Major

Okładka książki Major autora Marcin Ciszewski, 9788393006601
Okładka książki Major
Marcin Ciszewski Wydawnictwo: Warbook Cykl: www (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

00:00 /00:00

Kup Major w ulubionej księgarnii

Oceny książki Major

OPINIE i DYSKUSJE o książce Major

Poznajemy dalsze losy żołnierzy przeniesionych w czasie do II wojny światowej, ich zmagania z rzeczywistością i myślą, że jednak nie mają szans wrócić do swoich czasów.” Ta część historii jest bardziej refleksyjna i emocjonalna. Obok wciągającej akcji pojawia się ciężar zwątpienia, bezradności i psychicznego zmęczenia bohaterów.

Ciszewski świetnie buduje napięcie i atmosferę niepewności. To książka, która zostawia niedosyt – „Nie mogę się doczekać kolejnej ostatniej części.

Ciszewski świetnie buduje napięcie i...

Interesująca książka przygodowa z wątkiem historycznym.

Interesująca książka przygodowa z wątkiem historycznym.

Mimo że sporo się dzieje, uważam że pierwsza część jednak było dużo lepsza. Mamy środek wojny, Warszawa, walka konspiracyjnej Armii Krajowej i oddziału z okupantem oraz likwidacja Getta.

2747 użytkowników ma tytuł Major na półkach głównych
530 użytkowników ma tytuł Major na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Major

Marcin Ciszewski
Marcin Ciszewski
Jeden z najciekawszych autorów książek sensacyjnych w Polsce. Absolwent historii Uniwersytetu Warszawskiego. Mimo że nie zajmuje się historią zawodowo, pasjonuje go okres II wojny światowej. Jeden z najciekawszych autorów ostatnich lat, jedyny pisarz tworzący świetną sensację w polskich realiach. Uprawiał wyczynowo narciarstwo alpejskie oraz trenował sztuki walki. Oprócz czterech książek ma na koncie także dwie płyty długogrające. Planuje skomponować muzykę do filmu, być może będzie to ekranizacja jednej z jego powieści.

Cytaty z książki Major