Żółta tabletka plus

Okładka książki Żółta tabletka plus
Anna Sakowicz Wydawnictwo: Szara Godzina fantasy, science fiction
2017-06-01
2017-06-01

Kup Żółta tabletka plus w ulubionej księgarnii

Oceny książki Żółta tabletka plus

OPINIE i DYSKUSJE o książce Żółta tabletka plus

Rozbawiało mnie opowiadania tytułowe, reszta była tak sobie: mało wnosząca treści i humoru, no może trochę nonsensu, ale to tylko ociupinę.
Plus zatem za opowiadanie tytułowe, drugi plus za narracje w opowiadaniu o Mieciu "co na dupy chodził" i plus za tą troszkę lekkiego nonsensu.

Warto przeczytać dla samego "Miecia, który na dupy chodził". "Żółta tabletka" też szczerze mnie rozbawiła.

"Polubić czytanie", "Spotkanie", "Szczęście", "Idę do baletu i filharmonii" i "Sodówka" jeszcze zasługują na tytułowy plus. Reszta niestety bez szału.

Ta lektura nie porwała mnie.

Poza opowiadaniem o Mieciu, który chodził na dupy, reszta pozostawiła niedosyt zakończenia.

Może po prostu nie miałam "humoru na te humoreski" i się na nich nie poznałam :)

Książka sama w sobie nie jest zła. Dla mnie jednak były to bardziej opowiadania, niż humoreski. Nie żałuję, że przeczytałam, ale po zapoznaniu się z recenzjami i opiniami czytelników spodziewałam się czegoś więcej.

Ta lektura nie porwała mnie.

152 użytkowników ma tytuł Żółta tabletka plus na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Żółta tabletka plus na półkach dodatkowych

Anna Sakowicz
Anna Sakowicz
Anna Sakowicz - (ur. 1972 r.) – pisać zaczęła dawno temu. Podczas studiów (filologia polska) pracowała jako dziennikarka w szczecińskim „Punkcie Widzenia”. Wiele lat później, już jako doradca metodyczny nauczycieli języka polskiego została redaktor naczelną regionalnego pisma pedagogicznego „Wokół Szkolnych Spraw”. Jednak pisaniem książek zajęła się od 2014 roku po przeprowadzce do Starogardu Gdańskiego. W międzyczasie powstał też blog Kura Pazurem (i wygrana konkursu literackiego organizowanego przez Onet i Ambasadę Szwajcarii). Debiutowała zbiorem opowiadań i humoresek, ale wkrótce ukazały się jej powieści obyczajowe. Najpierw trylogia kociewska - jedna z jej części („To się da!”) nagrodzona została przez portal Granice.pl. Podobne wyróżnienie otrzymały też „Szepty dzieciństwa”. „Niedomówienia” natomiast były czytane we fragmentach w Radiu Gdańsk. Ostatnie jej powieści to „Postawić na szczęście” i „Dogonić miłość” (dylogia). Pisze także dla dzieci. Do tej pory ukazały się „Leniusiołki” oraz „Wiewiórka Julia i magiczny orzeszek” (ta druga ze współautorstwem Emmy Kiworkowej). „Wiewiórka Julia...” zdobyła w tym roku tytuł najlepszej książki na lato na portalu Granice.pl. Autorka mówi o swoim życiu prywatnym: „Jestem mamą dorosłej już córki, żoną najwspanialszego męża na świecie i posiadaczką dwóch kocich łobuzów. Zbieram stare książki i uwielbiam jeździć na rowerze. A pisząc, spełniam swoje życiowe marzenie. Kocham to, co robię i wyciskam życie jak cytrynę, bo mam je tylko jedno.”

Cytaty z książki Żółta tabletka plus

Dodaj cytat z książki Żółta tabletka plus