Savoir-vivre przy stole czyli jak nie najeść się... wstydu!
- Kategoria:
- poradniki
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2009-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2009-01-01
- Liczba stron:
- 126
- Czas czytania
- 2 godz. 6 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788372437235
Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langustaa W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiema Do czego służą poszczególne sztućcea Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołua Możecie być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej restauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji,. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni. Dzięki tej książce poznasz podstawowe zasady zachowania się przy stole, których stosowanie obowiązuje zarówno na przyjęciach służbowych jak i prywatnych. Dowiesz się z niej, jak zdjąć skórkę z ryby lub wyciągnąć krewetkę z pancerza, kto reguluje rachunek i kiedy można sięgnąć po sztućce ułożone na górze nakrycia.