Sebastian & Dorota

2023-08-28

Kup Sebastian & Dorota w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sebastian & Dorota

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sebastian & Dorota

Tytuł : Sebastian i Dorota.
Autor : Kinga Pitra
Wydawnictwo Ridero
Data premiery : 28.08.2023r.
#współpracareklamowa
#booktour

Opis książki :
SEBASTIAN; przystojny barman zgrywający cwaniaczaka, ale mający drugie oblicze.
DOROTA ; żyjąca beztrosko singielka, ale w głębi serca pragnie miłości.
Jakie będą konsekwencje ich wspólnie spędzonej nocy?
Czy Sebastianowi uda się uporać z demonami przeszłości?
Czy Dorota odnajdzie szczęście w swoim życiu?

"Miałem Dorotę za osobę pewną siebie mającą na wszystko odpowiedź i jasno sprecyzowany plan. Zdawało mi się, że jest też jedną z tych bogatych i rozpieszczonych panienek, która nie musi się o nic martwić. Tymczasem Dorota była krucha i pełna pokory. Zrozumiałem też, że sama o siebie dba i nie jest przyzwyczajona do tego, że ktoś się o nią troszczy. "

Na początku chciałam podziękować za możliwość wzięcia udziału w booktour i poznania tej cudownej historii.

Historia, która urzeka od pierwszej strony.
Kontynuacja losów bohaterów, których poznaliśmy w książce " Szymon i Liliana " oraz " Robert i Kamila".
W tej części poznamy losy Sebastiana i Doroty, którzy mimo początkowej niechęci do siebie, spędzają wspólną noc która niesie za sobą konsekwencje nieplanowanej ciąży.
Sebastianowi przyjdzie zmierzyć się z własnymi demonami przeszłości.
Czy przyszli rodzice dadzą sobie szansę?
Gorąco polecam.
PS: W tej historii świetnym dodatkiem jest epilog, gdzie możemy poznać dalsze losy Szymona i Liliany oraz Roberta i Kamili.
Gorąco polecam.
#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook

Tytuł : Sebastian i Dorota.
Autor : Kinga Pitra
Wydawnictwo Ridero
Data premiery : 28.08.2023r.
#współpracareklamowa
#booktour

Opis książki :
SEBASTIAN; przystojny barman zgrywający cwaniaczaka, ale mający drugie oblicze.
DOROTA ; żyjąca beztrosko singielka, ale w głębi serca pragnie miłości.
Jakie będą konsekwencje ich wspólnie spędzonej nocy?
Czy Sebastianowi uda się...

🦋🦋🦋 Recenzja Booktour 🦋🦋🦋

Kinga Pitra " Sebastian & Dorota "
@kinga.pitra.autorka

Wydawnictwo : Ridero
@Ridero.pl

Dziękuję autorce @kinga.pitra.autorka za możliwość wzięcia udziału w BT i super zabawie 😍😍😍
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋

" Sebastian & Dorota " to trzecia a zarezem ostatnia cześć przygód krakowskich studentów.

Autorka tej historii ma niezwykły styl pisania, który wciąga czytelnika od pierwszych stron..
Jej opisy są barwne i pełne detali, co sprawia, że sytuacje i emocje ożywają przed naszymi oczami..
Czytając tę historię, można poczuć ekscytację, smutek, żal, tajemnicę, a także głębokie emocje bohaterów..
Autorka potrafi zaskakiwać czytelników twistami i zagadkami, co sprawia, że historia jest jeszcze bardziej intrygująca..

W tej powieści możemy spotkać bohaterów z poprzednich części i dowiedzieć się, jak potoczyło się ich życie. Jest to niesamowite, że możemy nadal śledzić ich losy i zobaczyć, jak się rozwijają.. To naprawdę wciągające i daje nam głębszy wgląd w świat stworzony przez autorkę..

W historii Sebastiana i Doroty możemy również dostrzec ich wewnętrzne konflikty i rozwój charakterów.. Sebastian będzie musiał stawić czoła swoim demonom przeszłości i znaleźć sposób na ich przezwyciężenie..

" - Myślałaś, że się przede mną ukryjesz Dorotko? - powiedział po czym chwycił mnie za ramię. Pisnełam cicho, kiedy gwałtownie przyciągnął mnie do siebie. Uderzyłam go w policzek, ale nawet tym się nie obruszył. Patrzył na mnie, a na jego twarzy pojawił się obłęd. Zrozumiałam, że naprawdę mam kłopoty... "

Sebastian to przystojny barman, który na pierwszy rzut oka może wydawać się zgrywającym cwaniaczkiem, ale w głębi duszy skrywa drugie oblicze. Ma tajemniczą przeszłość, z którą musi się zmierzyć. Dorota natomiast to beztroska singielka, która cieszy się życiem, ale w sercu pragnie miłości. Oboje są interesującymi i dobrze rozwiniętymi postaciami, które przyciągają uwagę czytelników..

Dorota, choć pozornie twarda, kryje w sobie delikatność i bezbronność.. Pracuje w barze u Szymka, gdzie spotyka Sebastiana, który na początku irytuje ją, ale okazuje się być świetnym barmanem..
Po pewnym czasie dochodzi między nimi do zbliżenia, które kończy się ciążą..
Dorota i Sebastian będą musieli znaleźć wspólne rozwiązanie w kwestii wychowywania dziecka.. Czas pokaże, jak potoczą się ich relacje i jak będą radzić sobie z tą nową sytuacją..
Teraz, gdy Kamila się wyprowadziła, Dorota wynajmuje pokoje, a zbieżność sprawia, że Sebastian i jego brat stają się jej lokatorami..

🦋🦋🦋 Recenzja Booktour 🦋🦋🦋

Kinga Pitra " Sebastian & Dorota "
@kinga.pitra.autorka

Wydawnictwo : Ridero
@Ridero.pl

🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋

" - czyli ja też jestem rozpieszczona, której wszystko ktoś podkłada pod nos? Takie masz o mnie zdanie? - warkneła. Nic o mnie nie wiesz Sebastianie..."...

Dzień dobry #bookstagram
Historia Doroty i Sebastiana jest już ostatnią częścią o studentach z Krakowa.
Pamiętajcie, że ważna jest kolejność czytania tych historii, mała ściąga pod spodem 😉
* Szymon & Liliana
* Robert & Kamila
* Sebastian & Dorota
Powiem wam , że trudno mi uwierzyć że to już ostatnia część o paczce przyjaciół z Krakowa którą mogliśmy przeczytać i tak jak poprzednie wywołała sporo emocji.
Sebastian to młody chłopak który nie miał łatwego dzieciństwa, śmierć matki , ojciec w więzieniu, jego opieką i wychowaniem zajął się starszy brat Łukasz . Nie było im łatwo i nadal nie jest, ale radzą sobie i wiedzą że w każdej sytuacji mogą liczyć na siebie.
Dorota jest przyjaciółka Kamili i chwilowo pracuje w pubie Szymona tam , jej drogi krzyżują się z Sebastianem między tą dwójką jesteś jakieś napięcie,  przyciąganie niby sobie odgryzają,ale wyczuwa się coś między nimi.  Wystarczyła jedna noc , żeby ich życie się zmieniło i wywróciło do góry nogami. Sebastian staje na wysokości zadania i obiecuję, że nie zostawi jej samej , chociaż nie są razem. W między czasie dzieje się kilka rzeczy na raz , mieszkanie które dziewczyny wynajmowały zostało na głowie Doroty, Sebastian i jego brat wyprowadzają że domu w którym się wychowali i zabiegiem okoliczności wynajmują dwa pokoje u kobiety. A może to jednak nie zbieg okoliczności a przeznaczenie któż to wie?
Autorka zaskakuje nas tutaj i to sporo powiem wam , że nie spodziewałam się takiego obrotu spraw i byłam miło zaskoczona. Nie obyło się także bez łez, to co przeszła Dorota ta strata i ból znam go osobiście🥺 nie w tak dramatycznych okolicznościach ale jednak znam. Dużym wsparciem dla kobiety jest  Sebastian i jego brat Łukasz.
W tej historii pojawiają się dwie osoby które mają znaczący wpływ na całokształt tej historii i chyba nawet nie podejrzewacie co tam się dzieje.
Czy Sebastian i Dorota mają szansę na szczęście?
A może była pisana im tylko chwila?
Kto zawładnie sercem Doroty ?
A dla kogo straci głowę Sebastian?
Jakie jeszcze przeszkody i problemy napotkają na swojej drodze?
Mnie autorka zaskoczyła totalnie zakończeniem i chyba tak musiało się stać 😉❤️
Cudownie było także zajrzeć i przeczytać, co słychać i co się dzieje u poprzednich bohaterów,  których bardzo polubiłam .
Mam nadzieję, że polubicie bohaterów z tej historii i będziecie im kibicować równie mocno jak ja❤️
Historia jak i cała seria poleca się na jesienne wieczory 🥰
Książka przeczytana w formie e-booków 😊
Dziękuję autorce za zaufanie jakim mnie obdarzyła 😘

Dzień dobry #bookstagram
Historia Doroty i Sebastiana jest już ostatnią częścią o studentach z Krakowa.
* Szymon & Liliana
* Robert & Kamila