Fałszywy krok

- One False Move
- 2016-03-03
- 2005-01-01
- 9788327620354
Jeden fałszywy krok może wszystko zmienić...
Melanie Starks żyje w konflikcie z prawem. Jest samotną matką, wraz z siedemnastoletnim synem Charliem utrzymuje się z drobnych kradzieży i oszustw. Kiedy wydaje się, że sprawy przybierają inny obrót, zjawia się jej brat, Jared Barnett. Oskarżony o gwałt i morderstwo wyszedł właśnie z więzienia dzięki sprytnym zabiegom obrońcy. Przybywa z opracowanym planem napadu na bank. Potrzebuje jednak pomocy siostry i jej syna. To ma być ich ostatni skok, który zapewni im dostatnie życie. Melanie godzi się wziąć udział w napadzie. Jednak nic nie idzie zgodzie z planem, giną niewinni ludzie. Zbiegli napastnicy nie mają odwrotu, zostaje im tylko ucieczka. Czy mają coś do stracenia, kiedy już raz zabili?
Kup Fałszywy krok w ulubionej księgarni
Oceny książki Fałszywy krok
3486 użytkowników ma tytuł Fałszywy krok na półkach głównych- Przeczytane 2 665
- Alex Kava 66
- 2012 21
- Thriller/sensacja/kryminał 18
- Kryminał 16
- Z biblioteki 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fałszywy krok
Bardzo ciężko czytało się tę książkę. Pierwszy raz czytałam książkę 4 miesiące. Dopiero od połowy zaczyna się jakaś akcja. Zaskoczona jestem zakończeniem, ale! Szkoda, że zakończenie sprowadzone do minimum. Dwie strony i koniec. Właściwie to przez całą książkę się gonią. Taki skrót.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo podoba mi się twórczość Kavy. Jej styl pisania jest bardzo lekki, a krótkie rozdziały pozwalają pochłonąć książkę na raz.
Jedynym minusem jej książek na razie jest to, że akcja końcowa, która powinna trochę trwać, zapisana jest może na jednej stronie?
Mimo to - i tak potrafi zaskoczyć, końcowo polecam :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część to mała odskocznia od serii Maggie O’Dell, mimo wszystko podczas tej krótkiej lektury można zauważyć, że postacie są bardzo dobrze napisane, a ich profile psychologiczne bardzo ciekawe.
Jedynym minusem jej książek na razie jest to, że...
Zgrabna i wciągająca opowieść o realnych zdarzeniach, Szkoda, że nie wyjaśnia do końca, jednoznacznie związku przestępcy a jego adwokatem, inspirującej roli tego ostatniego u źródeł tragedii
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabiłem i mnie gonią przez 300 stron, dla wytrwałych.
Zabiłem i mnie gonią przez 300 stron, dla wytrwałych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpośród tych kilku, które do tej pory czytałem, ta na razie najmniej przypadła mi do gustu, ale wciąż dobrze napisana.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiłe zaskoczenie porównując tą książkę do typowych kryminałów pisanych z perspektywy śledczych. Tu jest odwrotnie. Perspektywa jest po stronie przestępców a tego typu dobrych książek jest mało. Akcja jest ciekawa mimo, że obraca się wokół jednej sprawy. Na końcu świetny plot twist, który może namieszać nieźle w głowie. Jedna z moich ulubionych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobrze się czyta,lekko, wciągająca.
Bardzo dobrze się czyta,lekko, wciągająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się dobrze i szybko, akcja toczy się sprawnie i jest wciągająca, jednakże zakończenie ... rozczarowało. Tak jakby zabrakło pomysłu na zakończenie historii, a w szczególności jednego z jej istotnych wątków - i chciano szybko wszystko urwać bez większego pomysłu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBez większych emocji czy uniesień. Taka książeczka do poczytania.
Bez większych emocji czy uniesień. Taka książeczka do poczytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAdwokat-celebryta uwalnia po pięciu latach z więzienia mordercę. Po wyjściu mężczyzna subtelnie prześladuje prokurator, która wsadziła go za kratki i wciąga siostrę i siostrzeńca w napad na banki. W czasie skoku sprawy się komplikują, a potem jest już tylko gorzej.
Z jednej strony książka jest dość ciekawa przez wątek pisarza kryminałów, z drugiej wydaje się nieco naciągana. No i w ogóle nie podoba mi się zakończenie, bo właściwie niczego mi nie rozjaśniło.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony książka jest dość ciekawa przez wątek pisarza kryminałów, z drugiej wydaje się nieco...