Spadające gwiazdy

literatura obyczajowa, romans
2023-10-11
2023-10-11
Anna Bergiel

Kup Spadające gwiazdy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Spadające gwiazdy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Spadające gwiazdy

Po całej serii thrillerów psychologicznych zamarzyło mi się coś lekkiego i przyjemnego a, że okres świąteczny to klimat Bożego Narodzenia w książce tym bardziej mnie zachęcił. Rozczarowanie niestety było wielkie! Dawno tak nie zatęskniłam za akcją jak i złożonością książek psychologicznych czy kryminałów. "Spadające gwiazdy" to bardzo kiepska lektura. Nawet główna bohaterka nie przypadła mi do gustu, niby dorosła kobieta a gorzej niż nastolatka. Książka by określić ją w jednym słowie bardzo " prosta", zero wzlotów czy upadków... jakiś większych emocji które targały by czytelnikiem, wątki nie dokończone albo ucięte... Taka nie do końca dopracowana ta pozycja. Na pewno nie zatęsknię.

Koniec rozczarowuje bo jest "ucięty"

Koniec rozczarowuje bo jest "ucięty"

Książka opowiada o losach Emily Ammerman, instruktorki narciarstwa pracującej w górskim kurorcie Snowdrift Summit w Kolorado, co nadaje historii wyjątkowy, nastrojowy klimat. Górska sceneria, śnieg i atmosfera spokoju kontrastują ze światem sławy i blasku fleszy.

Życie dziewczyny ziemnia się, gdy do kurortu przyjeżdża Zach Ryder, znany aktor filmowy, który chce przygotować się do nowej roli. Emily ma byx jego instruktorką narciarstwa. Początkowo ich relacja ma charakter zawodowy, jednak z czasem przeradza się w coś głębszego.

Autorka pokazuje zderzenie dwóch różnych światów: spokojnego, uporządkowanego życia Emily oraz pełnego presji i pozorów życia celebryty. Bohaterowie są przedstawieni wiarygodnie, a ich emocje i dylematy łatwo zrozumieć. Szczególnie interesujące jest ukazanie Zacha nie tylko jako gwiazdy filmowej, lecz także jako człowieka zmagającego się z samotnością i oczekiwaniami innych.

Fern Michaels zwraca uwagę na to, że miłość nie zawsze jest łatwa i wymaga odwagi oraz zaufania.

Książka napisana jest prostym i przyjemnym językiem, dzięki czemu czyta się ją szybko. Zimowa sceneria gór nadaje historii wyjątkowy klimat.

Fabuła nie jest skomplikowana, ale porusza ważne tematy, takie jak miłość, zaufanie, wybory życiowe oraz odwaga w podążaniu za uczuciami.

Uprzedzam od razu - jest to typowy romans, taki dla oderwania się od codzienności. Dla mnie to typ książki, przeczytane - zapomniane.

296 użytkowników ma tytuł Spadające gwiazdy na półkach głównych
73 użytkowników ma tytuł Spadające gwiazdy na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Spadające gwiazdy

Dodaj cytat z książki Spadające gwiazdy