Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki

- publicystyka literacka, eseje
- Uh-oh
- 1997-01-01
- 1997-01-01
- Agnieszka Jacewicz
Jest to niezwykły przewodnik po codzienności, zapis rozważań o zwykłych sprawach. W esejach Fulghum daje wyraz swej życiowej filozofii i stosunku do otaczającego świata. Nie zawiera typowych wskazówek, jak wszędzie dostrzegać pozytywne strony, uczy jednakże radości życia.
Kup Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki w ulubionej księgarni
Oceny książki Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki
42 użytkowników ma tytuł Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki na półkach głównych- Chcę przeczytać 27
- Świadomość 1
- Ameryka Północna 1
- Ulubione, mam do nich sentyment [x] 1
- Literatura angielska 1
- Lista życzeń 1
- 2010 lub wcześniej [x] 1
Tagi i tematy do książki Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki
Cytaty z książki Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki
W najcudowniejsze rzeczy trzeba wierzyć, żeby móc je zobaczyć. W latające renifery i anioły. W pokój na ziemi, dobrą wolę, nadzieję i radość. One są prawdziwe, ponieważ ich istnienie można sobie wyobrazić. Boże Narodzenie to nie jest data w kalendarzu, to jest stan świadomości.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oo! kilka uwag na temat życia po obu stronach drzwi lodówki
Kilka życiowych historii utrzymanych w filozofującym stylu wypowiedzi, mówiących o zwykłych chwilach codziennego dnia. Lekka, przyjemna i trafiająca do odbiorcy, czasem emocjonalna, dobrze napisana, uniwersalna i nieprzerwanie aktualna. Warto nad nią się na chwilę zatrzymać by wnieść z niej to, co ważne we własnym życiu- po to, by jeszcze bardziej tym życiem się umieć cieszyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo 7 latach od ostatniej lektury ta książka wciąż daje dużo pozytywnej energii, uczy patrzeć na świat w sposób prosty, co pomaga poradzić sobie z częścią problemów, wynikających z zamiłowania do komplikowania spraw. To jest bardzo dobra pozycja do przeczytania w okresie jesienno-zimowym, choć najlepiej czyta się ją na wiosnę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemny zbiór felietonów pewnego Pastora, który o wierze, religii czy Bogu nie pisze aż w tak ostentacyjny czy maniakalny sposób.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzezabawne teksty, idzie się naprawdę uśmiać. I przede wszystkim daje dużo pozytywnego myślenia :).
To była druga książka tego autora po którą sięgnęłam. I nie zawiodłam się w prosty, a zarazem odkrywczy sposób pisze o normalnych ludziach i ich codziennym życiu. Najbardziej w tym zbiorze felietonów urzekło mnie pozytywne podejście autora do spraw często uważanych za prozaiczne.