Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.

Okładka książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie. autora Izabela Jabłonowska, 9788374147613
Okładka książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.
Izabela Jabłonowska Wydawnictwo: W.A.B. poradniki
poradniki
2010-06-23
2010-06-23
978-83-7414-761-3

Kup Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie. w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.

Najsłabszy i najgłupszy z poradników ubraniowych, które ostatnio czytałam (a trochę ich było). Prezentowane przez autorkę stylizacje - paskudne, ale powiedzmy, że to rzecz gustu. Natomiast na przestarzałe, staromodne i niefunkcjonalne porady, którymi są wypełnione strony, już wytłumaczenia nie ma. Pomijam konserwatywny światopogląd autorki, w którym to kobieta musi ubrać swojego mężczyznę, za co on łaskawie może być jej wdzięczny.
Jedyny plusik to krótkie wywiady z projektantami i osobami z branży modowej. Ale i tak nie polecam.

Wydaje mi się, że książka powstała na fali popularności książek Goka Wana czy Trinny Woodall i Susanah Constantine. Od 2010 roku wydano już na temat ubioru znacznie więcej książek ("Rzecz o modzie męskiej", "Slow fshion" czy książki blogerek modowych). Z dzisiejszej perspektywy książka Jabłonowskiej wydaje się nudna i nijaka. W poradnikach nie jest może konieczny fantastyczny styl pisarski, ale zabrakło mi lekkości i odrobiny polotu w tej propozycji. Odniosłam wrażenie, że autorka bardzo często się powtarza i jest mało konkretna. Można znaleźć w tej książce inspiracje do poszukiwań własnego stylu i kilka przydatnych informacji i uwag, ale cała książka raczej średnia.

Książka nie do końca spełniła moje oczekiwania. Co prawda znalazłam w niej kilka przydatnych informacji jak np. opisy typów urody, połączenia kolorystyczne czy opisy stylów ubierania, ale... niestety to wszystko, co mi się przydało. Propozycje zestawów może są ładne, ale nie dla mnie.

89 użytkowników ma tytuł Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie. na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie. na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.

Cytaty z książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.

Dodaj cytat z książki Ubierz się w uśmiech. Stylowo i modnie.