Śmierć na służbie

- e-book
- Komisarz Oczko (tom 6)
- 2024-01-15
- 2024-01-15
Michał Wąsik jest komendantem niewielkiego komisariatu. Pewnego dnia w drodze do pracy pod jego samochodem wybucha bomba. Funkcjonariusz ginie na miejscu, a komisarz Oczko musi wyjaśnić, kto stoi za śmiercią policjanta. W trakcie śledztwa udaje się ustalić, że ładunek został odpalony zdalnie, a życiorys zabitego komendanta pozostawia wiele do życzenia i kryje sporo zagadek..
To cykl kryminalno-sensacyjnych, których akcja rozgrywa się na pomorzu. Polecamy kolejne części o śledztwach komisarza Oczko, i również cykl o komisarza Andrzeja Papaja i cykl o detektywki Róży Wielopolskiej. "Proszę o więcej takich kryminałów".- opinie od słuchaczy "Pierwszej sprawy", pierwszego odcinka o śledztwach komisarza Oczko.
Tomasz Wandzel – Autor, który ma na swoim koncie powieści sensacyjne, kryminalne, obyczajowe oraz historyczne. Polecamy również kolejne części o śledztwach komisarza Oczko, i również cykl o komisarzu Andrzeja Papaja i cykl o detektywce Róży Wielopolskiej. Autor jest wielokrotnym stypendystą różnych instytucji, wspierających rozwój kultury m.in. Marszałka Województwa Pomorskiego oraz Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Mieszka w Prabutach, które często pojawiają się w jego twórczości. Zawodowo pracuje jako copywriter.
Kup Śmierć na służbie w ulubionej księgarni
Oceny książki Śmierć na służbie
737 użytkowników ma tytuł Śmierć na służbie na półkach głównych- Przeczytane 671
- 2024 44
- Legimi 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śmierć na służbie
Całkiem ok.
Całkiem ok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWysłuchałam dwukrotnie. Za pierwszym razem byłam jakoś rozproszona ale nie żałuję czasu. Drugi raz skupiona na słuchaniu dokładnie prześledziłam wydarzenia. Coraz bardziej lubię komisarza Oczko i te krótkie formy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekki i przyjemny kryminał, zapewne nie oddaje policyjnej rzeczywiści, ale słuchało mi się miło. Co do audiobooka - w roli lektora jednak stawiam na Filipa Kosiora. Zmiana na pana Leszka Filipowskiego to spore zaskoczenie - według mnie jego głos pasuje bardziej do innych treści niż takie kryminalne historie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dobrze, że Oczko przyjął tą propozycję. Liczę na ciekawe sprawy od tej pory. Ta na początek była w miarę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByło dobrze, a tutaj znowu rozczarowanie. Na pewno lepsza od poprzedniej, ale jakoś wątek z tą bombą i wyjaśnienie sprawy zupełnie do mnie nie trafiły.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tojedna z nudniejszych części...
jedna z nudniejszych części...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Śmierć na służbie" to kolejne opowiadanie kryminalne w dorobku Tomasza Wandzela, które wyróżnia się zwięzłością i przemyślaną konstrukcją. Autor nie traci czasu na zbędne opisy, skupiając się na dynamicznej akcji i intrygującej fabule.
Historia rozpoczyna się od wybuchu samochodu, w którym ginie komendant. Szybko okazuje się, że był podejrzewany o powiązania z lokalnymi gangsterami.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria rozpoczyna się od wybuchu samochodu, w którym ginie komendant. Szybko okazuje się, że był podejrzewany o powiązania z lokalnymi...
Ach, komisarz Oczko wraca i od razu ma co robić! Tym razem w Komendzie Wojewódzkiej, a sprawa… oj, sprawa gęsta: zabity policjant, nieutulona w żalu wdowa, kochanka, tajemnice, które same się nie wyjaśnią. Oczko krok po kroku, szczegół po szczególe, z dedukcją na medal i tym swoim lekkim humorem, odkrywa wszystko, co skryte, akcja płynie, a finał naprawdę zaskakuje. Lubię go za ten spokój, inteligencję i to, że mimo powagi sytuacji, potrafi zakumplował się z czytelnikiem Tylko mój ukochany lektor nie czytał tego tomiku, więc trochę mi brakowało znajomej barwy głosu. Ale i tak – sympatycznie, błyskotliwie i wciągająco od pierwszej strony do ostatniej!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to❤️
❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem sprawa aż tak bardzo mnie nie zainteresowała. Można powiedzieć że jednym uchem słuchałam a drugim mi wylatywało to co usłyszałam. Może być to wina tego że lektor tym razem mi nie podpasował.
Komisarz Oczko prowadzi sprawę śmierci policjanta, który był podejrzewany o bliskie kontakty z gangsterami. Sprawa nie jest łatwa a najbliższa rodzina i koledzy z pracy też nie za bardzo ułatwiają zadanie Komisarzowi.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKomisarz Oczko prowadzi sprawę śmierci policjanta, który był podejrzewany o bliskie kontakty z gangsterami. Sprawa nie jest łatwa a najbliższa rodzina i koledzy z pracy też...