rozwiń zwiń

forum Oficjalne Aktualności

Włochy są jak nieśmiertelne ciało. Elena Kostioukovitch i jej „Sekrety włoskiej kuchni”

Ewa Cieślik
utworzył 14.08.2020 o 10:21

Choć pochodzi z Rosji, to od dekad mieszka we Włoszech i właśnie tam zostawiła swoje serce. Elena Kostioukovitch, tłumaczka prozy Umberto Eco, napisała książkę stanowiącą kompendium wiedzy nie tylko na temat włoskiego jedzenia, lecz także przebogatej kultury. „Sekrety włoskiej kuchni” zachwycą italofilów, a jednocześnie przybliżą czytelnikowi włoską literaturę, obyczaje i umiejętność czerpania radości z życia.

Zobacz pełną treść

odpowiedzi [3]

Niezalogowany
Aby napisać wiadomość zaloguj się
Sortuj:
więcej
MogwaiGirl  - awatar
MogwaiGirl 14.08.2020 14:37
Czytelniczka

Bardzo ciekawy wywiad, który przeczytałam z ogromną przyjemnością! Włochy, w tym kuchnię włoską, kocham całym sercem i uwielbiam tam wracać.

Dziwi mnie to, że tytuł książki dość mylnie sugeruje, iż mamy do czynienia z książką kucharską. Muszę przyznać, że zdecydowanie wolę konsumować, niż przygotowywać jedzenie, dlatego początkowo myślałam, że to na pewno nie jest lektura...

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcej
czytamcałyczas   - awatar
czytamcałyczas 14.08.2020 12:05
Czytelnik

\smacznego

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post
Ewa Cieślik - awatar
Ewa Cieślik 14.08.2020 10:21
Bibliotekarz | Redaktor

Zapraszam do dyskusji.

Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post