Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei

Okładka książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei autora Neta Ka, 9788368032314
Okładka książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei
Neta Ka Wydawnictwo: BookEdit literatura piękna
2024-06-28
2024-06-28

Kup Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei w ulubionej księgarnii

Oceny książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei

📖 "Oddychanie pod wodą" Neta Ka

🟣 Kiedy Kasia poznaje Rafała, a uczucie między nimi zaczyna się przeradzać w coś poważnego, czuje, że to to, nie waha się i zgadza się zostać jego żoną. Nie zdaje sobie sprawy, że podpisuje cyrograf z diabłem i jej życie, mimo wszystko nie łatwe, teraz zamieni się w piekło.

"Oddychanie pod wodą" to historia życia Kasi, jej małżeństwa i tyranii męża. Jej dzieciństwa i alkoholizmu ojca, a także przemocy wobec mamy i dzieci. Kasia nie mając dobrych wzorców szukała miłość i gdy wydawało jej się, że ją znalazła nie szukała dalej. Często przemocowi partnerzy, łatwo potrafią zmanipulować właśnie osoby, które łakną tej miłości, początkowo zgrywają kochających i ciepłych, po to by potem pokazać swoje prawdziwe ja...

Historia Kasia to nie tylko opowieść o przemocy i jej tragicznych skutkach, to też pokazanie drogi do odnalezienia swojego prawdziwego ja, poszukiwaniu nadziei i siły w tym co beznadziejne.

Jednak odbiór książki zaburzała mi zachwiana chronologia, przez co nie wywołała u mnie aż tylu emocji. Najpierw zaczynamy poznawać historię Kasi i Rafała, potem przeskakujemy do dzieciństwa, następnie znowu są wywody autorki o poszukiwaniu siebie. Trochę mi to zburzyło odbiór i nie dostarczyła takich emocji jak się spodziewałam. Jednak tematyka dotycząca przemocy działa na mnie bardzo, gdyż sama tego doświadczyłam, tutaj jednak sposób zbudowania książki to zepsuł.

Mimo wszystko, książka porusza ważne i trudne tematy, autorka na pewno włożyła w napisanie tej historii mnóstwo emocji i kosztowała ją wiele trudu.

6️⃣/10

📖 "Oddychanie pod wodą" Neta Ka

"Oddychanie pod wodą" to historia życia Kasi, jej małżeństwa i...

"Oddychanie pod wodą" to historia Kasi, która od początku nie ma łatwego życia. Dom rodzinny, a później mąż to droga, która nie jest usłana płatkami róż. Im dalej podąża, robi się coraz ciężej. W książce znajdziecie ofiarę i kata, przemoc w każdej postaci. Pokazuje, że ludzie dotknięci taką przemocą bardzo często boją się prosić o jakąkolwiek pomoc. Autorka Neta Ka w swojej książce ujawnia, to o czym strach nawet pomyśleć.

Czytając, przeraża najbardziej fakt, że historia jest prawdziwa. Podziwiam autorkę za jej szczerość, a Wam polecam jej książkę. Szykuje się cała gama emocji!

Kasia tak naprawdę nigdy nie miała łatwego życia. Jej dzieciństwo pozostawiało wiele do życzenia, dlatego mając tylko 16 lat, zaczęła pracować. Pragnęła miłości, docenienia, bycia dla kogoś ważną. Kiedy poznała kogoś, kto jej to dał, pomimo znaków, że daleko mu do ideału, postanowiła związać się z nim na zawsze. Niestety dość szybko okazało się, że nie jest tak kolorowo, jak myślała. Chociaż były znaki, że nie jest idealny i tak pragnąć miłości, była na nie ślepa. Wyszła za mąż, a niebawem jej mąż, zamiast okazać się jej ostoją, stał się jej katem. Jej życie zmieniło się w piekło, a strach towarzyszył jej każdego dnia. Co takiego się działo? Czy kobieta odnajdzie w sobie siłę, aby o siebie zawalczyć? Czy w końcu jej życie będzie spokojne i pełne miłości?

Są książki, które wywołują we mnie ogromne emocje i ta zdecydowanie do nich należy. Wszystko mocno przeżywałam, tym bardziej że to była realna historia, a nie fikcja. Historia, jaką w niej znalazłam była bardzo mocna, pełna brutalności, taka, że momentami ciężko było powstrzymać łzy.
Akcja sprawnie poprowadzona. Książkę czytało się bardzo szybko, dla mnie była to pozycja na jeden wieczór.

Główną bohaterką jest kobieta, która w życiu przeszła naprawdę dużo. Ja ją zdecydowania polubiłam i mocno jej kibicowałam, żeby odnalazła w życiu spokój i szczęście.

„Oddychanie pod wodą” to pełna emocji historia, którą warto poznać. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - https://anka8661.blogspot.com/2024/09/odychaniepodwodawydawnictwobookedit.html

22 użytkowników ma tytuł Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei

Cytaty z książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei

Dodaj cytat z książki Oddychanie pod wodą. Historia walki i nadziei