Delikatność

Jacek Giszczak

Kup Delikatność w ulubionej księgarnii

Oceny książki Delikatność

OPINIE i DYSKUSJE o książce Delikatność

Książka jest króciutka, zatem czyta się ją szybko, nie dzieje się dużo, jest to historia o miłości. Nie wczułam się zbyt mocno w przeżycia bohaterów, ale zakończenie bardzo mi się spodobało.
Niepotrzebne wg mnie są wstawki przed rozdziałami, nic nie wnoszą do historii.
Książka raczej przeciętna, ale może dla porównania przeczytam jeszcze coś tego autora.

Niepotrzebne wg mnie są wstawki przed rozdziałami, nic nie wnoszą do historii.

Ta książka jest prawie o niczym, ot obyczajówka dookoła romansu. Na szczęście jest opakowana w coś bardzo pięknego. Foenkinos potrafi sprawić, że francuski jest zaskakujący, bardzo, no właśnie, delikatny. Doceniam także przemyślaną formę, która jest kolejnym elementem interpretacji i w swobodny sposób urozmaica niezaskakującą specjalnie, ale przyjemną fabułę.

Najdelikatniejsza, najczulsza, najsubtelniejsza książka jaką czytałam. Każde zdanie jest rozkoszą. Wspaniały prezent od autora dla wrażliwców. Czytałam kilka razy. Kocham ją milością nieskończoną.

1746 użytkowników ma tytuł Delikatność na półkach głównych
429 użytkowników ma tytuł Delikatność na półkach dodatkowych

David Foenkinos
David Foenkinos
Francuski pisarz i scenarzysta.

Cytaty z książki Delikatność

Video