Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof

Okładka książki Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof autora Marisha Pessl, 9788373595859
Okładka książki Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof
Marisha Pessl Wydawnictwo: Albatros literatura piękna
Special Topics in Calamity Physics
2008-06-30
2008-06-30
2006-08-03
Izabela Matuszewska

Kup Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof

Świetna! Na początku czytelnik nie do końca wie o co chodzi i czyta, jakoś może bez przekonania, by dać się całkowicie zaskoczyć na końcu. Bardzo nieoczywista, jak wszystkie tej autorki. Polecam przejść przez być może męczący dla niektórych początek, dla bardzo ciekawej końcówki.

Zaskakująca, bardzo ciekawa. Polecam.

Zaskakująca, bardzo ciekawa. Polecam.

Na półkach: , , , , ,

Książkę polecił mi mój tata; powiedział, że powinna mi się spodobać. To już drugi taki przypadek, kiedy oceniam coś, co mi pożyczył na 9/10. Ma dobry gust.
Sposób, w jaki została opisana ta opowieść jest przecudowny. Uwielbiam to, gdy zawarte są małe szczegóły, które tak naprawdę są nieistotne i służą tylko lepszemu zbudowaniu świata. Urzekło mnie też to, że książka jest napisana tak, że przypomina pracę naukową. Postacie są świetnie i dogłębnie stworzone, każda ma jakieś swoje sprawy i problemy, nie są one "płytkie". Niestety, coś, co mnie bardzo denerwowało podczas czytania, to liczne błędy edytorskie. A to zabrakło nawiasu, a to cudzysłowia - takie rzeczy czasami naprawdę potrafią wpłynąć na moje odczucia co do książki. Pomimo tego, "Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof" stała się jedną z moich ulubionych powieści i pewnie będę szukał fizycznej kopii do dodania na moją półkę.

950 użytkowników ma tytuł Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof na półkach głównych
221 użytkowników ma tytuł Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof

Cytaty z książki Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof