Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile

Okładka książki Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile autora Krystian Kaczor, 9788301178352
Okładka książki Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile
Krystian Kaczor Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
2014-01-01
2014-01-01

Kup Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile w ulubionej księgarnii

Oceny książki Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile

OPINIE i DYSKUSJE o książce Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile

Trochę ciężka i porusza dużo tematów innych niż scrum i agile. Moze jest dobra na późniejszym etapie, ale teraz bardziej mnie przytłoczyła niż pomogła. Na początek raczej odradzam.
Jak już wiem czego szukać to sięgam do niej, więc przydatna, ale raczej zbyt "specjalistyczna" jak dla mnie a jednocześnie przelatująca po wielu tematach

Zdecydowanie najlepsza pozycja na temat Scrum jaką miałam okazję przeczytać, a było ich kilka. Plus za przedstawienie innych metod Agile, za trafne pytania do przemyślenia na koniec każdego rozdziału. Najbardziej cenię ją za sposób w jaki została napisana - autor twardo stąpa po ziemi i nie ma tu miejsca na bujanie w obłokach.

Książka Scrum zawiera opis zwinnych metodyk zarządzania projektami. Autor kładzie nacisk na dobre praktyki, dbanie o terminowość realizacji projektów, odpowiedni podział ról, np nie może być Scrum masterem osoba która jest Product Ownerem itp.
Polecam ją wszystkim tym, którym zależy na profesjonalnej pracy ze swoimi projektami. Na pewno warto złapać Scrumowego bakcyla. ;-)

168 użytkowników ma tytuł Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile

Dodaj cytat z książki Scrum i nie tylko. Teoria i praktyka w metodach Agile