Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie

Okładka książki Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie autora Rita Cristofari, John Follain, Zoja, 8373918914
Okładka książki Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie
ZojaJohn Follain Wydawnictwo: Libros biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Zoya's story: an Afghan woman's battle for freedom
2005-01-01
2003-01-01
Jan Kabat

Kup Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie

Radykalisci wszystkich religi ... go to HELL !!!!!

Radykalisci wszystkich religi ... go to HELL !!!!!

Napisana prostym językiem, bardzo ciekawa i świetnie obrazująca rzeczywistość w Afganistanie w trakcie i po okupacji przez Rosjan. Autorka dokładnie opisuje rządy Talibow, które tak dotknęły afgańskich kobiet, ale i całej społeczności. Czytając naprawdę ma się wrażenie, że to kompletnie inny świat, który nam Europejczykom ciężko zrozumieć.

Książka przerażająca, bo mówi o prawdziwych wydarzeniach. "Piekło" jest o tyle mało trafnym określeniem, że osoby przeżywające dramat w Afganistanie niczym nie zawiniły, tylko znalazły się w złym miejscu i złym czasie. Przedstawiona historia daje do myślenia, skłania do refleksji nad tym, jak trudne życie prowadzą osoby zamieszkujące kraje opanowane przez drastyczne reżimy.

1245 użytkowników ma tytuł Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie na półkach głównych
292 użytkowników ma tytuł Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie

Cytaty z książki Wszystkie jesteście niewierne! Piekło kobiet w Afganistanie