Mopsik, który chciał zostać pszczołą

Okładka książki Mopsik, który chciał zostać pszczołą autora Bella Swift, 9788383180984
Okładka książki Mopsik, który chciał zostać pszczołą
Bella Swift Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal, Wilga Cykl: Mopsik (tom 9) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Mopsik (tom 9)
The Pug who wanted to be a Bumblebee
2023-05-24
2023-05-24
Ewa Rosa

Kup Mopsik, który chciał zostać pszczołą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mopsik, który chciał zostać pszczołą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mopsik, który chciał zostać pszczołą

Sympatyczny psi bohater, wrażliwa i miła właścicielka, a każdy tom to inna przygoda. Tym razem rodzina Peggy zakłada pasiekę. Jak obserwacja wieczne zapracowanych pszczół wpłynie na całą rodzinę? Jaka rolę odegra nasz mopsik? Koniecznie przeczytajcie. Polecam.

Książka przeczytana wspólnie z dziewięcioletnią córką w ramach codziennej nauki czytania. Ta część o mopsiku jest bardzo pouczająca, dziecko dowie się wielu rzeczy o pszczołach i naturze. Momentami też jest bardzo śmiesznie a to jest bardzo ważne dla dziecka, dzięki temu nie zniechęca się do czytania. Książka napisana dosyć dużą czcionką przez co dziecku dobrze się ją czyta. Na pewno córka sięgnie po następne części.

Sympatyczny mopsik Peggy powraca i to już w dziewiątej części zabawnej serii o perypetiach tej psinki i jej Rodzinki.

Tym razem Peggy próbuje znaleźć sobie towarzystwo do zabawy, gdy więc w ogrodzie staje ul i pojawiają się pszczoły, suczka, aż merda krótkim ogonkiem z podekscytowania. Szybko okazuje się jednak, że pszczoły są zbyt zajęte produkcją miodu, by znaleźć czas na zabawę z pieskiem, a na dodatek spotkanie z nimi może zakończyć się nieprzyjemnym ukłuciem. Peggy pozostaje obserwacja z bezpiecznej odległości. W tym czasie Chloe ma przed sobą ważny projekt naukowy. Podczas próby wymyślenia tematu kłóci się jednak z przyjaciółkami. Czy Peggy znowu wkroczy do akcji i uświadomi dziewczynkom jak ważna jest współpraca i wzajemne wsparcie? Przekonajcie się sami.

To urocza, pełna humoru i ciepła, familijna opowieść, a zabawny psiak dopilnuje, żebyście się nie nudzili. Dodatkowo dowiemy się całkiem sporo o zwyczajach i zachowaniach, a także ogromnej roli pszczół w przyrodzie.

Duże litery, mały poręczny format i czarnobiałe ilustracje zdecydowanie umilają lekturę.

60 użytkowników ma tytuł Mopsik, który chciał zostać pszczołą na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Mopsik, który chciał zostać pszczołą na półkach dodatkowych

Bella Swift
Bella Swift
Bella Swift is a children’s book editor who has written many successful children’s book series under a variety of pen names. She lives in London with her husband, her two daughters and a pet cat – but dreams about getting a dog!

Cytaty z książki Mopsik, który chciał zostać pszczołą

Dodaj cytat z książki Mopsik, który chciał zostać pszczołą