Mikołajek. Pierwsze historie

Okładka książki Mikołajek. Pierwsze historie autora Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé, 9788324098408
Okładka książki Mikołajek. Pierwsze historie
Barbara Grzegorzewska

Kup Mikołajek. Pierwsze historie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mikołajek. Pierwsze historie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mikołajek. Pierwsze historie

Uwielbiam te zabawne historyjki!

Uwielbiam te zabawne historyjki!

Miłośnicy Mikołajka będą zachwyceni,a ci, którzy go jeszcze nie poznali, mają okazję to zrobić. Teraz cały świat Mikołajka został zamknięty w jednym tomie. Muszę przyznać, że zawartość książki robi wrażenie.

Jest to zachęta dla wszystkich, by nie poprzestawać na jednej części. To niemożliwe. Przecież przygody Mikołajka bawią i sprawiają, że czytanie staje się fantastyczną przygodą. Ta seria zyskuje rzesze fanów. Gdy jedni "wyrastają" z Mikołajka, pojawiają się nowi wielbiciele.

O swoich przygodach opowiada sam Mikołajek. Zabiera nas w podróż w czasie i pokazuje swoje dzieciństwo pełne kolegów, życia rodzinnego i szkolnego. Każda z jego historii zaskakuje, wzrusza i bawi. Poznajemy świat widziany oczami dziecka.

Oczywiście także i w tym tomie nie zabraknie charakterystycznych czarno-białych ilustracji, których autorem jest Jean-Jacques Sempé. W połączeniu z niezwykle zabawnymi tekstami tworzą mieszankę, której nie da się zapomnieć.

W świecie pełnym szaleńczego biegu, nadmiaru i notorycznego braku czasu, Mikołajek staje się odskocznią, sprawia, że na chwilę zwalniamy i przenosimy do czasów dzieciństwa. Zatracamy się w lekturze i niejednokrotnie uśmiechamy.

Książka przy której uśmiejecie się do rozpuku. Niesamowitym jest dla mnie napisać książkę w tak zabawny sposób, wplatając w to wszystko historię bandy chłopaków. Świetne uściślenia momentów. Polecam do czytania dzieciom i dorosłym uważam, że lektura podbije serca wielu czytelników:).

60 użytkowników ma tytuł Mikołajek. Pierwsze historie na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Mikołajek. Pierwsze historie na półkach dodatkowych

Okładka książki Mikołajek. Ale się uśmialiśmy! Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Mikołajek. Ale się uśmialiśmy! Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Okładka książki Wielka księga Mikołajka Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Wielka księga Mikołajka Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Okładka książki Mikołajek. Psze pani, on ściaga. Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Mikołajek. Psze pani, on ściaga. Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Okładka książki Mikołajek. Żeśmy się ubawili Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Mikołajek. Żeśmy się ubawili Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Okładka książki Mikołajek. Kochany Święty Mikołaju Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Mikołajek. Kochany Święty Mikołaju Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Jean-Jacques Sempé
Jean-Jacques Sempé
Rysunkiem humorystycznym zajmował się od 17 roku życia. Nauka szła mu tak źle, że za brak zdyscyplinowania został wydalony z gimnazjum w Bordeaux. Próbował szczęścia w różnych zawodach, m. in.: pomocnika u dostawcy win, gońca biurowego i wychowawcy na koloniach dla dzieci. W 1950 wstąpił na ochotnika do wojska i wyjechał do Paryża. W 1951 roku sprzedał swój pierwszy rysunek dziennikarzowi Sud-Ouest. W 1956 roku zadebiutował w Paris Match. Publikował również w Punch, L'Express, a także w New York Times. W 1960 roku zilustrował pierwszy tom książki o przygodach małego Mikołajka (Le petit Nicolas),autorstwa René Goscinnego. Pierwszy tom rysunków Sempégo, Rien n'est simple, ukazał się w 1962 r.

Cytaty z książki Mikołajek. Pierwsze historie

Dodaj cytat z książki Mikołajek. Pierwsze historie