Bądź ze mną

- literatura obyczajowa, romans
- Zaczekaj na mnie (Jennifer L. Armentrout) (tom 3)
- Be with Me
- 2024-02-14
- 2014-06-17
- 2014-02-04
Teresa, siostra Cama Hamiltona, ma trudny rok. Zakochała się w najlepszym przyjacielu starszego brata, ale on nie rozmawia z nią od czasu, kiedy pierwszy raz się całowali. To było niesamowite doświadczenie. Wcześniej tkwiła w okropnym związku, z którego udało jej się wyplątać. Na domiar złego ostatnio doznała kontuzji, co postawiło pod znakiem zapytania jej karierę zawodowej tancerki. Pozostał plan B: studia na miejscowym college’u oraz szukanie okazji, by przekonać Jase’a do zmiany nastawienia.
Jase Winstead ukrywa przed światem wielki sekret, którym z nikim nie chce się dzielić, a już na pewno nie z prześliczną siostrą najlepszego kumpla. Chociaż jakiś czas temu połączył ich namiętny pocałunek, Jase wie, że w jego życiu są inne priorytety. Niestety nie może przestać myśleć o dziewczynie, z którą się całował i która może wywrócić wszystko do góry nogami.
Kup Bądź ze mną w ulubionej księgarni
Oceny książki Bądź ze mną
5264 użytkowników ma tytuł Bądź ze mną na półkach głównych- Przeczytane 3 652
- Chcę przeczytać 1 581
- 2014 58
- New Adult 49
- E-book 45
- Romans 25

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bądź ze mną
Zapowiadał się lekki, przyjemny romans. Taki, który czyta się bez większych oczekiwań.
Ku mojemu zaskoczeniu dostałam coś znacznie więcej.
Emocje.
I przeszłość, która mocno wpływa na teraźniejszość.
Ta historia dobrze pokazuje, że nie wszystko zależy od sytuacji, które nas spotykają.
Dużo więcej zależy od tego, co z nimi robimy.
Co z nich wyciągamy.
Myślałam, że to młodzieżowy romans z potencjałem na coś poważniejszego, i w pewnym sensie tak było.
Ale Teresa i Jose zaczynają z dużo większym bagażem, niż się spodziewałam.
Radzą sobie z nim tak, jak potrafią.
Czasem doprowadzają mnie do szału.
Czasem budzą sympatię.
I chyba właśnie przez to są tacy ludzcy.
I tym mnie kupiła autorka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKu mojemu zaskoczeniu dostałam coś znacznie więcej.
Emocje.
I przeszłość, która mocno wpływa na teraźniejszość.
Dużo więcej zależy od tego, co z nimi robimy.
Co z nich wyciągamy.
Myślałam, że to...
Już kiedyś czytałam tą książkę, ale dalej daje mi ona sporo frajdy i wzruszenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawsze myślałam , że nie ma możliwości żebym jednocześnie daną postać lubiła, ale również jej nie trawiła. Myślałam że to się samoistnie wyklucza.
Jednak postać męska jaka jest w książce ”Bądź ze mną” pokazała że naprawdę jest to możliwe. Jase choć miał czar w moich oczach, to okazał się na maksa chwiejny. To ile razy on cofał się po każdym mniejszym lub większym kroku to było coś co mega mnie irytowało. Jednak jestem świadoma że gdyby nie taka kreacja i nie takie wydarzenia, to książka mogłaby mieć o 200 stron mniej!
Mimo wszystko książka może nie jedną osobę rozkochać, bo nie jedna osoba zakocha się w tych wątkach jakie tutaj mają miejsce! Mamy na maksa słodki romans, który ma wady jak wspomniałam na początku ale jakoś dobrze mi się to czytało w ogólnym rozrachunku. Taka słodka do bólu historia, która ma w sobie ten dobrze wyważony cukier! :)
Osobiście jestem zainteresowana kolejnymi historiami innych bohaterów w tej serii! A wam polecam przeczytać pierwszy tom jakim jest ”Zaczekaj na mnie” bo może to książki dla was :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak postać męska jaka jest w książce ”Bądź ze mną” pokazała że naprawdę jest to możliwe. Jase choć miał czar w moich oczach, to okazał się na maksa chwiejny. To ile razy on cofał się po każdym mniejszym lub większym kroku to...
Literatura niezbyt wysokich lotów, ale szalenie bawi i wciąga, stanowi super rozrywkę :) Rozluźnia jak dobra amerykańska komedia romantyczna, tylko tego oczekuję od tej serii i po raz kolejny dostałam to ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJennifer L. Armentrout należy do moich ulubionych autorek. Chociaż osobiście wolę ją bardziej w tej fantastycznej odsłonie. Jednak nie mogłam się oprzeć jej romansowej wersji jaką jest seria Zaczekaj na mnie. „Bądź ze mną” to już trzeci tom cyklu, który autorka wydała kiedyś pod pseudonimem.
Teresa ma naprawdę trudny rok. Przez kontuzje nie może kontynuować swojego marzenia jakim jest kariera zawodowej tancerki. Dodatkowo wykaraskała się z trudnego związku i zakochała w najlepszym przyjacielu swojego brata. A z Jase’a jest niezłe ziółko. Gra rolę kobieciarza, ale pod tą otoczką kryje się zupełnie inna i niewesoła historia. Czy Tess odnajdzie drogę do serca Jase’a?
Miałam wielką ochotę na romans. Czytałam tą książkę jako pozycję dodatkową czyli głównie w weekendy i jak miałam więcej czasu. Ale tak mnie do niej ciągnęło, że postanowiłam się na niej skupić. I w sumie po części dostałam to czego oczekiwałam. Mamy tutaj trochę motywu zakazanej miłości oraz friends to lovers. Zdecydowanie czułam chemię między głównymi bohaterami. Nawet nie przeszkadzało mi, że ich seks zawsze był idealny, a orgazmy sypały się jak z rękawa. I mimo, że spotykamy tutaj problem znęcania się nad drugą osobą, a nawet z samobójstwem, ta książka była dokładnie taka jak kolor okładki. Okropnie słodka i można było przy czytaniu chwilami rzygać tęczą. Wolę bardziej realistyczne historie. Bo ileż można podczas lektury przewracać oczami. Mam nadzieję, że kolejna powieść z tej serii będzie mniej lukrowa.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTeresa ma naprawdę trudny rok. Przez kontuzje nie może kontynuować swojego...
Nieustannie irytowało mnie niedojrzałe zachowanie głównej bohaterki. Ukochany ją odtrącał a ona jak wierny piesek do niego wzdychała. Wystarczyło że spojrzał na nią a ta życie by za niego oddała. Zachowywała się jakby miała 13 lat a nie 18 (choć może nastolatka do po prostu nastolatka i nie ma co się spodziewać dojrzałego podejścia) Główny problem przemocy w związku pokazany rzetelnie ale kompletnie nie przemówiły do mnie postaci.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku myślałam, że to będzie przyjemny, szybki romans. Trochę zabawy w kotka i myszkę, żeby ostatecznie przypieczętować to wyznaniem "...aż po grób". Jednak w miarę pokonywania kolejnych rozdziałów byłam coraz bardziej zaskoczona, bo działo się tu więcej niż się spodziewałam. Wręcz dramatycznie dużo. Było momentami ckliwie, a chwilami nawet przerażająco. Książkę połknęłam w mig, bo ciężko było się od niej oderwać, ale im było dalej tym było mi ciężej.
Można tu wychwycić kilka przerysowanych wątków, może kilka również niepotrzebnych. Przez 4/5 książki całość wciąż oceniałam na plus. Niestety ostatnie rozdziały odebrały logikę i lekkość całej historii. Końcówka bez ładu i składu. Można było odpuścić scenę łóżkową po wyjściu Tess że szpitala. Nie wyobrażam sobie tych ich wszystkich harców kiedy bohaterka dzień wcześniej ledwo uszła z życiem.
Mimo wszystko, jest w tej całej serii coś co przyciąga i coś co sprawia, że pomimo niedociągnięć trudno jej nie polubić :)
Na początku myślałam, że to będzie przyjemny, szybki romans. Trochę zabawy w kotka i myszkę, żeby ostatecznie przypieczętować to wyznaniem "...aż po grób". Jednak w miarę pokonywania kolejnych rozdziałów byłam coraz bardziej zaskoczona, bo działo się tu więcej niż się spodziewałam. Wręcz dramatycznie dużo. Było momentami ckliwie, a chwilami nawet przerażająco. Książkę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW każdej kolejnej części poznajemy nowe osoby spośród rodziny/znajomych Cama i Avery, tym rzem historia skupia się wokół Tess i Jasa. I mamy kolejną dawkę tajemniczej przeszłości oraz "ja bym chciał, ale nie dam rady"... cóż splot wydarzeń sprawia, że bohaterowie nie uciekną przed przeznaczeniem.
Bo każdy ma gdzieś zapisane swoje przeznaczenie? prawda?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBo każdy ma gdzieś zapisane swoje przeznaczenie? prawda?
Jestem świeżo po ponownym przeczytaniu "Bądź ze mną" i nadal uwielbiam tę historię, lecz widzę w niej więcej niedoskonałości.
We wszystkich książkach historia bohaterów, opiera się na podobnym schemacie, dlatego też, niektóre zwroty akcji moga być troche przewidywalne. Dodatkowo, ten tom zawiera dużo więcej scen intymnych, nieraz nie do końca trafionych. Lepiej by wybrzmiało pokazanie, że są przy sobie, wspierają się, niż kolejna scena łóżkowa, jako recepta na wszystko.
Z plusów bardzo podoba mi się to, że bohaterka jest osobą silną i wie, czego chce. Przypomina mi żeńską wersję Cama z pierwszego tomu. Ciekawie też jest ukazane, jak ciężko jest przebaczyć sobie błędy młodości. Oprócz tego mamy mozliwość, zobaczyć, co dzieje się u bohaterów z pierwszego tomu.
Jest to książka idealna na zbliżające się jesienne wieczory, jednak nie powinno się od niej wiele wymagać. Mimo wszystko gorąco ją polecam, bo właśnie od tej serii zaczęła się moja przygoda z czytaniem!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWe wszystkich książkach historia bohaterów, opiera się na podobnym schemacie, dlatego też, niektóre zwroty akcji moga być troche przewidywalne. Dodatkowo, ten tom zawiera dużo więcej scen intymnych, nieraz nie do końca trafionych. Lepiej by...
Po przeczytaniu bardzo oryginalnej i wciąganej serii Lux i innych dobrych pozycji tej autorki, a także skuszona dobrymi opiniami postanowiłam sięgnąć po tę pozycję z nastawieniem, że będzie ona równie dobra. Niestety trochę się rozczarowałam. Książka, pomimo poruszonych przez autorkę trudnych i poważnych tematów była po prostu nudna, a momentami tak ckliwa, że pomijałam niektóre strony w nadziei na ciekawszy wątek. Spodziewałam się czegoś znacznie lepszego, jednakże nie zniechęciło mnie to do tego, aby w przyszłości sięgnąć po inne pozycje tej autorki.