forum Oficjalne Aktualności
Włochy są jak nieśmiertelne ciało. Elena Kostioukovitch i jej „Sekrety włoskiej kuchni”
Choć pochodzi z Rosji, to od dekad mieszka we Włoszech i właśnie tam zostawiła swoje serce. Elena Kostioukovitch, tłumaczka prozy Umberto Eco, napisała książkę stanowiącą kompendium wiedzy nie tylko na temat włoskiego jedzenia, lecz także przebogatej kultury. „Sekrety włoskiej kuchni” zachwycą italofilów, a jednocześnie przybliżą czytelnikowi włoską literaturę, obyczaje i umiejętność czerpania radości z życia.
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [3]
Bardzo ciekawy wywiad, który przeczytałam z ogromną przyjemnością! Włochy, w tym kuchnię włoską, kocham całym sercem i uwielbiam tam wracać.
Dziwi mnie to, że tytuł książki dość mylnie sugeruje, iż mamy do czynienia z książką kucharską. Muszę przyznać, że zdecydowanie wolę konsumować, niż przygotowywać jedzenie, dlatego początkowo myślałam, że to na pewno nie jest lektura...