Dzień lordów

Okładka książki Dzień lordów autora Michael Dobbs, 8324131464
Okładka książki Dzień lordów
Michael Dobbs Wydawnictwo: Amber literatura piękna
2008-01-01
2008-01-01

Kup Dzień lordów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dzień lordów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dzień lordów

Sporo miejsca w książce zajmują opisy ceremonii w brytyjskiej Izbie Lordów, co nie wzbudziło we mnie większego zainteresowania. Powieść jest jedną z wielu pozycji, których tematem jest atak terrorystyczny, z tym wyjątkiem, że pomiędzy zakładnikami są członkowie rodziny królewskiej. Przyzwoicie napisany thriller polityczny, ale nie wywołał we mnie większych emocji.

Nie tak wciągająca jak seria "House of cards", ale czyta się świetnie.

Nie tak wciągająca jak seria "House of cards", ale czyta się świetnie.

Królowa Elżbieta II jako zakładnik terrorystów w brytyjskim parlamencie. I książę Karol. I brytyjski premier. I prawie cały rząd. I syn amerykańskiej prezydent. I jeszcze wiele innych ważnych osób. Spory tłum. W tej powieści ogólnie wszystkiego jest sporo.
Książka nie jest obszerna, a mimo to autor upchnął w niej dużo wątków. I trochę to upychanie widać. Odnosi się wrażenie, że powieść jest niedopracowana, jakby pisano ją szybko i niedbale. W porównaniu z poprzednimi pozycjami Dobbsa widać spory kontrast i to razi. Chwilami przypomina to trochę tanie powieści sensacyjne. Jak na Dobbsa słabo.

130 użytkowników ma tytuł Dzień lordów na półkach głównych
29 użytkowników ma tytuł Dzień lordów na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dzień lordów