All Over Me

- literatura młodzieżowa
- Prawda o Yarrow (tom 4)
- 2025-04-15
- 2025-04-15
- 9788328921962
Ma za sobą bolesne rozstanie
Straciła dach nad głową
Jak przetrwa drugi rok na uczelni Yarrow?
Rozważnej i spokojnej Josie Maxwell-Spencer nagle załamuje się świat. Wieloletni chłopak Troy właśnie wystawił ją do wiatru. I to dosłownie – nie dość, że obwieścił Josie koniec ich związku, to jeszcze wyrzucił ją z mieszkania na samym początku roku akademickiego. A w tym czasie naprawdę trudno znaleźć sensowne lokum w niewielkim Chester, gdzie mieści się uczelnia Yarrow.
Klitka, którą ostatecznie udaje się Josie wynająć, do komfortowych nie należy. Jest ciasna, paskudna i brudna, jedyne okno w pokoju ma kratę, a wynajem kosztuje fortunę, ale… Ale jest. Zdesperowana dziewczyna wprowadza się do nowego mieszkania i zamierza jakoś się w nim przemęczyć. I może nawet dałaby radę, gdyby budynku nie zniszczył wybuch gazu.
Na szczęście okazuje się, że u trzech chłopaków z Yarrow czeka wolny pokój. Parker Lane, Vance Crawford i Weston Reyes gotowi są odstąpić go lubianej przez wszystkich dziewczynie. Problem w tym, że o przyszłych współlokatorach Josie opowiada się w Yarrow bardzo niepokojące rzeczy. Podobno lubią dzielić się dziewczynami…
Nowa powieść Ludki Skrzydlewskiej to gorący i uroczy spin-off serii new adult „Prawda o Yarrow”.
Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia.
Kup All Over Me w ulubionej księgarni
Oceny książki All Over Me
341 użytkowników ma tytuł All Over Me na półkach głównych- Przeczytane 192
- 2025 19
- Romans 4
- Ebook 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce All Over Me
Bardzo dobra cześć. Dużo się działo. Brakuje mi trochę zakończenia sprawy z Troyem i zastanawiam się czy to właśnie przez to nagromadzenie tematów ten wątek umknął. Szkoda również, że w całej książce ani razu nie padło określenie "poliamoria", a były sytuacje, w których można było je dobrze wykorzystać. Generalnie dla niektórych taka książka to może być za dużo, ale chyba powinno się to wiedzieć już po opisie. Ja mogę powiedzieć tylko, że po przeczytaniu serii o Anicie Blake, już nic mnie w życiu nie zaskoczy. Poznałam jedynie nowe pozycje seksualne.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOMG ... jakże się rozczarowałam. Wszystko w tej książce było naciągnięte. Od traumatycznej przeszłości głównej bohaterki aż po jej wybory miłosne. Przekrój wszystkich możliwych wzorów rodziny. Chociaż rodzice Vance'a znaleźli się w mojej topce "destrukcyjnych starych" . Bohaterka tyle razy powtarzała, że nie ocenia życia erotycznego innych osób, że było pewniakiem, że szybko spróbuje nowych wrażeń ❤️🔥 nie potrafię rozszyfrować, czy ta historia ma zachęcać do nietypowych związków czy ma zachęcać do ogólnie pojętej akceptacji społecznej. Niestety skłaniam się do pierwszej wersji i to raczej za dużo. Jak na młodzieżową serię to słaba propozycja.
OMG ... jakże się rozczarowałam. Wszystko w tej książce było naciągnięte. Od traumatycznej przeszłości głównej bohaterki aż po jej wybory miłosne. Przekrój wszystkich możliwych wzorów rodziny. Chociaż rodzice Vance'a znaleźli się w mojej topce "destrukcyjnych starych" . Bohaterka tyle razy powtarzała, że nie ocenia życia erotycznego innych osób, że było pewniakiem, że...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsze części tej serii mi się podobały ale w tej autorkę mocno fantazja poniosła. To było troche jak czytanie o kosmitach. Skromna, grzeczna dziewczynka, która decyduje się na związek z trzema chłopakami, którzy dodatkowo są tacy idealni, że latwiej w wampiry uwierzyć niż w taką kumulację ideałów. Ledwie dobrnęłam do końca tej sielanki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZupełnie nie sądziłam, że ta książka stanie się drugą najlepszą z serii Chestnut Spring! A jednak! A do tego była przepięknym pożegnaniem z kowbojskimi braćmi Eaton (i Harveyem☺️).
Beau należał do jednostki specjalnej. To pozwoliło mu na zebranie grona fanów w miasteczku. Zaginął na misji, ale się odnalazł. Był sławny. Wszyscy się z nim liczyli. Ale on pragnął tylko spokoju…
Bailey przez swoje nazwisko i złą reputacje ojca i braci była nikim. Wszyscy w miasteczku nie zważali na jej obecność. A jeśli już chcieli się do niej odezwać, to tylko po to aby powyzywać ją od najgorszych. Jedyne czego pragnęła to ucieczki…
Oboje odnaleźli w sobie to czego nie mogli nigdzie indziej. Beau włożył na jej palec pierścionek, aby mogła poczuć się kochana, chciana i zauważana w oczach potencjalnych pracodawców. To miał być układ, ale okazało się, że zakochali się w sobie bez pamięci.
Bailey jest wspaniała! Od jej tekstów nie mogłam powstrzymać śmiechu, pojawiały się w najmniej odpowiednich momentach i to sprawiło, że jest dla mnie tak niezwykłą bohaterką. Bo mam wrażenie, że taka właśnie miała być. Zakręcona, odważna gdy tego potrzebuje chwila i wyrozumiała dla tego potężnego faceta, który jest tak bardzo samotny pośród tłumu.
No i Beau… tak bardzo go polubiłam. Jest tak dobry… I do tego potrzebuje się kimś zajmować i Bailey jest idealną dla niego osobą. Jakby byli dla siebie stworzeni! Wzruszałam się przy scenach, gdy Beau z jednej strony nie chciał zawieść rodziny, a z drugiej tak bardzo pragnął się od nich odsunąć. No i jego stopy… 😭😭😭 4,75/5⭐️ Czekam na kolejne książki Elsie! Kocham tę kobietę💚
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBeau należał do jednostki specjalnej. To pozwoliło mu na zebranie grona fanów w miasteczku. Zaginął na misji, ale się odnalazł. Był sławny. Wszyscy się z nim liczyli. Ale on pragnął tylko...
Książka rozkręcała się powoli, powolutku, nieciekawie aż tu nagle BAM! Sama nie wiem, co o tym myśleć. Powieść jak powieść, ale niesmak pozostał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRecenzja “ All Over Me” od Ludki Skrzydlewskiej
9,5/10
Kategoria wiekowa: +18
Wydawnictwo: BeYa
Opis:
Główna bohaterka ma za sobą ciężkie rozstanie z chłopakiem i do tego straciła dach nad głową. Po długich poszukiwaniach Josie znajduje mieszkanie choć powiedziałabym ,że to bardziej jakaś klitka. Jest ciasna, paskudna i brudna, jedyne okno w pokoju ma kratę, a wynajem kosztuje fortunę, ale... Ale jest. I choć zdesperowana dziewczyna jest w stanie nawet wytrzymać to wszystko. To niestety budynek zniszczył wybuch gazu.
Na szczęście okazało się ,że u trójki chłopaków z Yarrow znajduje się jeden wolny pokój ,który mogłaby zająć. Problem jest jedynie w tym ,że po uczelni krąży plotka że chłopcy lubią się dzielić dziewczynami…
Moja recenzja:
Moim zdaniem książka “All Over Me” to książka ,która naprawdę potrafi wyciągnąć człowieka z zastoju czytelniczego. Bardzo mi się podobało to ,że była tam perspektywa każdego z głównych bohaterów co zdarza się dość rzadko. Naprawdę bardzo długo czekałam na historię w ,której będzie tak dużo zwrotów akcji i tego pożądania w bohaterach.
Historia opowiada również o tym ,że zawsze co by się nie działo nigdy nie jesteśmy w tym wszystkim sami i zawsze jest ktoś kto wyciągnie do nas pomocną dłoń w tym przypadku było ich aż trzy.
Recenzja “ All Over Me” od Ludki Skrzydlewskiej
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to9,5/10
Kategoria wiekowa: +18
Wydawnictwo: BeYa
Opis:
„All Over Me” to spin off-serii „Prawda o Yarrow” autorstwa Ludki Skrzydlewskiej. Pierwotna seria bardzo mi się podobała, dlatego z przyjemnością sięgnęłam po kolejną książkę, której akcja rozgrywa się na rzeczonym uniwersytecie. Czy zatem ta publikacja również przypadła mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem.
Główną bohaterką tej odsłony jest Josie Maxwell-Spencer — dziewczyna, która uchodzi za uczelniane słoneczko. Dobrze się uczy, wszyscy ją lubią, a dodatkowo wygląda tak, że każdy chłopak marzy o tym, by się z nim umówiła. Jednak życie Josie wcale nie jest tak kolorowe, na jakie wygląda. Poza tym, że w dzieciństwie przeżyła niewyobrażalną tragedię, właśnie zostawił ją chłopak i przez to dziewczyna nie ma wyjścia i musi zamieszkać w miejscu, które odbiega od jakichkolwiek standardów. Czy problemy mieszkaniowe to jedyne niedogodności, których doświadczy w tym roku akademickim?
Jedno jest pewne, w Yarrow wszystko jest możliwe. Szczególnie że los postanowi postawić na jej drodze nie jednego a aż trzech mężczyzn, którzy zawrócą jej w głowie. Którego z nich wybierze? Po odpowiedzi na to pytanie odsyłam was do lektury.
Muszę przyznać, że „All Over Me” to jedna z tych publikacji Ludki Skrzydlewskiej, co do której mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo podobało mi się wykorzystanie motywu reverse harlem, ponieważ lubię publikacje, które wzbudzają trochę kontrowersji, a gorące sceny zbliżeń nie są mi straszne. Jednak z drugiej strony zabrakło mi w tej historii trochę głębi i większego skupienia się autorki na pokazaniu rozwoju relacji między głównymi bohaterami.
Sięgając po tę książkę, miałam nadzieję, że będzie to typowy slow burn, który za sprawą motywu, o którym wspomniałam powyżej, będzie rozgrzewał czytelnika do czerwoności. Dlaczego tak zakładałam? Głównie dlatego, że bohaterowie tej powieści tak naprawdę wcześniej zupełnie się nie znali, a już na samym początku książki Josie dała się poznać, jako ta grzeczna dziewczynka, która w swoim życiu raczej omijała wszelkie miłosne „eksperymenty”. I właściwie to, że ich relacja potoczyła się tak szybko, było dla mnie największym zgrzytem tej publikacji, bo jeżeli faktycznie wszystko potoczyłoby się zdecydowanie wolniej, myślę, że naprawdę polubiłabym się z tą historią.
„All Over Me” to książka, które miała ogromny potencjał, natomiast mam wrażenie, że autorka nie do końca udźwignęła tak odważny temat, jakim jest związek poliamoryczny. A szkoda, bo gdyby ta sztuka jej się udała, myślę, że publikacja zbierałaby bardzo dobre opinie, szczególnie wśród osób, które nie boją się kontrowersji, a tak wyszło niestety mocno średnio i nie da się ukryć, że była to najsłabsza odsłona serii „Prawda o Yarrow”.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówną bohaterką tej odsłony jest Josie Maxwell-Spencer —...
"Życie jest za krótkie, żeby się martwić czymś, na co nie mamy wpływu. Lepiej cieszyć się tym, co jest na wyciągnięcie ręki. Z dodatkową czekoladową posypką."
Josie jest znana na uczelni z tego, że jest uprzejmą i rozpromienioną dziewczyną, zawsze wita każdego z uśmiechem na ustach. Jednak teraz, kiedy jej świat wywrócił się do góry nogami, nie ma powodów do uśmiechu. Jej wieloletni chłopak wystawił ją do wiatru- zdradził, porzucił i zostawił bez dachu nad głową. Dziewczyna znajduje schronienie na kanapie u swojej przyjaciółki, jednak jest to rozwiązanie tylko na chwilę. Teraz, na początku roku akademickiego będzie jej bardzo ciężko znaleźć jakieś mieszkanie lub chociażby jakiś pokój do wynajęcia.
Udaje jej się wynająć małe mieszkanie, jednak warunki w nim panujące są okropne. Dom przypomina piwnicę, dosłownie bo nawet w oknie są kraty. Jo stara się być twarda. Zaciska zęby i obiecuję sobie, że wytrzyma te kilka tygodni, dopóki nie znajdzie czegoś lepszego. I może jej plan naprawdę by się udał, gdyby nie wybuch gazu w budynku..
Jo znów zostaje bez dachu nad głową. Jednak nie jest sama, a nowo poznani znajomi służą jej pomocą. Parker, West i Vance wynajmują Josie wolny pokój i przygarniają dziewczynę pod swoje skrzydła. Jest tylko jedna niepokojąca rzecz - plotka, o której mówi każdy w Yarrow. Czy to prawda, że chłopaki lubią się dzielić dziewczynami? Jaka relacja ich połączy? Przyjaźń? A może coś więcej?
Sięgnęłam po tę książkę ze względu na nazwisko autorki oraz dlatego, że jest to spin-off serii Prawda o Yarrow, która bardzo mi się podobała. Dopiero przed rozpoczęciem czytania zapoznałam się z opisem, i wtedy odkryłam, że występuje tutaj motyw reverse harem. Delikatnie się przeraziłam, i mimo, że znam pióro autorki, to nie wiedziałam czego mogę się spodziewać. Ale moje obawy były niepotrzebne! Bo ta część jest równie świetna, jak i te poprzednie. Bawiłam się przy niej rewelacyjnie.
Jo to taka dobra duszyczka, dziewczyna z sercem na dłoni. Zawsze uprzejma, miła, empatyczna, skłonna do pomocy. Bardzo podobało mi się jej podejście do plotek, których nie tolerowała. Nie wierzyła w pierwsze lepsze zdanie powiedziane o kimś. Wyciągała swoje własne wnioski poprzez własne doświadczenia. Tej dziewczyny nie da się nie lubić, serio.
Bardzo podobała mi się kreacja głównych męskich bohaterów. Każdy z nich ma coś, co do nich przyciąga. Każdy z nich jest inny. Bardzo podobała mi się ich przyjaźń, która cały czas rosła. Chyba każda dziewczyna skrycie marzy o takim męskim przyjacielu / chłopaku, a Jo dostała ich trzech w pakiecie. Dzięki nim Jo zrozumiała, jak powinna wyglądać bliższa i przede wszystkim zdrowa relacja. Najbardziej podobała mi się postać nieco wycofanego i zdystansowanego Vance'a.
Przed nimi wiele decyzji do podjęcia. Czy ich uczucia okażą się na tyle silne, aby przezwyciężyć wszystkie przeciwności? Koniecznie sprawdźcie! Ja bym z chęcią przeczytała jeszcze o Yarrow.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJosie jest znana na uczelni z tego, że jest uprzejmą i rozpromienioną dziewczyną, zawsze wita każdego z uśmiechem na ustach. Jednak teraz, kiedy jej świat wywrócił się do góry nogami, nie ma powodów do uśmiechu. Jej...
Ta książka baaardzo długo czekała na swoją kolej.
I... Ojej... Gdyby nie współpraca już dawno porzucilabym tę książkę... Bo nie zrobiłam dnf i przeczytałam ją do końca...
Umówmy się, że motyw trójkąta jestem w stanie zaakceptować w sytuacji, gdy bohaterowie nie są pewni uczuć, walczą o siebie itp. A tu mamy, uwaga (!!!) czworokąt- jedna dziewczyna i trzech chłopaków. I oni wszyscy razem🤦🏼♀️ Tak, tak, TE sceny też mamy opisane... Choć ja je sobie odpuściłam... Aaa i oni są w wieku 19-20 lat...
Wybaczcie to totalnie nie dla mnie...
Ta książka baaardzo długo czekała na swoją kolej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI muszę tu zaznaczyć, że bardzo lubię twórczość autorki. Lubię jej styl, motywy jakie pojawiają się w książkach. I tę serię o Yarrow też lubię. Gdy zobaczyłam, że pojawił się kolejny tom z radością zdecydowałam się na tę współpracę.
Ludka Skrzydlewska to jedna z moich ulubionych polskich autorek. Książki autorki to za każdym razem trafiony wybór. "All over me" to kolejna historia, która trafia prosto w serce. Książka new adult to zaskakująco dojrzała powieść, która jest emocjonalną bombą.
Główna bohaterka już od pierwszych stron budzi sympatię a do tego jest zdeterminowana i wrażliwa. Dzielnie stawia czoła brutalnej rzeczywistości studenckiego życia. Ludka Skrzydlewska umiejętnie oddaje emocje takie jak frustracja czy bezsilność, ale daje też czytelnikowi nadzieję. Historia jest zabawna, utrzymywane jest romantyczne napięcie, szczypta pikanterii i typowy dramat.
To lekka, ale niepozbawiona głębi opowieść o wchodzeniu w dorosłość i odkrywaniu siebie na nowo. " All over me" to idealna lektura dla fanów intensywnych historii miłosnych osadzonych w studenckim klimacie, z nutką tajemnicy i solidną dawką emocji, którą dosłownie się pochłania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka już od pierwszych stron budzi sympatię a do tego jest zdeterminowana i wrażliwa. Dzielnie stawia...