Polactwo

Okładka książki Polactwo autora Rafał Ziemkiewicz, 9788367949798
Okładka książki Polactwo
Rafał Ziemkiewicz Wydawnictwo: Fabryka Słów Seria: Fabryka Faktu publicystyka literacka, eseje
publicystyka literacka, eseje

00:00 /00:00

Kup Polactwo w ulubionej księgarnii

Oceny książki Polactwo

OPINIE i DYSKUSJE o książce Polactwo

Mimo, że I wydanie tej książki miało miejsce przeszło 20 lat temu to zawarte w niej mechanizmy funkcjonowania Polaków i polskich polityków pozostają niezmienne, więc książka ta jest nadal aktualna. Warto przeczytać!

Prawdziwa historia przemian w polskiej polityce. Rzetelnie i bez owijania w bawełnę. Momentami lekko chaotycznie i z licznymi dygresjami. Warto przeczytać, aby usystematyzować sobie swoją wiedzę o tamtych czasach. Mainstream tego nie mówił, Ziemkiewicz nie boi się wyjść przed szereg i pokazać czarno na białym.

Na półkach: , , , ,

Odsłuchałem książkę, która pierwsze wydanie miała prawie 20 lat temu. I powiem Wam, dobrze się trzyma. Autor od tego czasu oczywiście zmienił zdanie co do kilku kwestii i kilku ludzi, niemniej całość ciągle - niestety - bardzo aktualna.

3456 użytkowników ma tytuł Polactwo na półkach głównych
562 użytkowników ma tytuł Polactwo na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Polactwo

Okładka książki Elektorat łyknie wszystko Paweł Lisicki, Rafał Ziemkiewicz
Elektorat łyknie wszystko Paweł Lisicki, Rafał Ziemkiewicz
Okładka książki Zamach na polskość Adam Bujak, Przemysław Czarnek, Janusz Królikowski, Szczucki Krzysztof, Grzegorz Kucharczyk, Paweł Lisicki, Jakub Maciejewski, Andrzej Nowak (historyk), Barbara Nowak, Wojciech Polak, Wojciech Reszczyński, Wojciech Roszkowski, Robert Skrzypczak, Artur Śliwiński, Leszek Sosnowski, Rafał Ziemkiewicz

Cytaty z książki Polactwo