Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- 2024-05-22
- 2024-05-22
- Maciej Lorenc
Cała prawda na temat religii czarownic.
W ostatnich latach popularność wicca znów wzrasta. Wiele teorii na jej temat mija się jednak z prawdą, a to za sprawą coraz powszechniejszej obecności magii w popkulturze. Dzięki tej książce dowiesz się, czym jest wicca, a przede wszystkim– czym nie jest. Zawarto w niej opis podstawowych wierzeń i praktyk wiccańskich, a informacje z każdego kolejnego rozdziału bazują na wiedzy i umiejętnościach zdobytych w trakcie lektury.
Oprócz zagadnień związanych z Boginią i Bogiem, kołem roku, zaklęciami i magią, książka mówi także o różnicach pomiędzy samotną praktyką a pracą z kowenem, wiccańskich zasadach etycznych, tworzeniu osobistych rytuałów czy ołtarzach, narzędziach i przedmiotach magicznych.
"„Magia wicca” stanowi elementarz filozofii, kultury i wierzeń stojących za tą religią. Obejmuje zarówno to, co duchowe, jak i to, co praktyczne, nie tracąc jednak tajemnicy, która przyciąga wielu uczniów do nauki. Książka ta oferuje opisy praktyk, takich jak uziemienie, podnoszenie energii, wizualizacja i medytacja, a także ćwiczenia podstawowych technik, niezbędnych do tworzenia bardziej skomplikowanych rytuałów i zaklęć. Wydanie podręcznika zostało wzbogacone przedmową Dobromiły Agiles"
autorki „Magii naturalnej”.
Książka znalazła się w finale nagrody Coalition of Visionary Resources w kategorii Najlepsza Książka Wiccańska/Pogańska.
autorki „Magii naturalnej”.
Kup Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic
43 użytkowników ma tytuł Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic na półkach głównych- Chcę przeczytać 34
- — I'M WITCH. I'M PAGAN. 1
- POSIADAM NA REGALE 1
- Wicca 1
- — POSIADAM 1
- Posiadane 1
- Witches 1
- Ezoteryka 🔮✨ 1
Cytaty z książki Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic
Dodaj cytat z książki Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic
Dodaj cytat

Opinie i dyskusje o książce Magia Wicca. Przewodnik nowoczesnej czarownicy. Religia czarownic
W dzisiejszych czasach czarownice 🧙♀️✨️ i magia kojarzą się najczęściej z podejrzanymi rytuałami odprawianymi gdzieś w ciemnym lesie przez kobiety w czarnych, spiczastych kapeluszach, sabatami, na które uczestniczki przylatują na miotłach 🧹 oraz strasznymi urokami, 🔮 które raz rzucone, nie opuszczają nas już do końca życia. 😲 A przecież to wszystko, to jedynie obrazki obecne w popkulurze, które z prawdą na temat religii czarownic mają niewiele wspólnego. 🙅♀️ Dla tych, którzy chcą zgłębić temat i poznać go od podstaw, z odsieczą przychodzi "Magia Wicca" autorstwa Thei Sabin.
Książka zabiera nas w fascynującą podróż do korzeni pradawnych wierzeń, odkrywając przed nami tajemnice Wicca i wprowadzając w niezwykły świat obrzędów i świąt. 💜 Jest to prawdziwa skarbnica wiedzy zgłębiająca tajniki religii czarownic. 🧙♀️ Autorka przeprowadza nas przez zawiłości wiccańskich praktyk, obalając przy okazji popularne mity. 👍 Co ważne, do tematu podchodzi w sposób profesjonalny pokazując, że to poważna religia z własnymi zasadami etycznymi i filozofią. Robi to jednak w tak ciekawy sposób, że książkę czyta się z wielkim zainteresowaniem. 🤩 Zaklęcia, rytuały, ołtarze, magiczne przedmioty - może i brzmi to, jak coś kompletnie nierealnego, jednak Sabin pokazuje, jak w prosty sposób można samodzielnie praktykować Wicca w zaciszu własnego domu. 🙂 Uziemienie, podnoszenie energii, wizualizacja czy medytacja - po zaznajomieniu się z tą książką te pojęcia nie tylko będą Wam doskonale znane, ale będziecie również w stanie zastosować je w praktyce.
Jeśli takie tematy to coś, co Was interesuje, lubicie zgłębiać tajemnice przeszłości, 🧐 rytuały i starożytne wierzenia to Wasz konik, albo po prostu chcielibyście przeżyć magiczną przygodę, to koniecznie sięgnijcie po "Magię Wicca". A może przy tej okazji odkryjecie w sobie czarownicę? Kto wie... 😏 Gorąco polecam❗️☺️