Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.

Okładka książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90. autora Agata Jakóbczak, 9788324047048
Okładka książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.
Agata Jakóbczak Wydawnictwo: Znak Literanova Ekranizacje: Transformers (2007) film, kino, telewizja
film, kino, telewizja
Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.
2018-08-13
2018-08-13
Ekranizacje:
Transformers (2007)

Kup Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90. w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.i

Kiedy reklamy przebijały programy

719 1 155

Oceny książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.

Oficjalnie ich nienawidzimy i wyśmiewamy. W praktyce to nie filmy, a właśnie reklamy, zapamiętujemy i wpuszczamy tylnymi drzwiami do codziennego życia. Naprawdę ciekawie napisana historia polskich sprzedawców marzeń.

Opowieść o początkach polskiej reklamy w latach 80. i 90. Jakóbczak opisuje ludzi, którzy tworzyli pierwsze reklamy, oraz jak te reklamy wpływały na społeczeństwo i kulturę.
To nie tylko kulisy powstawania pierwszych reklam, ale opis procesu, jak reklamy zmieniały codzienne życie Polaków. Reklamy te nie tylko promowały produkty, ale także kształtowały nasze marzenia i aspiracje.

Czytając Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80. - 90 zastanawiałem się, czy sentymentalizm autorki Agaty Jakóbczak nie zaszkodził książce. Historia jak to rodził się rynek reklamy w Polsce w latach 80. XX wiek to też historia jak rodził się w naszym kraju biznes, media. To historia trochę szaleńców, którzy wkraczali i byli pionierami na nowym rynku. Czytelnik dzięki lekturze może dowozić się jak powstały takie kampanie jak Ojciec prać cy Teletombola. Jednak miałem wrażenie, że autorka o ciemniejszej stronie tego interesu, pisała kilka zdań pod wpływem wydawcy. Było nie było sama go współtworzyła i czasami mam wrażenie, jak to bywa z młodością, idealizuje się ją. A czytanie po raz n-ty, że wtedy nie było Internetu i telefonów komórkowych to taka obraza czytelnika. Odbiorca chyba nie jest aż tak tępy, by tego nie wiedzieć, by tego nie pamiętać.

403 użytkowników ma tytuł Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90. na półkach głównych
96 użytkowników ma tytuł Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90. na półkach dodatkowych

Okładka książki Moje Dolomity! Vito Casetti Witold Casetti, Agata Jakóbczak
Moje Dolomity! Vito Casetti Witold Casetti, Agata Jakóbczak
Okładka książki Moja Toskania! Vito Casetti Witold Casetti, Agata Jakóbczak
Moja Toskania! Vito Casetti Witold Casetti, Agata Jakóbczak

Cytaty z książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.

Dodaj cytat z książki Transformersi. Superbohaterowie polskiej reklamy 80.-90.