Waszyngton

Okładka książki Waszyngton autora Gore Vidal, 8370792308
Okładka książki Waszyngton
Gore Vidal Wydawnictwo: Muza Cykl: Narratives of Empire (tom 6) Seria: Biblioteka Bestsellerów literatura piękna
Narratives of Empire (tom 6)
Biblioteka Bestsellerów

Ja na dzień dobry chcę powiedzieć do widzenia
I nie chcę z wami mieć już więcej do czynienia
Intuicja mówi mi, żeby nigdy wam nie wierzyć,
Uciekać szybko stąd, jeśli chce się przeżyć

Na pewno nie jest to książka wybitna,choć nazwanie jej czytadłem byłoby krzywdzące.Ambicje autora były większe...Temat?Polityka pokazana od wewnątrz,okraszona sporą ilośią nietypowych historii miłosnych o rożnych konfiguracjach i preferencjach na tle burzliwych histrorii świata i USA...Hmm...i tak...dowiadujemy się ,że polityka to okrutna , bezwględna i cyniczna gra ,gdzie na szczyt docierają jednie ci dla których władza jest celem sanyn w sobie,i ci którzy nie cofną się przed żadnym skurw...Super,dzięki za uświadomienie...Co jeszcze? Seks i miłość to nie to samo...Tyle nauki i mądrości.Mimo to książka momentami zaskakuje rytmem,klimatem,dynamiką.Niestety ..język,porównania,przenośnie czasem wręcz żenujące... czytajcie na własną odpowiedzialność.

Ja na dzień dobry chcę powiedzieć do widzenia
I nie chcę z wami mieć już więcej do czynienia
Intuicja mówi mi, żeby nigdy wam nie wierzyć,
Uciekać szybko stąd, jeśli chce się przeżyć

Książka, na którą natknęłam się przypadkowo we własnym domu. Byłam do niej nastawiona dość sceptycznie, jednak po mimo początkowych wątpliwości, nie rozczarowałam się. Książkę czytało mi się lekko, a fabuła przeplatana polityką, romansami, życiem codziennym mieszkańców Waszyngtonu, szczerze mnie wciągnęła. Uważam, że to dobra i ciekawa powieść obyczajowa, warta uwagi.

107 użytkowników ma tytuł Waszyngton na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Waszyngton na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Waszyngton

Cytaty z książki Waszyngton