Do wesela się zagoi

- literatura obyczajowa, romans
- 2026-02-11
- 2026-02-11
Witaj w Silver Springs, Hugh
Jeśli Sutton Clarke ma w życiu czegoś w nadmiarze, to z pewnością obowiązków. Niegdyś skupiała się tylko na narciarstwie, teraz poświęca się Susie – swojej siostrzenicy, której jest prawną opiekunką – i robi wszystko, by utrzymać na powierzchni siebie i powierzoną jej dziewczynkę. Od sprzedawczyni w sklepie sportowym rodziców, przez bibliotekarkę, kelnerkę, baristkę, aż po recepcjonistkę w hotelu należącym do najlepszej przyjaciółki – nieco szalona panna Clarke nie waha się przed podjęciem żadnej pracy. Nie obawia się także wystąpić podczas sylwestrowej imprezy w stroju dinozaura – ku uciesze lokalnych dzieciaków, na przekór sobie i mimo wściekłości pewnego ciemnowłosego przystojniaka.
Hugh Holloway przyjeżdża do uroczego Silver Springs, by pomóc w przygotowaniach do ślubu swojemu wspólnikowi i najlepszemu przyjacielowi, Saintowi Ashfordowi. Hugh jest uporządkowany i nieco wycofany, więcej radości sprawia mu snucie szczegółowych planów w Excelu niż brylowanie w towarzystwie dzieciaków na ich chaotycznych przyjęciach. Zwłaszcza takich, podczas których istnieje groźba przypadkowego nadepnięcia na ogon dinozaura i oberwania w zamian… szarlotką.
Znajomość Sutton i Hugh nie rozpoczyna się najlepiej, ale tych dwoje jakoś będzie musiało dojść do porozumienia, skoro w walentynki mają stanąć obok Marigold i Sainta jako świadkowie na ich ślubie…
Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia.
Kup Do wesela się zagoi w ulubionej księgarni
Oceny książki Do wesela się zagoi
450 użytkowników ma tytuł Do wesela się zagoi na półkach głównych- Chcę przeczytać 223
- 2026 18
- Legimi 3
- Ebook 3
- Przeczytane 2026 2
Tagi i tematy do książki Do wesela się zagoi
Cytaty z książki Do wesela się zagoi
Z każdą spędzoną z nimi chwilą obie są mi coraz bliższe, a one zapewne coraz bardziej przywiązują się do mnie. Z jakiegoś powodu na tę myśl serce kurczy mi się z niepokoju. Ale wcale nie mam ochoty się wycofać.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Do wesela się zagoi
Sutton Clarke przez całe swoje młode życie pomaga innym. Jej empatia i poczucie obowiązku sprawiło, że zaopiekowała się swoją siostrzenicą i traktuje ją jak własną córkę. Teraz obiecała pomóc w przygotowaniach do ślubu najlepszej przyjaciółce. Może się to okazać nieco skomplikowane, ponieważ będzie zmuszona pracować ze świadkiem pana młodego, z którym od pierwszego spotkania się nie dogaduje.
Lekka, łatwa i przyjemna tak właśnie można określić kolejną książkę Ludki Skrzydlewskiej i to się chwali, bo i takie historie są potrzebne. Znajdziemy tu motyw od nienawiści do miłości, humor, poważnego, ponurego głównego bohatera i rezolutną główną bohaterkę. Żeby nie było tak sielankowo, autorka wplotła w tę historię poważne tematy i dlatego możemy zaobserwować trudne racje rodzinne, odpowiedzialność za drugą osobę i problemy z zaufaniem. Nie można również nie wspomnieć o tym, że jest to poniekąd kontynuacja książki "Prędzej piekło zamarznie", dlatego też, jeśli ktoś polubił i zatęsknił za bohaterami tamtej opowieści, z pewnością ucieszy się, że pojawiają się oni tutaj. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toS Z A R L O T K O
Hugh Holloway przyjeżdża do Silver Springs, by pomóc w przygotowaniach do ślubu swojemu wspólnikowi i najlepszemu przyjacielowi. Jest nieco wycofany, więcej radości sprawia mu snucie planów w Excelu niż brylowanie w towarzystwie dzieciaków na ich chaotycznych przyjęciach. Znajomość tej dwójki nie rozpoczyna się najlepiej, ale będą musieli jakoś dojść do porozumienia, skoro oboje są świadkami na ślubie swoich przyjaciół. Czy uda im się nawzajem nie pozabijać?
Czy na miejscu Sutton bym ześwirowała? Prawdopodobnie tak, ale podziwiam ile ta kobieta ciągnie etatów, byle zapewnić Susie wszystko co potrzebuje. Może bywa chaotyczna, ale budzi ogromną sympatię. Czy można jej się dziwić, że jest zafiksowana na punkcie Susie? Nie, tym bardziej, że jej rodzice to totalne złamasy.
Hugh bywa gburem, który musi mieć wszystko uporządkowane. Chociaż początkowo podchodzi do wielu rzeczy z dystansem, powoli odpuszcza. Uwielbiam to w jaki sposób wpasował się w życie dziewczyn. Hugh Holloway kupił mnie tym, że jako jedyny chciał zadbać o Sutton.
Susie i jej fascynacja dinozaurami totalnie mnie urzekła. Uwielbiam jej relacje z Sutton, ale też fakt, że była tak bardzo za Hugh.
Relacja Sutton i Hugh rozwijała się naturalnie. Podobała mi się jego ostrożność i świadomość, że te dziewczyny są w pakiecie.
Totalnie przepadłam dla tej książki. Ludka stworzyła komfortową relacje, w której cała trójka odgrywa ważną rolę. Przede wszystkim podoba mi się, że Sutton dostała wsparcie, na które zasługuje i nie musiała się sama mierzyć z nieprzyjemnymi (niedopowiedzenie roku) sytuacjami. Dzięki Hugh 🥹
PS Hugh chce nauczyć się zamawiać z temu dla Susie
PS2 Gemma złam nogę w tych szpilkach 🙃
[współpraca reklamowa/patronat medialny @ludka_autorka]
S Z A R L O T K O
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli Sutton Clarke ma w życiu coś w nadmiarze, to są to obowiązki. Kiedyś skupiała się tylko na narciarstwie, teraz poświęca się Susie - siostrzenicy, której jest prawną opiekunką. Sutton robi wszystkiego, żeby utrzymać na powierzchni siebie i powierzoną jej dziewczynkę, dlatego nie boi się żadnej pracy.
Hugh Holloway przyjeżdża do Silver Springs, by...
📚 Do wesela się zagoi 📚
Od Ludka Skrzydlewska 🥰
[reklama] @editio.red ✨
„Jestem tak szczęśliwy, że mogę zadrzeć głos, krzycząc z radości.”
🌸 Uwielbiam poznawać nowe historie stworzone przez Ludkę Skrzydlewską. Jej książki zawsze są pełne komfortu, ciekawe i emocjonujące. „Do wesela się zagoi” jest świetne. Losy Sutton i Hugh poruszą nasze serce i sprawią, że się zakochamy.
Styl pisania autorki jest genialny. Ludka pisze z wyjątkową swobodą, przyjemnie, lekko i zrozumiale. Jej historię zawsze są dopracowane idealnie.
Fabułę przeżywamy w małym miasteczku Silver Springs. Nadaje nam to genialnego klimatu. Dostaniemy tu motywy takie jak samotna mama, one house, grumpy/sunshine, froced proximity i slow burn. Ta historia to czysty komfort, a my się w nim zakochamy. Pokażę nam wartość przyjaźni i rodziny, walkę o swoje dobro i piękną miłość. Przepadniemy dla tej historii.
Sutton to kobieta, z której można brać przykład. Jest zaradna, przyjacielska, kochana, pełna ciepła, waleczna, zdeterminowana i nie boi się wyzwań. Jej pomoc jest niezastąpiona. Jest słoneczkiem w życiu wielu ludzi. Potrafi również pokazać pazurki, więc nie warto zadzierać z nią i ludźmi, których kocha. Jej kreacja jest świetna i obdarzymy ją ogromną sympatią.
Hugh to nasz gbur, którego chcemy poznać. Jego aura nas do niego przyciąga. Lubi kontrole i tabelki w excelu. Jest odważny, zdeterminowany, pomocny, waleczny, kochany i zdecydowanie jest też zazdrośnikiem. Jego czuła i opiekuńcza strona nas rozmiękczy. Ten facet wykreowany jest idealnie.
Łączą ich wspólne przygotowania do wesela przyjaciół. Początkowo czują do siebie niechęć, której oboje nie ukrywają. Gdy ich relacja się rozwija wpadniemy w to po uszy. Ta dwójka razem jest idealna. Ich uczucia budowane są w odpowiednim tempie. Od podstaw uczą się siebie. Zaufanie zdobywają powoli, obdarzają się wsparciem, opieką i bezpieczeństwem. W swoim towarzystwie odczuwają komfort. Ich miłość jest wartościowa i silna. Dostaniemy od nich również trochę pikanterii.
Wątek samotnej matki przedstawiony jest świetnie. Pokażę nam te trudne i dobre chwile. Idealnie pasuje do tej historii.
Mała Susie jest świetnym dzieckiem. Pełna radości, którą zaraża innych. Śmiała, energiczna, beztroska, wesoła i ciekawa świata. Susie skradnie nasze serducho.
„Do wesela się zagoi” to emocjonująca, komfortowa i wciągająca historia. Znajdziemy tu dobre poczucie humoru, nieco niebezpieczeństwa i świetną relacje pomiędzy dwójką zakochanych ludzi. Tu nie będziemy się nudzić. Koniecznie sięgnij po losy Sutton i Hugh, a spędzisz z nimi przyjemny czas! 🌸
📚 5/5
📚 Do wesela się zagoi 📚
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd Ludka Skrzydlewska 🥰
[reklama] @editio.red ✨
„Jestem tak szczęśliwy, że mogę zadrzeć głos, krzycząc z radości.”
"Do wesela się zagoi" to kontynuacja historii osadzonej w miasteczku Silver Springs, stworzonej przez Ludkę Skrzydlewską.
Lubię zadziorne, charakterne i pyskate bohaterki, a Sutton zdecydowanie do nich należy. Jednocześnie jest niezwykle szczodra i pomocna, za co uwielbiają ją wszyscy mieszkańcy miasteczka. Na co dzień musi radzić sobie z wygadaną siedmioletnią siostrzenicą, dla której jest mamą zastępczą, oraz z nadopiekuńczym ojcem. Według Sutton Hugh początkowo wydaje się mieć mnóstwo wad i tylko jedną zaletę - zajebiste ciało. On jest niesamowicie pedantyczny i zorganizowany, ona przypomina huragan. I choć nie od dziś wiadomo, że przeciwieństwa się przyciągają, to czy mają szansę na długi i szczęśliwy związek?
Wszyscy kochamy motyw hate-to-love, a między tą dwójką aż iskrzy, choć początkowo wyłącznie od wzajemnej niechęci. Z czasem jednak relacja zaczyna się zmieniać: pojawia się pożądanie, a za nim uczucie, którego żadne z nich nie planowało.
Całość okraszona jest zabawnymi dialogami pełnymi ciętych ripost, które nadają historii lekkości. Nie brakuje też pikantnych scen przeznaczonych wyłącznie dla dorosłych czytelników. Jeśli macie ochotę na gorący romans, który nie jest pozbawiony psychologicznej głębi, ta książka powinna spełnić Wasze oczekiwania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHugh Holloway i Sutton Clarke są przyjaciółmi bohaterów pierwszej części cyklu. Ich znajomość zaczyna się dość niefortunnie, ale szybko będą musieli dojść do porozumienia - w końcu mają być świadkami na ślubie Marigold i Sainta.
Lubię zadziorne,...
Po książki autorki chciałam sięgnąć już od dawna i w końcu nadarzyła się idealna okazja. Byłam naprawdę bardzo miło zaskoczona tą historią, bo dostałam dokładnie to, na co miałam ochotę. Ciekawy, lekki romans, który wciąga i sprawia ogromną przyjemność podczas czytania.
Przede wszystkim bardzo polubiłam bohaterów. Nasza główna bohaterka Sutton jest naprawdę szalona w tym najlepszym możliwym znaczeniu. To dziewczyna odważna, pomysłowa i pełna energii. Nie boi się żadnej pracy i w swoim życiu robiła już naprawdę wiele rzeczy. Kiedy pojawia się okazja, potrafi nawet przebrać się za dinozaura na imprezie i właśnie od tego dinozaura zaczyna się tak naprawdę bardzo dużo w tej historii.
Jest też wyjątkową osobą z jeszcze jednego powodu. Zaadoptowała swoją siostrzenicę i to właśnie dziewczynka jest jej największą motywacją do działania. Sutton chce zapewnić jej jak najlepsze życie i warunki, dlatego nie boi się podejmować żadnych wyzwań.
Z drugiej strony mamy Hugh, który jest jej całkowitym przeciwieństwem. To człowiek raczej wycofany, spokojny i zamknięty w sobie. Jest bardzo uporządkowany, stonowany i zdecydowanie bardziej zdystansowany niż nasza bohaterka. Już ich pierwsze spotkanie pokazuje, że raczej nie będzie im łatwo się dogadać, bo wychodzi ono bardzo niezręcznie i krępująco.
Los jednak sprawia, że będą musieli połączyć siły. Ich najbliżsi przyjaciele biorą ślub, a oni mają zostać świadkami, więc wspólna organizacja wesela jest nieunikniona. To oznacza dużo czasu spędzonego razem, a co za tym idzie także sporo zabawnych i niezręcznych sytuacji.
Dzięki otwartości głównej bohaterki ta relacja zaczyna się stopniowo zmieniać. Dziewczyna jest bardzo bezpośrednia, ciepła i po prostu nie da się jej nie lubić. Powoli zaczyna więc docierać do Hugh i przełamywać jego mur.
Bardzo podobało mi się to, jak naturalnie rozwija się ich relacja. Wszystko dzieje się spokojnie, krok po kroku. Nic nie jest przesadzone ani wymuszone i właśnie dlatego tak przyjemnie obserwuje się to, co rodzi się między bohaterami. Dodatkowo ich uczucie jest pełne ciepła, dobrego humoru, zrozumienia i wzajemnego szacunku. To sprawia, że ta relacja jest naprawdę piękna i daje ogromną przyjemność podczas czytania.
Ogromnym plusem jest także narracja z dwóch perspektyw. Dzięki temu możemy poznać myśli, przemyślenia i emocje zarówno jej, jak i jego, co pozwala jeszcze lepiej zrozumieć bohaterów i jeszcze mocniej przeżywać ich historię.
Cała książka bardzo mi się podobała. Jest lekka, humorystyczna, ciepła i niezwykle otulająca. Czytało mi się ją naprawdę cudownie i dosłownie płynęłam przez kolejne strony. Dodatkowym plusem jest także styl autorki, który jest bardzo wciągający i niezwykle przyjemny w odbiorze.
Na pewno sięgnę po kolejne jej książki, bo jestem zachwycona tą historią. To naprawdę cudowna, pełna ciepła opowieść, którą z całego serca polecam. 💚🩵
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzede wszystkim bardzo polubiłam bohaterów. Nasza główna bohaterka Sutton jest naprawdę szalona w tym...
"Do wesela się zagoi" autorstwa Ludki Skrzydlewskiej to pełna emocji, lekka i wciągająca opowieść, która zaskakuje na każdym kroku. Powieść jest podzielona na rozdziały pisane z dwóch perspektyw – Sutton i Hugh – co pozwala czytelnikowi zgłębić uczucia i pragnienia głównych bohaterów.
Sutton to młoda dziewczyna, która adoptowała swoją siostrzenicę Susie. Jej determinacja w opiece nad nią, zwłaszcza w kontekście cukrzycy dziewczynki, sprawia, że staje się ona prawdziwą lwicą gotową do walki o jej szczęście i dobro. Z kolei Hugh, przyjaciel Sainta (narzeczony przyjaciółki Sutton, Mari),to mężczyzna, którego pierwsze spotkanie z Sutton wcale nie zwiastuje miłości. Wręcz przeciwnie – ich początkowa interakcja, pełna gaf i niezręczności, daje poczucie, że nie będą w stanie się ze sobą porozumieć.
Okazuje się jednak, że dzięki wspólnemu zadaniu – organizacji wesela – ich drogi muszą się złączyć. Pomimo początkowych trudności i nieporozumień, zaczynają coraz lepiej rozumieć siebie nawzajem. To dzięki Susie, która od razu nawiązuje świetny kontakt z Hugh, ta relacja zaczyna nabierać barw.
Książka wciąga od pierwszych stron, a narracja z dwóch punktów widzenia pozwala lepiej zrozumieć, co czują bohaterowie. Relacje między nimi rozwijają się w sposób naturalny, pełen humoru, ciepła i napięcia, które trzymają czytelnika w ciągłym zaciekawieniu. Historia o miłości, zaufaniu i przyjaźni ma w sobie coś wyjątkowego, a lekkie pióro autorki sprawia, że "Do wesela się zagoi" czyta się jednym tchem.
Choć zakończenie jest nieco zaskakujące, to zdecydowanie w pozytywnym sensie. To książka, która nie tylko bawi, ale też wzrusza, zadając pytania o miłość, poświęcenie i relacje międzyludzkie. Idealna lektura dla tych, którzy szukają czegoś lekkiego, ale pełnego emocji i prawdziwych, ludzkich historii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSutton to młoda dziewczyna, która adoptowała swoją siostrzenicę Susie. Jej determinacja w...
[Reklama] EditioRed
Powiem tak - za każdym razem jestem totalnie zachwycona książkami autorki. Uwielbiam jej historie. A tym razem? Nie mogło być inaczej. Ba, nawet zamówiłam sobie pierwszą część aby móc zabrać się za kolejny tom. I to była zdecydowanie bardzo dobra decyzja. "Prędzej piekło zamarznie" jest niby odrębną historią, mamy innych głównych bohaterów, a mimo wszystko chronologię należy zachować. W "Do wesela się zagoi" mamy inną główną parę, ale wcześniej poznani tutaj mają istotną rolę i żeby móc w pełni docenić tę powieść, należy zdecydowanie poznać sam początek.
Autorka kolejny raz nie szczędziła dynamiki. Emocji wylewających się z kart powieści. Zaczęłam czytać i totalnie przypadłam. To perfekcyjnie budowanie napięcie między Sutton i Hugh zdecydowanie podsycało moją ciekawość. Moje zmysły się wyostrzyły aby niczego nie pominąć. Moja wyobraźnia natomiast bez trudu dała sobie radę z projekcją czytanych wydarzeń.
Mamy tutaj między innymi trudne relacje rodzinne. Tajemnice kluczowe dla sobie nawzajem. Sekrety, które jednocześnie zdumiewają i niosą ukojenie. Jest smutek i ból. Jak również uśmiech i humor. Ta lekkość tak potrzebna dla dodania otuchy w kryzysowych chwilach. A mała Susie to czyste złoto.
Nie zastanawiajcie się - czytajcie. Zdecydowanie warto. Po dwóch częściach aż mnie nosi by poznać kolejną parę bohaterów. Ja chcę tę książkę na już. Najlepiej na wczoraj, heheh. Na serio. Zostałam w pełni usatysfakcjonowana.
Polecam
[Reklama] EditioRed
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMałe urokliwe miasteczko. Ona - dzielna i silna młoda kobieta, która posiada w sobie ogromną siłę. Nie narzeka. Po prostu działa nie patrząc na własne potrzeby. Najważniejsza jest mała Susie. Jej oczko w głowie. I on. Biznesmen. Zachowawczy i wycofany. A jednak muszą ze sobą współpracować jeśli chodzi o przygotowania do ślubu wspólnych znajomych...
...
Lubicie wesela i inne imprezy? Ja kocham ❤️
,,Do wesela się zagoi" - Ludka Skrzydlewska
Przyjaciółka Sutton Clark wychodzi za mąż
i ta ma zostać jej świadkową. Ma ona również z drugim świadkiem przygotować
i zorganizować.
Jej wspólnikiem okazuje się być nie kto inny jak Hugh Holloway - uporządkowany
i wycofany mężczyzna z bzikiem na punkcie exela.
Mimo, że ich znajomość nie zaczęła się dobrze to zaczynają spędzać oni ze sobą dużo czasu. Kiedy Sutton zostaje pobita we własnym domu, Hugh deklaruje zostać
w nim z nią i jej córką aby je chronić. Czy do wesela ich wspólnych przyjaciół uda im się do siebie dotrzeć? Jak potoczy się ich znajomość? Oraz kto ma w planach im przeszkodzić?
To była bardzo przyjemna historia, idealna na zimny wieczór pod kocykiem. Czułam się jakbym na żywo oglądała rozwijanie się relacji tej dwójki. Motyw rodziców Sutton,
w których nie miała ona żadnego wsparcia
i jeszcze zawsze była ona "najgorsza" poruszał serce i wydawał mi się bardzo bliski. Hugh oprócz tego, że był gburem to wspierał ją jak tylko mógł. Inteligencją jednak nie grzeszył co potwierdza cały kawalerski oraz sytuacja w pracy po wyjeździe w delegację. Brakowało mi większej ilości tytułowego wesela mimo, że rozumiem na czym miała to polegać.
Ocena: 7/10 ⭐
Ig: https://www.instagram.com/bookly_mood?igsh=azN1Yjh5ajIwNWVz
Wydawnictwo: Editio Red
[Współpraca recenzencka]
Lubicie wesela i inne imprezy? Ja kocham ❤️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to,,Do wesela się zagoi" - Ludka Skrzydlewska
Przyjaciółka Sutton Clark wychodzi za mąż
i ta ma zostać jej świadkową. Ma ona również z drugim świadkiem przygotować
i zorganizować.
Jej wspólnikiem okazuje się być nie kto inny jak Hugh Holloway - uporządkowany
i wycofany mężczyzna z bzikiem na punkcie exela.
Mimo, że ich...
utton Clarke wychowuje swoją siostrzenicę, dla której zrobi kompletnie wszystko - nawet założy strój dinozaura w sylwestra, bo młoda je uwielbia. Kiedy jednak niechcący obrzuca ciastem Hugh, wielbiciela arkusza Excel, wiadomo, że to zwiastuje kłopoty. Dodatkowo okazuje się, że oboje mają zorganizować ślub wspólnym przyjaciołom , będzie więc wesoło. A jeśli jeśli jeszcze w to wtrąci się siedmiolatka, to już wiadomo, że będzie się działo. Opanowany, nieco ekscentryczny mężczyzna, próbuje poznać nieogarnięty świat chaotycznych dziewczyn. Niestety, Hugh ukrywa tajemnicę, która może doprowadzić do tragedii...
@ludka_autorka jest autorką "Do wesela są zagoi"..To moje pierwsze spotkanie z autorką, a ja już wiem, że nie ostatnie. Styl autorki jest rewelacyjny, humor przeplata się z grozą, a poruszane problemy takie jak Asperger czy cukrzyca sprawiają, że ta książka trafia do moich ulubionych. A i jeszcze humor - dawno się tak nie ubawiłam.
@editio.red dziękuję za egzemplarz recenzencki
#ona #on #dziecko #milosc #odrzucenie
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWitamy ponownie w Silver Springs!! 😍🫶
Ludka Skrzydlewska ponownie zabiera nas do Silver Springs, czyli małego zimowego miasteczka słynącego z narciarstwa. Główna bohaterka Sutton jest zdecydowanie zaradną kobietą, która nie boi się wyzwań i jest gotowa podjąć każdą pracę, byle tylko móc zapewnić dobre życie swojej córce. Córce, którą adoptowała kiedy jej siostra nie była gotowa podjąć się macierzyństwa. Dziewczyna słynie z tego, że lubi pomagać innym i niezaprzeczalnie nie potrafi odmawiać ludziom. 🤭 Jej zadziorność w połączeniu ze zwariowanym trybem życia równa się z brakiem czasu dla samej siebie. Nic dziwnego, że jest zaskoczona kiedy w stroju dinozaura wpada na pewnego gburowatego i przystojnego mężczyznę. 😂
Hugh nie jest typem towarzyskiego faceta. Czuje się dobrze w swoim fotelu w pracy i kiedy jest otoczony excelowskimi tabelkami. Wszystko musi mieć zaplanowane i dopracowane w każdym szczególe. Nie jest więc zadowolony z faktu, że musi pomóc przygotować wesele swojemu przyjacielowi wraz z zakręconą i przepełnioną obowiązkami Sutton. Oj to zdecydowanie nie będzie łatwe zadanie... 🤣
To była bardzo komfortowa i przepełniona emocjami powieść, którą pochłonęłam w jeden wieczór. Uwielbiam wszystkie powieści Ludki i mogę się pochwalić, że mam jej 24 książki na półkach i żadna z nich mnie nie zawiodła! ✨ Autorka postawiła na motyw małego miasteczka, w którym wszyscy się dobrze znają i wprowadziła nieco dreszczyku emocji, kiedy pojawił się facet ubiegający się o prawa rodzicielskie do swojej córki. Było pikantnie, nieco niebezpiecznie, a całość została dopełniona świetnym humorem i wyczuciem. Polecam Wam z całego serca, to kolejna powieść spod pióra znakomitej pisarki! 🩷
Witamy ponownie w Silver Springs!! 😍🫶
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLudka Skrzydlewska ponownie zabiera nas do Silver Springs, czyli małego zimowego miasteczka słynącego z narciarstwa. Główna bohaterka Sutton jest zdecydowanie zaradną kobietą, która nie boi się wyzwań i jest gotowa podjąć każdą pracę, byle tylko móc zapewnić dobre życie swojej córce. Córce, którą adoptowała kiedy jej siostra nie była...