Z Nowym Jorkiem na NY

- turystyka, mapy, atlasy
- 2016-03-30
- 2016-03-30
Z Nowym Jorkiem na TY? To połowa sukcesu. A z Nowym Jorkiem na NY? To już pełne wtajemniczenie! Magdalena Muszyńska-Chafitz, autorka popularnego bloga LittleTownShoes.com, zna to fantastyczne miasto od podszewki, jest nim zafascynowana i tą fascynacją zaraża czytelnika. Jak pisze, w którymkolwiek kierunku zdecydujesz się pójść, spotka cię tu coś nieprzewidywalnego. NY cię zaskoczy, rozśmieszy albo złamie twoje serce. W chwili, gdy postawisz stopę w tym mieście, stajesz się nowojorczykiem.
Autorka daje mnóstwo rad ‒ co w Nowym Jorku naprawdę warto zobaczyć? Co zjeść? Kiedy ruszają słynne wyprzedaże? Gdzie się bawić? Skąd jest najlepszy widok na Manhattan?
Ale nawet jeśli nie planujesz wyjazdu, po przeczytaniu tej książki będziesz z Nowym Jorkiem na NY.
Gdy mój mąż był małym chłopcem, ojciec zabrał go do Nowego Jorku. „Synu, chcę nauczyć cię czegoś ważnego o tym mieście”. Wyjął z torby majtki i włożył je sobie na głowę. Nikt na nich nie patrzył, nikogo to nie obchodziło. NY nie tyle zignorował ojca, co po prostu przyjął go takim, jakim był.
Magdalena Muszyńska-Chafitz urodziła się w Białymstoku. Po uzyskaniu dyplomu magistra Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie rozpoczęła karierę w finansach. Wszystko się zmieniło, gdy na ślubie swojego byłego chłopaka poznała swojego przyszłego męża ‒ nowojorczyka.
Przeniosła się do Nowego Jorku w 2008 r., w samym środku kryzysu finansowego. Nie mogąc znaleźć pracy w swoim zawodzie, rozpoczęła zupełnie nową karierę jako strateg mediów społecznościowych. Zafascynowana Nowym Jorkiem zaczęła dokumentować swoje nowe, szalone życie na autorskim blogu LittleTownShoes.com.
Jest licencjonowanym przewodnikiem po mieście (jedyny polski przewodnik po NYC ze złotą gwiazdką).
Mieszka na Brooklynie z mężem, psem (@AstorDogNYC) i dwoma kotami.
Kup Z Nowym Jorkiem na NY w ulubionej księgarni
Oceny książki Z Nowym Jorkiem na NY
601 użytkowników ma tytuł Z Nowym Jorkiem na NY na półkach głównych- Chcę przeczytać 329
- Podróżnicze 7
- 2019 4
- Podróże 4
- USA 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z Nowym Jorkiem na NY
Fantastyczna ksiazka i przewodnik po NYC. Pani Magda opisuje miejsca w tak znakomity sposob ze czytajac ma sie wrazenie bycia na miejscu. Mozna to pozniej zweryfikowac na miejscu. Bardzo polecam te pozycje kazdemu kto wybiera i planuje podoroz do NYC. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnakomita książka. Jeśli wybierasz się do NYC to obowiązkowa pozycja 10/10.
Znakomita książka. Jeśli wybierasz się do NYC to obowiązkowa pozycja 10/10.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjny przewodnik rewelacyjnej przewodniczki. Wie o czym mówi i pisze, wie i czym mówić i pisać, wie co wiedzieć i widzieć każdy odwiedzający NYC powinien. Moja najlepsza propozycja!! Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgromnie polecam ten przewodnik! Długo na niego polowałam i w końcu udało się na OLX. Nie jest to typowy przewodnik, taki encyklopedyczny, tylko mnóstwo konkretów, przydatnych informacji, smaczków, które normalnie trzeba wyszukiwać na stronach, a tu są podane na tacy. Polecam gorąco 🙂
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczny przewodnik po NY. Obowiązkowa pozycja do przeczytania przed wizytą w tym pięknym mieście! Same konkrety, bez lania wody, nie wyobrażam sobie teraz jak można odwiedzić Nowy Jork bez przeczytania tej książki :) Z całą pewnością ułatwił nam planowanie podróży i poruszanie się po mieście. Polecam, szczególnie że czyta się przyjemnie i szybko :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚWIETNY PRZEWODNIK.
ŚWIETNY PRZEWODNIK.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko co trzeba wiedzieć, żeby w pełni wykorzystać pobyt w NY. Na podstawie przewodnika (e-book zaktualizowany) ułożyliśmy mapę z punktami do zwiedzania i gastro polecajkami i nie zawiedliśmy się!
Dzień dobry,
Czy jest ktoś kto chciałby sprzedać tę książkę ? :)
Dzień dobry,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy jest ktoś kto chciałby sprzedać tę książkę ? :)
Genialny, kompletny przewodnik po Nowym Jorku napisany przez lokalną mieszkankę. Sposoby na tanie zakupy, wejścia do muzeów czy przemieszczanie się po mieście. Tricki, dzięki którym z naszej wizyty wyciśniemy maksimum. Nawet sztuczki, które pozwolą w miarę bezboleśnie osiedlić się w Wielkim Jabłku. Autorka opowiada o wszystkim w formie krótkich, blogowych wpisów. Najlepszy sposób, aby przygotowaćć się do wyjazdu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toObie książki są dostępne w wersje elektronicznej na stronie https://littletownshoes.pl/
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie napisany przewodnik, pełen ciekawych rekomendacji, nietypowych do zwiedzenia miejsc i ich historii. Cieszę się, że trafiłam na tę pozycję chwilę przed wyjazdem do NYC. Książka dopełniła mój plan zwiedzania przez co absolutnie zakochałam się w tym mieście. Polecam szczególnie z tego względu, że nie jest to typowa, sztampowa pozycja tylko zupełnie coś na rynku nowego.