Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia

Okładka książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia autora Jamie Oliver, 9788374955959
Okładka książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia
Jamie Oliver Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
Jamie at Home: Cook Your Way to the Good Life
2009-03-25
2009-03-25
2008-01-01
978-83-7495-595-9

Kup Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia

Piękne wydanie książkowe, świetne przepisy, cudne zdjęcia i rewelacyjne porady. Nic, tylko gotować :)

Oliwier wydaje świetne książki. Pod względem estetyki, spójności, czytelności i różnorodności nikt na rynku mu nie dorównuje. Przepisy bardzo dobre. Jak zawsze u Jamiego aromatyczne, doskonale doprawione, finezyjne. Po prostu genialne.

Uwielbiam Jamiego i jego pomysły też! Pięknie, pieknie wydana książka.

Uwielbiam Jamiego i jego pomysły też! Pięknie, pieknie wydana książka.

188 użytkowników ma tytuł Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia

Jamie Oliver
Jamie Oliver
Brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych. Studiował w Westminster Catering College, pobierał praktyki także we Francji. Popularności przysporzyły mu liczne programy o tematyce kulinarnej, które prowadził. Jego pseudonim to "The Naked Chef". Jako kucharz preferuje świeżą i ekologiczną żywność. W swojej ojczyźnie prowadzi krucjatę przeciw karmieniu dzieci fast foodami. Obecnie prowadzi podobny program w Stanach Zjednoczonych, zatytułowany "Jamie Oliver's Food Revolution". Prowadzi restaurację "Fifteen" w Londynie. W Polsce jego przepisy publikuje magazyn "Kuchnia".

173 specjały siostry Anastazji Anastazja Pustelnik FDC
173 specjały siostry Anastazji
Anastazja Pustelnik FDC
Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników. Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, proste do wykonania i bogate w smaku. W słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak również wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu lub babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, aby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty. Siostra Anastazja udziela rad czytelnikom dotyczące specjałów. Zamieszczone w książce pt. ''173 Specjały Siostry Anastazji'' są następującej treści: Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki, Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo-jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I, II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek, Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III, z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem. Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego, kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały. Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta. Wykonywałam wiele z nich, oczywiście korzystając z rad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu. Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są łatwe do wykonania. Świat kulinarny przedstawiony w tej książce jest wart poznania. Twarda oprawa. Zdjęcia specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM. Polecam zapoznać się z tą książką.
Anna - awatar Anna
oceniła na109 lat temu

Cytaty z książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia

Dodaj cytat z książki Jamie Oliver w domu: przez gotowanie do lepszego życia