Ceremoniarz

Okładka książki Ceremoniarz autora Grzegorz Brudnik, 9788384020098
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Ceremoniarz
Grzegorz Brudnik Wydawnictwo: Filia Cykl: Komisarz Rafał Lichy (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Komisarz Rafał Lichy (tom 3)
2025-02-26
2025-02-26
9788384020098

Kup Ceremoniarz w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Ceremoniarzi

Oby to nie był finał cyklu

1043 180 7

Oceny książki Ceremoniarz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ceremoniarz

Trzecia część trylogii z komisarzem Lichym. Czy najlepsza? Uważam, że podobnie jak dwa pierwsze tomy, książka jest przekombinowana. Styl autora mi odpowiada i czyta się ją bardzo dobrze, jednak w fabule za dużo jest nierealnych zdarzeń. Zakończenie zupełnie odjechane, ale rozumiem, że autor chciał zakończyć serię dość spektakularnie. Mimo tych zastrzeżeń cała seria wypada dobrze na tle niektórych polskich kryminałów.

Podoba mi się styl pisania pana Grzegorza. Uwielbiam jego opisy przyrody, krajobrazu, jakby nagle znikła powieść kryminalna z całym swoim brudem, przemocą, a pojawiło się coś pięknego, poetyckiego, wręcz kruchego. Może autor mógłby pójść kiedyś nieco bardziej w tę stronę? Nie zmienia to jednak faktu, że Ceremoniarz to świetnie napisany kryminał z mocnymi postaciami głównych bohaterów. Bardzo mnie cieszy, że zakończenie pozostaje otwarte, mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy z Lichym i jego demonami.

Trzeci tom trylogii o komisarzu Rafale Lichym jest bardzo dobry, wszystko się spina w całość. Polecam

2056 użytkowników ma tytuł Ceremoniarz na półkach głównych
325 użytkowników ma tytuł Ceremoniarz na półkach dodatkowych

Grzegorz Brudnik
Grzegorz Brudnik
Człowiek wielu epok. Urodzony kilka dni przed wprowadzeniem Stanu Wojennego, dorastający w PRL i dojrzewający w Wolnej Polsce. Strateg marketingowy z dwudziestoletnim doświadczeniem w pracy dla największych marek świata, szczególnie w segmencie rozrywkowym. Do niedawna dyrektor marketingu w kilku polskich klubach piłkarskich, obecnie skupiający się wyłącznie na opowiadaniu historii. Włóczęga. Gdańszczanin mieszkający w Warszawie, Częstochowie, Szczecinie, Bielsku-Białej, Budapeszcie, Sofii, Bukareszcie, Belgradzie, w dominikańskiej Samanie i gdzie tam jeszcze. Fan audiobooków słuchanych w długich trasach i deszczowej pogody na dalekiej północy Europy. Jako autor debiutował w 2018 roku sensacyjno-kryminalnym cyklem o Aleksandrze Gallu i śledczych badających katastrofy komunikacyjne. W 2024 roku powrócił w zupełnie nowym wydaniu i z zupełnie nowym bohaterem. Największe zawodowe marzenie? By spotkać Was wszystkich na targach, festiwalach, spotkaniach autorskich i gdzie tylko się da.

Cytaty z książki Ceremoniarz