Dragon's Oath

Okładka książki Dragon's Oath autora Kristin Cast, Phyllis Christine Cast, 9781250000231
Okładka książki Dragon's Oath
Kristin CastPhyllis Christine Cast Wydawnictwo: St. Martin's Press Cykl: Dom Nocy fantasy, science fiction
Dom Nocy

Oceny książki Dragon's Oath

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dragon's Oath

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Oceniam to jaki średnie opowiadanie. To jest pierwsza książka z tej serii, którą przeczytałam.

Kolejna książka, która pochłonęłam w jeden dzień. Do tego pierwsza przeczytana w 2022 roku! Przyznam, że przy pierwszych kilku stronach książki miałam problem połapać się o co chodzi w historii, a to wszystko przez to, iż nawiązuje ona do głównej serii Domu Nocy i to jeszcze to jednej z środkowej części. Jednak po przebrnięciu przez te kilka stron stało się dla mnie jasne i klarowne o czym jest ta historia. A jest ona o sile miłości. Cofając się do roku 1830 poznajemy Bryana Lankforda zwanego Smokiem, kiedy to jego własny ojciec się Go wyrzekł, a Łowca odnalazł i naznaczył. Tym samym młody Smok rozpoczyna swoją naukę i nowe życie w Domu Nocy w St. Louis. W tym, że Domu zaczyna swoją prace młoda Kapłanka Anastasia. Młoda wampirka i adept poznają się w dość ciekawych okolicznościach, a mianowicie gdy Kapłanka odprawia jeden ze swoich rytuałów. W tym momencie mamy okazję zobaczyć jakim aroganckim gnojkiem jest Smok oraz jaką miłosierną wampirką jest Anastasia. Razem z tymi wydarzeniami możemy z bohaterami odkrywać ich uczucie do siebie i to jak wielką moc mają przysięgi składane przez wampirskich wojowników swoim kapłanką. Im dłużej czytam opowieści do tej serii tym bardziej utwierdzam się w tym, że czas najwyższy ponownie przeczytać całą tę serię, co też polecam każdemu kto już zna, ale szczególnie tym, którzy jeszcze nie mieli do czynienia z serią Domu Nocy.

2933 użytkowników ma tytuł Dragon's Oath na półkach głównych

Okładka książki Hex You. Kara za klątwę Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Hex You. Kara za klątwę Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Okładka książki Omens Bite. Dary bogiń Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Omens Bite. Dary bogiń Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Okładka książki Spells Trouble. Wiedźmi czar Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Spells Trouble. Wiedźmi czar Kristin Cast, Phyllis Christine Cast
Okładka książki Found Kristin Cast, Phyllis Christine Cast