Gawra

Okładka książki Gawra autora Grzegorz Brudnik, 9788384026649
Okładka książki Gawra
Grzegorz Brudnik Wydawnictwo: Filia Cykl: Inspektor Łezka (tom 2) Seria: Mroczna strona kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Inspektor Łezka (tom 2)
Mroczna strona
2025-09-10
2025-09-10

Kup Gawra w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Gawrai

Życie to życie, a śmierć to śmierć

935 341 650

Oceny książki Gawra

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gawra

Znacznie lepsza niż poprzednia część, po której musiałem odczekać około rok na powrót do serii. Tym razem podejrzewam, że wrócę zdecydowanie szybciej do świata Łezki.

Nieco lepsza od Gawry, ale trzyma poziom. Wciągająca i zaskakująca, inspektor Łezka jest profesjonalna, ale jednocześnie, po ludzku, pełna sprzeczności, siły i słabości jednocześnie.
Bardzo dobrze się bawiłam czytając i polecam z pełnym przekonaniem. To klasyczny kryminał, nie żaden triller, co podkreślam, ponieważ coraz częściej wrzuca się te dwa gatunki, niestety, do jednej kategorii. Nie, tutaj mamy klasyczny kryminał, narracja jest podporządkowana logice prowadzonego śledztwa. Dla mnie, jako kryminoluba to była duża przyjemność, a zaskakujący koniec zwiastujący kolejny tom.

Książka dobra, ale ja niestety przeczytałam 2 tom. Czyli teraz się zastanawiam wrócić do pierwszej części czy czytać 3 tom... Polecam mimo tego.

1815 użytkowników ma tytuł Gawra na półkach głównych
326 użytkowników ma tytuł Gawra na półkach dodatkowych

Grzegorz Brudnik
Grzegorz Brudnik
Człowiek wielu epok. Urodzony kilka dni przed wprowadzeniem Stanu Wojennego, dorastający w PRL i dojrzewający w Wolnej Polsce. Strateg marketingowy z dwudziestoletnim doświadczeniem w pracy dla największych marek świata, szczególnie w segmencie rozrywkowym. Do niedawna dyrektor marketingu w kilku polskich klubach piłkarskich, obecnie skupiający się wyłącznie na opowiadaniu historii. Włóczęga. Gdańszczanin mieszkający w Warszawie, Częstochowie, Szczecinie, Bielsku-Białej, Budapeszcie, Sofii, Bukareszcie, Belgradzie, w dominikańskiej Samanie i gdzie tam jeszcze. Fan audiobooków słuchanych w długich trasach i deszczowej pogody na dalekiej północy Europy. Jako autor debiutował w 2018 roku sensacyjno-kryminalnym cyklem o Aleksandrze Gallu i śledczych badających katastrofy komunikacyjne. W 2024 roku powrócił w zupełnie nowym wydaniu i z zupełnie nowym bohaterem. Największe zawodowe marzenie? By spotkać Was wszystkich na targach, festiwalach, spotkaniach autorskich i gdzie tylko się da.

Cytaty z książki Gawra