Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej

Okładka książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej autora Piotr Milewski, 9788324025039
Okładka książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej
Piotr Milewski Wydawnictwo: Znak Literanova literatura podróżnicza
literatura podróżnicza
2014-02-17
2014-02-17
Inne

Kup Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i daleji

Niesamowita podróż w czasie i przestrzeni

5793 691 481

Oceny książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej

Całkiem ciekawa opowieść o podróży koleją transsyberyjską, wiele opisów miejsc, które autor zwiedził po drodze. Przyjemna lektura

Sama książka całkiem ciekawa, ale momentami wlekła się jak sam transsybir. Niepotrzebnie rozwleczona, przez co ma się wrażenie powtarzalności i monotonii. Nie to jest jednak najgorsze - tylko stosunek autora do kobiet spotykanych w tej podróży (ten fragment o włosach jednej z pasażerek - żenujący i oburzający).

Temat bardzo ciekawy, ale książka mnie nie porwała. Bardziej zmęczyła i znużyła. Dokończyłam trochę na siłę. Niektóre historie ciekawe, np. co do powstawiania samej kolei albo rodziny carskiej, jednak momentami narracja traci tempo i traci się zainteresowanie.

1793 użytkowników ma tytuł Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej na półkach głównych
335 użytkowników ma tytuł Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej

Okładka książki Antologia WYSPY. Port pierwszy Józef Baran, Ernest Bryll, Wojciech Chmielewski, Stefan Chwin, Przemysław Dakowicz, Jacek Dehnel, Martyna Deszczyńska, Małgorzata Goraj-Bryll, Wacław Holewiński, Tomasz Jastrun, Wojciech Kaliszewski, Wojciech Kudyba, Krystyna Lars, Marek Ławrynowicz, Janusz Majewski, Monika Małkowska, Piotr Matywiecki, Piotr Milewski, Marek Nowakowski, Kazimierz Orłoś, Tomasz Różycki, Elżbieta Sawicka, Adrian Sinkowski, Tadeusz Sobolewski, Rafał Wojasiński
Okładka książki Azja. Opowieści podróżne Anna Alboth, Katarzyna Boni, Max Cegielski, Natasza Goerke, Tomasz Grzywaczewski, Wojciech Jagielski, Robert "Robb" Maciąg, Piotr Malczewski, Arun Milcarz, Piotr Milewski, Marek Pernal, Paweł Smoleński, Krzysztof Środa, Andrzej Stasiuk, Ziemowit Szczerek, Paulina Wilk
Piotr Milewski
Piotr Milewski
Urodził się w Chełmie, a wychował w Opolu. Studiował w Poznaniu, Wiedniu, Pasawie, Filadelfii, Sapporo i Otaru. Dziewięć lat spędził w Japonii. Współpracuje z polskimi i japońskimi czasopismami oraz z prasą polonijną (publikował fotoreportaże, korespondencje i eseje w "Rzeczpospolitej", "Gazecie Wyborczej", "Tygodniku Powszechnym", "Odrze", "Zwierciadle", Miesięczniku społeczno-kulturalnym "Teraz" (w Filadelfii),"Gazecie Polskiej" w Japonii, "Mainichi Weekly", "Hokkaido Shimbun", "Gengo" i "Tetsudō Fan"). Współautor książki „Hokkaido – Japonia bez gejsz i samurajów” (Wydawnictwo Mantis, Olsztyn 2006). Wędruje, pisze, fotografuje. Książka "Planeta K. Pięć lat w japońskiej korporacji" Piotra Milewskiego zdobyła tytuł Książki Roku magazynu National Geographic Polska.

Cytaty z książki Transsyberyjska. Drogą żelazną przez Rosję i dalej

Video