Z przyczyn naturalnych

kryminał, sensacja, thriller
Natural causes
2001-01-01
2001-01-01

Kup Z przyczyn naturalnych w ulubionej księgarnii

Oceny książki Z przyczyn naturalnych

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z przyczyn naturalnych

Ciekawy kryminał.

Ciekawy kryminał.

Do przeczytania i zapomnienia. Świat wali się na głowę głównej bohaterce, wszyscy są przeciwko niej, nawet ona sama nie jest pewna czy nie ma jej winy w zgonach młodych kobiet, do tego konspiracja, wielki biznes, bandyci, trup ściele się naprawdę gęsto, akcja szaleje, gdy wydaje się, że już gorzej być nie może, to okazuje się, że jednak może. Widać dużą wiedzę medyczną autora (zakładam, że to co opisywał z medycznego czy naukowego punktu widzenia ma sens),sprawnie to wszystko jest napisane ale mniej więcej od połowy czytałem to już tylko siła rozpędu żeby doczytać do końca i poznać kto za wszystkim stoi. Zakończenie absurdalne, czarny charakter to oczywiście zło wcielone ale wydaje mi się, że jego tożsamość to jednak niespodzianka. Ogólnie do przeczytania i zapomnienia. Ewentualnie dla fanów thrillerów medycznych (aczkolwiek są dużo lepsze pozycję w tej kategorii).

Nie chcę pisać tego samego przy każdej mojej opinii dotyczącej kolejnej książki Palmera, ale facet pisał wybitne thrillery medyczne. Nie inaczej jest w tym przypadku. Przyczepić się mogę jedynie do tego, że wydarzenia z prologu mają znikomy wpływ na wydarzenia z właściwej części książki, co stoi w opozycji z innych tytułami, w których historie z prologów często służą za fabularny twist lub zgrabne spięcie fabuły. Ale to bardzo mały minus nie mający wpływu na frajdę płynącą z czytania książki, gdyż fabuła wciąga niczym bagno.

271 użytkowników ma tytuł Z przyczyn naturalnych na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Z przyczyn naturalnych na półkach dodatkowych

Okładka książki Rodzina prezydencka Daniel Palmer, Michael Palmer
Rodzina prezydencka Daniel Palmer, Michael Palmer
Okładka książki Trauma Daniel Palmer, Michael Palmer
Trauma Daniel Palmer, Michael Palmer
Michael Palmer
Michael Palmer
Pisarz amerykański, z zawodu internista. Praktykował w szpitalach w Bostonie i Massachusetts, zajmował się leczeniem uzależnień. Pełnił funkcję wicedyrektora Massachusetts Medical Society. Autor thrillerów medycznych tłumaczonych na 35 języków i wydawanych w 40 krajach. Napisał 20 powieści i zbiór opowiadań. Najbardziej znane to: "Krytyczna terapia", "Szczepionka", "Piąta fiolka", "Pierwszy pacjent", "Ostatni chirurg", "Jedno uderzenie serca", "Przysięga" oraz "Polityczne samobójstwo". Większość z nich trafiła na listy bestsellerów. Palmer zmarł w środę 30 października 2013 roku na skutek powikłań po zawale serca i udarze mózgu.

Cytaty z książki Z przyczyn naturalnych

Dodaj cytat z książki Z przyczyn naturalnych