Astrologia karmiczna

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- 2025-10-29
- 2025-10-29
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Astrologia karmiczna w ulubionej księgarni
Oceny książki Astrologia karmiczna
23 użytkowników ma tytuł Astrologia karmiczna na półkach głównych- Chcę przeczytać 13
- 2025 1
- Z polecenia do kupienia ... 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Astrologia karmiczna
„ Astrologia karmiczna” Lisy Wagner to pozycja szczególna na tle książek o astrologii.
Przede wszystkim dlatego, że omawia kosmogram urodzeniowy w bardzo nietypowym ujęciu - pod kątem karmicznej historii naszej duszy.
Szczegółowo opisuje jakie talenty i wyzwania przynoszą określone położenia planet i domów oraz jaka była nasza wynikająca z nich przeszłość karmiczna.
W opisach znaków i planet widać jej charakterystyczny, ukształtowany latami doświadczenia i bardzo inspirujący sposób patrzenia na nie. Z tego powodu będzie to świetna lektura zarówno dla osób początkujących, które chcą dobrze zrozumieć podstawy astrologii, jak i doświadczonych adeptów, chcących poznać specyficzną perspektywę i zdobyć nowe narzędzia analizy kosmogramu.
Książka jest ponadto ładnie wydana i wspaniale przetłumaczona. Może być idealnym prezentem dla kogoś, kto interesuje się astrologią
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie tylko dlatego, że jest bardzo rzetelnie i przejrzyście napisana przez astrolożkę z kilkoma dekadami doświadczenia w przygotowywaniu horoskopów urodzeniowych.
Czy wierzycie w karmę? Nic nie dzieje się bez przyczyny, czy coś, co zrobiliśmy w poprzednim życiu mogło wpłynąć na obecne? Lisa Wagner w swojej powieści „Astrologia karmiczna” proponuje czytelnikowi podróż po mapie życia, którą wyrysowały nasze wcześniejsze wcielenia. To nie jest typowy podręcznik pełen różnych definicji to raczej przewodnik, łączący techniczne wskazówki do czytania z refleksją o sensie życiowych doświadczeń. Książka prowadzi czytelnika krok po kroku, od wyjaśnienia podstawowych elementów horoskopu, przez analizę węzłów księżycowych, aż po bardziej subtelne wskazówki dotyczące karmicznych zadań duszy. To dobry sposób, aby oderwać się od codzienności i spróbować poznać wizję autorki.
„Astrologia karmiczna” to książka w, której Wagner tłumaczy, jak interpretować pozycje planet, aspekty i punkty w horoskopie w kontekście reinkarnacji. W kolejnych rozdziałach prezentuje narzędzia do samodzielnej pracy, ćwiczenia, pytania diagnostyczne oraz przykłady interpretacji, które mają pomóc czytelnikowi odnaleźć spójność między historią życia, a układem planet. Autorka to doświadczona astrolożka z czterdziestoletnim stażem, przedstawia astrologię w zupełnie innym świetle, nie jako zbiór przypadkowych symboli, ale jako narzędzie do pracy z duszą. „Astrologia karmiczna” zaczyna się od podstaw astrologii, przechodzi przez kwestie reinkarnacji i karmy, a kończy na praktycznych narzędziach, które pomagają pracować z własnym kosmogramem. Nie brakuje tu ćwiczeń, refleksyjnych pytań i przykładów, które pomagają zastosować teorię w praktyce. Podoba mi się praktyczny wymiar lektury, Lisa Wagner nie ogranicza się do opowieści o energii i przeznaczeniu. Daje konkretne wskazówki, jak czytać własny horoskop, jak rozumieć swoje emocje, talenty i wyzwania. To sprawia, że książka nie jest tylko teoretycznym wykładem, ale realnym narzędziem samopoznania. Wagner pisze prostym, zrozumiałym językiem, unikając przesadnie ezoterycznego tonu. Widać w jej słowach doświadczenie i empatię.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDróg do samopoznania jest wiele, psychologia, astrologia, medycyna.
Szukając odbicia naszych pragnień, zachowań, działań, można poszukać w Astrologi Karmicznej. Praca z indywidualnym horoskopem, ruchem planet, ustawieniem ich w momencie naszych narodzin ma duży wpływ na nasze życie. Powtarzające się schematy zachowań, pragnienia, osobowość ma swoje odbicie w astrologi karmicznej.
Horoskop urodzeniowy to wyraz naszej duszy. Karmicza astrologia wychodzi z przekonania, iż dusza została przywołana poprzez jakiś cel, a konkretnym momencie. Horoskop to tylko w pewnym sensie punkt wyjścia. Jego elementy mają wspierać nas w życiu.
W tym podejściu astrologia to potężna siła i źródło wiedzy. Jednak słuchanie duszy jest również ważne.
W książce jest sporo horoskopów, omówienie znaków zodiaków, ascendentów, domów.
Autorka zaprasza nas do niezłej przygody i zabawy.
„Świadomie pragniesz być swoim słońcem i podświadomie jesteś swoim księżycem” 🌙
Dróg do samopoznania jest wiele, psychologia, astrologia, medycyna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzukając odbicia naszych pragnień, zachowań, działań, można poszukać w Astrologi Karmicznej. Praca z indywidualnym horoskopem, ruchem planet, ustawieniem ich w momencie naszych narodzin ma duży wpływ na nasze życie. Powtarzające się schematy zachowań, pragnienia, osobowość ma swoje odbicie w astrologi...
💜
Brakuje Wam pomysłu na ciekawe spędzenie wieczoru? Śpieszę z pomocą.
💜
1. Zaopatrz się w książkę Lisy Wagner “Astrologia karmiczna”
2. Wydrukuj swój horoskop urodzeniowy, jest pełno darmowych stron, gdzie możesz to zrobić, wystarczy że wpiszesz datę urodzenia wraz z miejscem i jak najdokładniejszą godziną.
3. Naucz się go przeczytać!
💜
I nawet jeśli nie jesteście zodiakalnymi świrami to jestem pewna, że będziecie się cudownie bawić. Autorka w bardzo prostu sposób pomaga zrozumieć poszczególne pojęcia, prowadzi nas prawie jak za rękę. Nie musicie mieć żadnej wiedzy stąd dowiecie się całej podstawy w magicznie przyjemny sposób.
💜
Dzięki astrologii karmicznej dowiecie się skąd biorą się Wasze zainteresowania, obawy czy talenty. Dowiecie się czemu nie możecie pozbyć się zwyczajów, które są z Wami od zawsze. Nauczycie się analizować karmę, OTWORZYCIE UMYSŁY I ODKRYJECIE SENS SWOJEJ EGZYSTENCJI (jeśli nie przeczytaliście tego głosem profesor Trelawney to jesteście mugolami).
💜
Książka pełna jest różnych horoskopów, które na bieżąco są omawiane, by jak najdokładniej zrozumieć całą istotę. Różne tabelki, ilustracje oraz CIEKAWOSTKI znacznie ułatwiają nam przebrnięcie przez ten nawał informacji. Po raz pierwszy tak chętnie czytałam coś, co tak bardzo przypomina podręcznik.
💜
Ja wydrukowałam sobie aż cztery horoskopy, mój i paru bliskich osób. I powoli, krok po kroku analizowałam je. Szukałam księżyców, ascendentów, sprawdzałam retrogradację. I wierzcie mi lub nie, ale sprawdzało się prawie wszystko, choć testowałam to na czterech różnych osobach.
💜
Coś w tym chyba jest, co?
💜
Bardzo podobało mi się takie “czarowanie” tym bardziej przez fakt, że faktycznie widzę w tym nutkę prawdy. Nie mam świra na punkcie astrologii, jednak lubię sobie czasami co nieco na jej temat poczytać. Lubię zabrać z sobą kryształy na ważne spotkania czy wydarzenia i prawie zawsze noszę bransoletkę chroniącą od pecha. Fajnie jest czasem spróbować czegoś nowego!
💜
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBrakuje Wam pomysłu na ciekawe spędzenie wieczoru? Śpieszę z pomocą.
💜
1. Zaopatrz się w książkę Lisy Wagner “Astrologia karmiczna”
3. Naucz się go przeczytać!
💜
I nawet jeśli nie jesteście...
Książka Astrologia karmiczna autorstwa Lisy Wagner to pozycja, która łączy solidną wiedzę astrologiczną z fascynującym podejściem do karmy i reinkarnacji.
Autorka najpierw dokładnie wyjaśnia znaczenie każdego elementu horoskopu, zanim przejdzie do interpretacji karmicznych, co czyni książkę merytorycznie bardzo wartościową. Jest odpowiednia zarówno dla początkujących, średniozaawansowanych, jak i zaawansowanych, oferując objaśnienia terminów, mniej popularne tematy (np. puste domy) oraz bardziej zaawansowane zagadnienia jak sfery czy astrogeografia.
Ciekawym smaczkiem jest pokazanie planet pokoleniowych jako wyższych oktaw innych planet, np. Plutona jako wyższej oktawy Marsa. Autorka bardzo szczegółowo opisuje planety w retrogradacji. Te informacje można również wykorzystać, nawet jeśli ktoś nie uznaje reinkarnacji.
Zresztą dotyczy to większości informacji w tej książce, jeśli za karmę podstawimy wychowanie, bądź przypadkowe powstanie, takiej a nie innej natury ludzkiej, to również wiele z niej wyciągniemy. Co więcej, wszystkie astrologiczne fenomeny w tym retrogradacje, przedstawione są jako lekcje i potencjały, a nie negatywne zjawiska.
Choć nie wszystkie planety zostały opisane w znakach i domach ( dokładnie opisano m.in. ascendenty, Saturna i węzły księżycowe) to rozdział o samodzielnej interpretacji horoskopu daje praktyczne wskazówki, jak zrobić to samodzielnie.
Rozdział o astrogeografii, rzadko poruszany w literaturze astrologicznej, pokazuje, jak archetypy zodiakalne odnoszą się do konkretnych miejsc. Na końcu książki znajduje się skrócony przewodnik w formie tabeli, który ułatwia szybkie przypomnienie najważniejszych znaczeń planet, żywiołów, jakości, znaków zodiaku, domów i aspektów.
Niezwykłego uroku dodają piękne zdania wprowadzające książkę, które inspirują do refleksji.
Do drobnych minusów można zaliczyć stosowanie systemu równych domów, który może wprowadzić w zakłopotanie początkujących, nieadekwatną nazwę rozdziału „numerologia” (dotyczącego symboliki stopni astrologicznych, nie numerologii jako osobnej dziedziny dywinacji) oraz Pojawiły się niewielkie rozbieżności w klasyfikacji głównych aspektów. Mianowicie autorka podaje 6 głównych aspektów ( koniunkcja, sekstyl, kwadratura, trygon, kwinkunksa, opozycja.
A jak wiemy główne aspekty nazywane również aspektami ptolemejskimi lub klasycznymi aspektami obejmują te wymienione, ale bez kwinkunksa. Należy jednak zaznaczyć kwinkunks został dobrze opisany, a dodatkowo pojawia się podrozdział o orbach.
Podsumowanie w punktach
Plusy:
- solidne podstawy astrologiczne i merytoryczne
- odpowiednia dla początkujących i zaawansowanych
- pokazanie planet pokoleniowych jako wyższych oktaw
- dokładny opis planet w retrogradacji
- trudne zjawiska pokazane jako lekcje i potencjały
- praktyczne wskazówki do samodzielnej interpretacji horoskopu
- ciekawy i rzadko poruszany temat astrogeografii
- skrócony przewodnik w formie tabel
- piękne zdania wprowadzające książkę
Minusy:
- system równych domów może być mylący
- nazwa rozdziału „numerologia” nieadekwatna (moim zdaniem)
- drobne nieścisłości w klasyfikacji aspektów (interpretacja podana poprawie)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka najpierw dokładnie wyjaśnia znaczenie każdego elementu horoskopu, zanim przejdzie do interpretacji karmicznych, co czyni książkę merytorycznie bardzo wartościową. Jest odpowiednia zarówno dla początkujących,...
🔮 „𝓐𝓼𝓽𝓻𝓸𝓵𝓸𝓰𝓲𝓪 𝓴𝓪𝓻𝓶𝓲𝓬𝔃𝓷𝓪” 𝓛𝓲𝓼𝓪 𝓦𝓪𝓰𝓷𝓮𝓻 🔮
•Zrozum swoją karmę dzięki ASTROLOGII •
▪️𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪️
Odnoszę wrażenie, że astrologia jest jak ciche lustro, w którym człowiek przegląda się nie po to, by znaleźć prawdę zewnętrzną, ale by dostrzec, co naprawdę w sobie nosi. Dzięki książce „Astrologia karmiczna” dowiesz się o praktycznych narzędziach do samopoznania i pracy z horoskopem, istotę numerologii, karmiczne przeznaczenie i cel duszy. Autorka krok po kroku pomaga nam odkryć sens naszej egzystencji.
Lektura tej książki jest, jak rozmowa, której nikt nigdy z nami nie przeprowadził:
o naszych słabościach, które zwykle ukrywamy, o pragnieniach, które trudno nazwać, o częściach siebie, które błyszczą tylko wtedy, gdy ktoś je zauważy.
Dzięki tej książce dowiesz się skąd biorą się powtarzalne schematy w twoim życiu, trudne relacje i pragnienia, które skrywasz głęboko w sobie. Dla wielu osób, lektura tej książki, to narzędzie popychające do pracy nad sobą. Książka zachwyciła mnie przede wszystkim swoją minimalistyczną okładką, ale jak się okazało treść jest równie zadowalająca. Przeżyłam z tą pozycją niezwykłą przygodę, a co za tym idzie, autorka pomogła mi zrozumieć wiele niezrozumiałych dla mnie faktów z zakresu astrologii i pracy z horoskopem.
„Sztuka karmiczna” to fajna forma samopoznania, refleksji i zabawy. Dzięki tej książce zrozumiesz powody życiowych blokad, odkryjesz swój potencjał duchowy i przeanalizujesz powtarzające się wzorce w relacjach. To książka, którą polecam mieć blisko siebie i każdego dnia czytać po jednej stronie. Nie warto pochłonąć ją na raz, tylko powoli delektować się słowem i podanymi zagadnieniami 🤍 Ta książka stanie się dla Ciebie źródłem otuchy, gdy w codziennym biegu starasz się ogarnąć chaos w swoim życiu i dostrzec piękno w byciu człowiekiem, gdy uczysz się być jednocześnie szczęśliwy i smutny; gdy usiłujesz przypomnieć sobie, że jesteś prawdziwy, a nie doskonały.
✨ Poznaj astrologię karmiczną i odkryj sens swojej egzystencji!✨
🔮 „𝓐𝓼𝓽𝓻𝓸𝓵𝓸𝓰𝓲𝓪 𝓴𝓪𝓻𝓶𝓲𝓬𝔃𝓷𝓪” 𝓛𝓲𝓼𝓪 𝓦𝓪𝓰𝓷𝓮𝓻 🔮
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to•Zrozum swoją karmę dzięki ASTROLOGII •
▪️𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪️
„Astrologia karmiczna” Lisy Wagner to przystępne i bardzo uporządkowane wprowadzenie do astrologii, które łączy teorię z konkretną, praktyczną wiedzą. Autorka krok po kroku wyjaśnia zagadnienia związane ze znakami zodiaku, planetami, numerologią, karmą i wpływem przeszłych doświadczeń na nasze obecne życie. Wszystko podane jest w sposób jasny, przyjazny i zrozumiały nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z astrologią.
Dużą wartością tej książki są praktyczne narzędzia -ćwiczenia, tabelki, ilustracje oraz przykłady horoskopów z dokładną analizą. Dzięki temu łatwo przełożyć teorię na praktykę i lepiej zrozumieć własny kosmogram
Choć momentami obszerność tematu może przytłaczać, Wagner dokłada wszelkich starań, by maksymalnie ułatwić odbiór. Nie wszystkie interpretacje spodobają się każdemu- niektóre są bardziej ezoteryczne- ale całość pozostaje inspirująca i skłaniająca do refleksji.
Autorka trafnie porównuje naukę astrologii do nauki nowego języka: teoria jest ważna, ale dopiero praktyka pozwala naprawdę wszystko zrozumieć.
Podsumowując: „Astrologia karmiczna” to świetna pozycja dla początkujących i dla wszystkich, którzy chcą spojrzeć na astrologię w bardziej uporządkowany, świadomy sposób. Uczy, zaciekawia i zachęca do dalszych poszukiwań. Polecam -szczególnie tym, którzy szukają książki łączącej wiedzę z praktyką i lekkim, przystępnym stylem.
Ksiązka otrzymana w ramach współpracy reklamowej.
Profil na IG @Ksiazkoczula
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytało się tę książkę naprawdę świetnie. Autorka wyjaśnia zarówno podstawy astrologii, jak i bardziej złożone zagadnienia w prosty i przyjemny do zrozumienia sposób. Prowadzi czytelnika krok po kroku przez najważniejsze elementy, takie jak planety, znaki zodiaku, domy czy węzły karmiczne, jednocześnie nie przytłaczając natłokiem informacji. Zachęca do ponownego czytania fragmentów, ćwiczeń i słuchania własnej intuicji.
Bardzo spodobało mi się to, że w książce znalazło się wiele ilustracji przykładowych horoskopów, które były omawiane, dzięki czemu mogliśmy spróbować zinterpretować je samodzielnie, a później porównać z wyjaśnieniami autorki.
To zdecydowanie interesująca pozycja, która może towarzyszyć nam w głębszym poznawaniu siebie. Dzięki niej dowiecie się wielu interesujących rzeczy o sobie, swoim życiu, ale też o innych ludziach. Podczas lektury z ciekawością przewracałam kolejne strony, chcąc dowiedzieć się jeszcze więcej. Analizowałam informacje, układałam je w głowie i zaznaczałam wiele fragmentów, żeby móc później do nich wracać.
Poznawanie świata astrologii było magiczną przygodą, która zdecydowanie nie skończy się na tej książce.
Jeśli lubicie zgłębiać nowe tematy, interesujecie się astrologią, karmą lub wierzycie w reinkarnację - koniecznie przeczytajcie 💚
[Współpraca reklamowa z @wydawnictwo.illuminatio]
Czytało się tę książkę naprawdę świetnie. Autorka wyjaśnia zarówno podstawy astrologii, jak i bardziej złożone zagadnienia w prosty i przyjemny do zrozumienia sposób. Prowadzi czytelnika krok po kroku przez najważniejsze elementy, takie jak planety, znaki zodiaku, domy czy węzły karmiczne, jednocześnie nie przytłaczając natłokiem informacji. Zachęca do ponownego czytania...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to💡Pomysł na jesienny długi wieczór sam na sam:
✨Pobierz za darmo z internetu swój kosmogram urodzeniowy
✨Weź do ręki książkę „Astrologia karmiczna” ✨Zanurz się w analizie, odkrywając coraz to nowe ciekawsze informacje o sobie samej.
„Astrologia karmiczna” to idealna pozycja dla osób początkujących w takiej analizie, ponieważ krok po kroku prowadzi za rękę, ale też może spodobać się praktykom astrologii, gdyż porusza też bardziej skomplikowane kwestie, dla zaawansowanych w takich analizach.
Dlatego to nie tylko książka na jeden wieczór, spokojnie można do niej wracać, poszerzając swoją wiedzę o układzie planet w dniu naszych narodzin. 🎂
Dzięki tej pozycji lepiej poznasz siebie, zrozumiesz swoją duchową ścieżkę, dlaczego wchodzisz w niektóre schematy, a w trudniejszych zagadnieniach możesz dowiedzieć się nieco o wcześniejszych wcieleniach (jeśli wierzysz w reinkarnację duszy).
Ja sobie pozaznaczałam w książce wszystkie kwestie, które dotyczą mnie… i cóż mogę powiedzieć: trafione w 10! 🎯
💡Pomysł na jesienny długi wieczór sam na sam:
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to✨Pobierz za darmo z internetu swój kosmogram urodzeniowy