozwiązanie ?
"Wszyscy chcą czuć się wyjątkowi, czy są gotowi się do tego przyznać, czy nie. A w życiu chodzi o kochanie bez ograniczeń oraz pozwolenie , żeby ktoś kochał nas w zamian. W każdym razie o to powinno chodzić. Reszta jest drugorzędna."
Ja bawiłam się na tej książce świetnie,polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Wszyscy chcą czuć się wyjątkowi, czy są gotowi się do tego przyznać, czy nie. A w życiu chodzi o kochanie bez ograniczeń oraz pozwolenie, żeby ktoś kochał nas w zamian. W każdym razie o to powinno chodzić. Reszta jest drugorzędna"
Eden Tate marzy by wreszcie napisać artykuł, który wybije się na czołówki i zapewni jej dziennikarską karierę o jakiej marzy. Gdy dowiaduje się, że wśród bogatych, wpływowych kobiet króluje Pan Romantyczny, czyli Max Riley, który za pieniądze spełnia fantazje o wymarzonych randkach, postanawia zdemaskować mężczyznę. Mężczyzna robi wszystko, by nie ujawniać swojej tożsamości, uparcie przekonując kobietę o pozytywnych aspektach swojej działalności. Niestety Eden widzi w nim jedynie naciągacza, który mami rozpuszczone damy wizją miłości, która jej zdaniem nie istnieje. Max proponuje jej układ - Eden wybierze się z nim na trzy randki i jeśli się w nim zskocha, zrezygnuje z artykułu, jeśli nie, powie jej wszystko, co kobieta chce wiedzieć. Oboje zaczynają grę, której finał trudno przewidzieć. Max jak nikt potrafi manipulować kobietami, ale szybko orientuje się, że zaczyna czuć do Eden duzo więcej niż by chciał. Musi jednak przekonać cyniczną dziennikarkę, że miłość istnieje na prawdę.
"Pan Romantyczny" to fantastyczny romans, pokazujący jak bardzo każdy potrzebuje w swoim życiu miłości. To opowieść pełna ciepła, dobrego humoru, fantastycznie skonstruowanych, inteligentnych dialogów i emocji, które lawirują między skrajnościami. Leisa Rayven wykreowała naprawdę bardzo atrakcyjnie czytelnicze bohaterów. Zarówno Eden jak i Max dźwigają na swoich barkach bagaż trudnych doświadczeń, którymi nie chcą dzielić się z innymi. Oboje pozornie są zadowoleni ze swojego życia. I chociaż Max wierzy w szczęśliwą miłość, sam jej nie odnalazł. Wlewający się z Eden sceptyzm staje się bardzo silnie napędzającym go motorem do udowodnienia jej, że samotność nie może dawać szczęścia. Oboje stopniowo odrywają coraz więcej kłębiących się w nich uczuć, oboje zmuszeni zostaną do zmierzenia się z brakiem zaufania, a w przypadku Eden także uwierzenia w samą siebie, dostrzeżenia i co jeszcze trudniejsze uwierzenia, że może być dla kogoś bardzo cenną osobą. Wspaniałą postacią w tej historii jest babcia Eden, której nie da się nie uwielbiać, a której postać także dostarcza wielu emocji i wzruszeń. To książka, która czyta się niemalże jednym tchem dlatego bardzo Wam ją polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"... ci, którzy nie skaczą z klifów, mają sto procent mniej szans na upadek, niż ci, którzy to robią"
Eden Tate marzy by wreszcie napisać...