Lokator do wynajęcia

Iwona Banach Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Babie Lato literatura piękna
Babie Lato
2014-08-13
2014-08-13

Kup Lokator do wynajęcia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lokator do wynajęcia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lokator do wynajęcia

Zwariowana historia.

Zwariowana historia.

Lokator do wynajęcia to moja pierwsza książka tej autorki I bardzo mi się podobała trochę dużo zawirowań I bardzo zawiła fabuła ale generalnie bardzo miło się czytało

Michalina, zwana Miśką, wymyśliła niecodzienny sposób zarobkowania. Jest mianowicie lokatorem do wynajęcia. Zleceniodawcami zazwyczaj są osoby, które chcą, aby w zawoalowany sposób przyjrzała się, jak sobie radzą ich wiekowi krewni lub zaopiekowała się domem pod ich nieobecność. Okazuje się że jej usługi cieszą się dość sporym wzięciem. Do tego stopnia, że może wybierać klientów. Zatem gdy pewnego dnia otrzymuje dwa zlecenia dotyczące zamieszkania w domu tuż obok dwóch staruszek – nie waha się ani przez moment. Zabiera swojego przyjaciela Noldiego i wspólnie wyruszają do Zawilca, małej wioski położonej niedaleko Zakopanego. Jak to zwykle w powieściach pani Banach bywa – będzie się działo. Dużo. Nagle. Będą duchy, wisielce, rzucadła, dyptam (dla niezorientowanych to krzew gorejący),rąbnięty (na różne sposoby) misiek, psy, koty i górale. Mieszanka wybuchowa. Oczywiście powodująca wybuchy śmiechu. Pod jednym wszakże warunkiem – nie należy wnikać w to dlaczego bohaterowie są czasami tak zatwardziale nierozgarnięci. Ważne, że dzięki temu jest śmiesznie. Wersja audio – o, matko! Lektorka się myli. Co jeszcze można wybaczyć. Ale dlaczego górale zaciągają jakby mieszkali w Białymstoku nie pojmę nigdy.

900 użytkowników ma tytuł Lokator do wynajęcia na półkach głównych
139 użytkowników ma tytuł Lokator do wynajęcia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Lokator do wynajęcia

Iwona Banach
Iwona Banach
Jestem tłumaczką, nauczycielką, mamą dorosłej niepełnosprawnej dziewczynki, pożeraczką książek, szydełkoholiczką i straszną bałaganiarą. Interesuje mnie dosłownie wszystko (no, może poza ekonomią i motoryzacją). Szczególnie kreatywna bywam w kuchni, choć rodzina twierdzi, że do moich obiadów zamiast solniczki należałoby dołączać gaśnicę (występujący w powieści pikantny sataraż nauczył mnie przyrządzać tata). Nie jestem aż tak roztargniona jak Regi, ale potrafiłabym schować masło do piekarnika, a kota do lodówki (gdyby nie to, że koty to zwierzęta przytomne i głośno protestują).

Cytaty z książki Lokator do wynajęcia

Iwona Banach Lokator do wynajęcia Zobacz więcej