Czarownice są wśród nas

Okładka książki Czarownice są wśród nas autora Monika Warneńska, 8320314186
Okładka książki Czarownice są wśród nas
Monika Warneńska Wydawnictwo: Młodzieżowa Agencja Wydawnicza literatura dziecięca
literatura dziecięca
1989-01-01
1989-01-01
8320314186

Kup Czarownice są wśród nas w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czarownice są wśród nas

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarownice są wśród nas

Kasia z bratem Bogdanem i kolegą Włodkiem przybywają na Sardynię na wakacje. Poznają sąsiadów i razem zwiedzając wyspę i poznają jej historię. Dochodzi do zamachu terrorystycznego i ciągu zdarzeń w które zostaną wplatani nasi bohaterowie. Akcja będzie zahaczać o Bułgarię, Argentynę i Niemcy oraz wspomnianie wojenne i obozowe. Organizacja Odessa, Czerwone Brygady.... niesamowita historia oparta na faktycznych wydarzeniach.

Ksiazka napisana w latach 80, dzisiejszej młodzieży może nie przypaść do gustu, pierwsze 200 stron to opis zabytków i historii Sardynii. Akcja zaczyna się na końcu i dość szybko się kończy. Przypadła mi do gustu, poznałam trochę wyspę, jej kulturę, zabytki i historię. Bohaterowie sumpatyczni, ciekawi świata a i akcja wartka i oparta na prawdziwych wydarzeniach.

Książka dzieciństwa!

Książka dzieciństwa!

43 użytkowników ma tytuł Czarownice są wśród nas na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Czarownice są wśród nas na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Czarownice są wśród nas

Dodaj cytat z książki Czarownice są wśród nas