Siedem sióstr

Okładka książki Siedem sióstr autora Lucinda Riley, 9788379859436
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Siedem sióstr
Lucinda Riley Wydawnictwo: Albatros Cykl: Siedem sióstr (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Siedem sióstr (tom 1)
The Seven Sisters
2017-03-15
2017-03-15
Maria Pstrągowska, Marzenna Rączkowska

Kup Siedem sióstr w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Siedem sióstri

W poszukiwaniu korzeni zajdziesz na kraniec świata

5793 691 480

Oceny książki Siedem sióstr

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siedem sióstr

Początek mnie trochę nudził, a glowna bohaterka Maja wydawała mi się trochę taka "ciepła klucha"😂, ale... im dalej tym bardziej mnie książka wciągała. Fajnie poprzeplatane lata współczesne z historią, podróż po kontynentach, a nawet trochę twardych faktów i polski akcent. No, ale gadajcie co chcecie, trochę takie "pitu, pitu" też było.😂 generalnie podobało mi się i sięgnę po kolejną część.

Ta książka rozpoczęła moją przygodę z książkami Lucindy Riley. Koncepcja przeplatania się losów bohaterki z jej przodkiniami bardzo mi się spodobała. Każda książka autorki wciąga mnie i trzyma w napięciu, jednak najlepiej wspominam sagę "7 Sióstr".

Wciągnęłam się jakoś po 60-70 stronach kiedy akcja przeniosła się w przeszłość i osobiście uważam że ta część z lat 20. XX wieku jest ciekawsza, barwniejsza i bardziej angażująca aniżeli ta teraźniejsza. Może to również kwestia tego, że autorka więcej czasu i stron poświęciła perspektywie Izabeli, więc ja jako czytelniczka mocniej się w nią wkręciłam, dlatego że było to bardziej rozbudowane. To ciekawa książka z kategorii literatury obyczajowej, dość obszerna ale czyta się ją szybko. Po drugi tom z pewnością sięgnę, autorka bardzo ładnie opowiada tutaj o relacjach rodzinnych, o powinnościach, o tym że czasem każda decyzja jaką podejmiemy będzie zła i kogoś skrzywdzi i że nie warto marnować życia na nieustanne cierpienie, bo życie potrafi zaoferować o wiele więcej. To wybrzmiewa dodatkowo mocniej, kiedy uświadomimy sobie, że autorka zaplanowała całą tę sagę, miała plan na kilka lat do przodu i już prawie na finiszu pokonała ją śmiertelna choroba.

19200 użytkowników ma tytuł Siedem sióstr na półkach głównych
2340 użytkowników ma tytuł Siedem sióstr na półkach dodatkowych

Lucinda Riley
Lucinda Riley
Brytyjska pisarka pochodzenia irlandzkiego. W dzieciństwie sporo podróżowała, głównie na Bliski Wschód. Po przeprowadzce do Londynu została aktorką, występowała w filmach, teatrze i telewizji. Jako pisarka zadebiutowała w wieku dwudziestu czterech lat powieścią Lovers and Players. W 2011 roku ukazał się Dom orchidei, sprzedany w nakładzie 2 milionów egzemplarzy, który podbił europejskie listy bestsellerów i serca czytelniczek. Książki Lucindy Riley wielokrotnie gościły na listach bestsellerów „New York Timesa” i „Sunday Timesa”. Zostały przetłumaczone na ponad 30 języków i wydane w 38 krajach w liczbie przeszło 15 milionów egzemplarzy. Lucinda mieszka z mężem i czwórką dzieci w Norfolk w Wielkiej Brytanii. Obecnie pracuje nad kolejnymi tomami z fantastycznie przyjętej serii Siedem Sióstr, która opowiada historie adoptowanych dziewcząt nazwanych imionami mitycznych Plejad. Pierwsze cztery książki: Siedem Sióstr, Siostra Burzy, Siostra Cienia i Siostra Perły stały się europejskimi bestsellerami. Prawa do serialu na podstawie serii zostały kupione niemal natychmiast przez hollywoodzką firmą producencką!

Cytaty z książki Siedem sióstr